Teknologien bag tilføjelser i Firefox moderniseres

Med tilføjelser kan du føje ekstra funktioner og funktionalitet til Firefox, ændre brugerfladen og skifte udseendet. Der findes forskellige typer af tilføjelser, men udvidelser er den mest almindelige. Alle kan lave en tilføjelse og gøre den tilgængelig for Firefox' brugere.

Før i tiden holdt tilføjelser ofte op med at virke, hver gang en ny version af Firefox blev udgivet. Det skyldtes, at en udvikler skulle opdatere sine tilføjelser hver sjette uge, så de stadig var kompatible med Firefox. Eftersom tilføjelser også direkte kunne ændre intern kode i Firefox, var det muligt for udviklere med ondsindede hensigter at lægge skadelig kode i en ellers tilsyneladende uskyldig tilføjelse.

For at løse disse problemer, og som et led i en større indsats for at modernisere Firefox generelt, er vi gået over til en ny ramme for udvikling af udvidelser til Firefox. Udvidelser der er lavet efter den nye standard er mere sikre, og vil ikke holde op med at virke efter opdatering af Firefox. Du kan stadig som før tilpasse Firefox med udvidelser, men nu bliver de ved at virke, når Firefox kommer i ny version.

Bemærk: Fra og med Firefox version 57 virker udvidelser kun, hvis de er lavet efter den nye standard. De fleste af de mest populære tilføjelser er allerede blevet opgraderet, så de fleste brugere vil ikke opleve nogen ændringer.

Hvis der er installeret inkompatible udvidelser, vil de blive vist i fanebladet Tilføjelser. Klik på menuknappen Fx57Menu, og vælg Tilføjelser (eller skriv about:addons i adresselinjen i et nyt faneblad) for at åbne siden med tilføjelser. Inkompatible udvidelser vises på listen under Forældede udvidelser. Du kan finde anbefalede erstatninger for de fleste af dine forældede udvidelser. Udvidelser som Deaktiveret, det er ikke muligt at aktivere dem. Du kan læse mere om denne funktion i dette blogindlæg om udvidelser.