Bestem om Firefox automatisk skal udfylde formularer med dine informationer

Revisionsinformation
  • Revision id: 84841
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: Oversat resten
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Firefox kan huske det du indtaster i formularer på websider, også kendt som tekstfelter. Efter du har indtastede noget i en formular på en webside (såsom en søgeboks), vil din tidligere indtastning være tilgængelige til at blive brugt igen, næste gang du besøger siden. Denne artikel forklarer hvordan funktionen til automatisk udfyldning af formularer virker og hvordan det ryddes eller forhindres i at blive gemt.

Sådan bruges automatisk udfyldning af formularer

Sådan bruge dine tidligere indtastninger i en formular:

1. Indtast det første tegn af en tidligere indtastning i formularfeltet. Firefox viser en rullemenu med det du tidligere har indtastet i formularen.
    • Hvis du trykker på ned-pilen når feltet er tomt, vil du se en liste med alle de gemte indtastninger for en bestemt formular.
  2. Tryk på ned-pilen for at vælge den indtastning du vil bruge igen. Tryk på EnterReturn når den rette indtastning er markeret. Teksten fra indtastningen vil ses i formularfeltet. Du kan også bruge musen til at klikke på indtastningen.

Slet bestemte formular indtastninger

Hvis du vil fjerne en af dine tidligere formular indtastninger fra Firefox's historik:

1. Klik på formularfeltet og tryk på ned-pilen for at vise alle de gemte indtastninger. Du kan indtaste de første par bogstaver af den indtastning du søger for at begrænse antallet af indtastninger der vises.
  2. Brug ned-pilen eller musemarkøren til at markere den indtastning du vil slette.
  3. Tryk på Skift+Delete. Indtastningen vil blive fjernet.

Gentag proceduren for hver af de indtastning du ønsker at slette.

Ryd formular historik

Sådan får du Firefox til at glemme alle dine tidligere formular indtastninger:

1. Klik på knappen Firefox, øverst i Firefox-vinduet, gå hen til menuen Historik og vælg Ryd seneste historik….Klik på menuen Historik, på menulinjen, og vælg Ryd seneste historik….Klik på menuen Historik, øverst i Firefox-vinduet, og vælg Ryd seneste historik….
  2. I rullemenuen Fjern, vælg hele min historik.
  3. Klik på pilen ved siden af Detaljer for at vise en liste med elementer som kan ryddes.
  4. Sørg for at Formular- og søgehistorik er markeret.
  5. Klik på Ryd nu. Dialogboksen lukker og din formularhistorik blive slettet.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu.
  2. Klik på Historik, og så Ryd seneste historik….
  3. Vælg hele min historik, i rullemenuen ved siden af Fjern.
  4. Klik på pilen ved siden af Detaljer for at vise listen med elementer som du kan rydde.
  5. Sørg for at Formular- og søgehistorik er markeret.
  6. Klik på Ryd nu for at rydde din formularhistorik og lukke dialogboksen.

Forhindre Firefox i at gemme formular indtastninger

Hvis du ikke vil have at Firefox skal huske det du indtaster i formularfelterne, kan du deaktiver funktionen til automatisk udfyldning af formularer:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Vælg panelet Privatliv.
  3. Vælg Bruge tilpassede indstillinger for historik, i rullemenuen ved siden af Firefox vil:.
  4. Fjern markeringen ved siden af Husk formular- og søgehistorik.
  5. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Deaktivering af formularhistorik, forhindre også Firefox i at gemme søgehistorik for søgelinjen på navigationslinjen.

Fejlsøgning

Gemmer Firefox ikke dine formular indtastninger og kan du ikke genbruge dem, så læs artiklen Firefox doesn't save web form entries.

Baseret på information fra Deleting autocomplete entries (mozillaZine KB)