Kan ikke sende meddelelser

Revisionsinformation
  • Revision id: 146339
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Opdateret
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Denne artikel giver tips til almindeligt forekommende problemer med ikke at kunne sende meddelelser.

Kontrollér opsætningen af din SMTP-server (udgående server)

• Hvis der ikke er en artikel på support.mozilla.org med din mailudbyders opsætning, skal du søge efter oplysninger om SMTP på din mailudbyders websted. Oplysningerne findes som oftest på deres supportside, hvor du skal lede efter "Opsætning af mail" eller "SMTP". Kontrollér at oplysningerne i Thunderbird svarer nøjagtigt til oplysningerne hos din mailudbyder.

Kontrollér at det er den rigtige SMTP-server, der er angivet

• Klik på menuen FunktionerRediger og vælg Kontoindstillinger, eller klik på menuknappen New Fx Menu, peg på IndstillingerIndstillinger, og klik så på Kontoindstillinger. Klik på kontonavnet. Kontrollér at du har angivet den SMTP-server, der hører til din mailkonto. Som regel kan du ikke sende meddelelser fra en udbyder ved at bruge en anden udbyders tjeneste. Fx kan du ikke sende en meddelelse fra "joe@gmail.com" via Yahoos SMTP-server.

Kontrollér at dine udgående meddelelser ikke bliver blokeret

Kontrollér at dine udgående meddelelser ikke bliver blokeret af din firewall, dit antivirusprogram eller din internetudbyder:

• Prøv kortvarigt at slå både antivirusprogram og firewall fra, send en testmeddelelse, slå dem til igen og send en ny testmeddelelse.
  • Mange internetudbydere blokerer for udgående meddelelser fra port 25. Prøv at skifte til en anden port (fx 587 eller 465). Kontakt din internetudbyder og forespørg om de blokerer for udgående meddelelser fra din port.
Bemærk: Det er ikke ualmindeligt, at en Firewall eller et antivirusprogram blokerer udgående mail, efter Thunderbird er blevet opdateret. Det skyldes, at de ikke genkender den nye version af Thunderbird eller, at de er indstillet til at betro den tidligere version af Thunderbird, og ikke anser den nye version som et betroet program. Fjern Thunderbird fra dit antivirusprograms eller firewalls liste med betroede programmer, tilføj Thunderbird igen manuelt eller når du bliver bedt om det, for at løse problemet.

Slet adgangskode til SMTP

Prøv at slette adgangskoden til SMTP. Prøv ikke dette som det første. Specielt ikke, hvis du ikke kan sende meddelelser efter en opdatering af Thunderbird, hvor du kunne sende inden opdateringen. I sådanne tilfælde er der normalt ikke noget galt med den gemte SMTP-adgangskode i Thunderbird (se ovenover).

Skift adgangskode til SMTP

Prøv at skifte din adgangskode til SMTP. Dette kan oftest ske via en formular på din internetudbyders websted.

Hvis disse tips ikke hjælper

Prøv at skrive i vores engelske forum eller i MozillaDanmarks danske forum. Vedhæft et skærmbillede af din SMTP-opsætning, hvor du skjuler dit brugernavn og oplys følgende: din mailudbyder (fx Gmail), internetudbyder (fx TDC), firewall-version (hvis du har en), antivirusprogram og version (hvis du har det), operativsystem og version (fx Windows 10 eller Mac OS X Mavericks) og Thunderbird-version (fx Thunderbird 52.3.0). Læs artiklen Hvordan tager jeg et skærmbillede af mit problem? for at lære, hvordan du laver et skærmbillede af din SMTP-opsætning.

Flere muligheder