Brug Java-plugin til at se interaktivt indhold på websider

Revisionsinformation
  • Revision id: 48306
  • Oprettet:
  • Lavet af: user980516
  • Kommentar: Finished the text.
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold
Vigtigt: Firefox har stoppet nogle versioner af Java plug-in fra at køre automatisk på grund af sikkerhedsproblemer. Du kan dog stadig bruge Java på betroede steder hvis det er nødvendigt. Learn how.

Mange hjemmesider bruger Java applets for interaktivt indhold såsom online spil. Før Firefox kan køre Java-applets, du skal have Java plugin korrekt installeret og aktiveret. Java is a programming language der kan køre på Windows, Mac, Linux og andre edb-systemer. Denne artikel vil hjælpe dig med at installere eller opdatere Java og få det til at virke i Firefox.

• Java er ikke det samme som JavaScript (se this article for information om JavaScript).

Installation eller opdatering Java

Manuel installation eller opdatering

1. Gå til download page at java.com.
  2. Klik på den Free Java Download knap.
  3. Klik på den Agree and Start Free Download knap for at hente Java-installationsprogrammet til din computer.
  4. Når overførslen er færdig, skal du lukke Firefox.
  5. Åbn den fil, du hentede til at starte Java installationen.

Automatisk opdatering

Java til Windows indeholder en Java Update funktion, der kontrollerer jævnligt for opdateringer og giver dig besked, når en opdatering er tilgængelig til installation.

Bemærk: For at eliminere potentielle sikkerhedshuller og for at spare diskplads, skal du fjerne eventuelle ældre Java versioner, der stadig kan installeres. For mere information, besøg How do I uninstall Java on my Windows computer ? på java.com.

På Mac OS X 10.6 og lavere, Java er installeret med styresystemet.

På Mac OS X 10.7 og højere, Java er ikke installeret som standard. Java til OS X Lion er tilgængelig fra Apple Support Downloads.

For at opdatere Java, skal du bruge den Mac OS X Software Update funktion.

Se Java Plugin Install for Linuxoracle.com for hjælp til at installere eller opdatere Java på Linux-systemet.

Test Java

En række online værktøjer vil fortælle dig, hvis Java er installeret og aktiveret i Firefox.

Aktivering Java

Hvis Java ikke fungerer, sørg for, at Java plugin er aktiveret i tilføjelsesvinduet fane:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Klik på Java (TM) Platform pluginJava Plug-in 2 for NPAPI Browsers (Mac OS 10.5 & 10.6) eller Java Applet Plug-in (Mac OS 10.7 og højere)Java plug-in for at vælge den.
  3. Klik på den Enable knap (hvis knappen står Deaktiver, Java allerede er aktiveret).
  1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Klik på Java (TM) Platform pluginJava Plug-in 2 for NPAPI Browsers (Mac OS 10.5 & 10.6) eller Java Applet Plug-in (Mac OS 10.7 og højere)Java plugin for at vælge den.
  3. Vælge Altid Aktiver i sin drop-down menu, hvis det ikke allerede er indstillet.
Bemærk: Du behøver kun at aktivere "Java (TM) Platform" plugin hvis det er deaktiveret. Den "Java Deployment Toolkit" plugin bruges af Java-udviklere til at opdage din Java version og installere deres Java-applikationer og behøver ikke at blive aktiveret for Java til at arbejde.

Fejlfinding

Når du har aktiveret Java i dit operativsystem og gennem dine Firefox optioner, kan Java stadig ikke fungere korrekt. For at aktivere Java, så prøv følgende:

Afinstallere JavaFX hvis det er installeret

I nogle tilfælde, efter opdatering fra en tidligere Java-version til Java 7 Update 10 eller over Java (TM) Platform plugin ikke længere detekteres. Dette kan skyldes en konflikt med Java og en standalone installation af JavaFX, der forhindrer Java plugin fra at blive registreret korrekt. Du kan løse problemet ved at afinstallere JavaFX. For mere information, se denne java.com help page.

Fjern forældede Java plug-in filer fra den Firefox plugins mappe

Du har måske kopieret Java plugins til den Firefox plugins mappe i fortiden. Java plugin filer fra ældre versioner i den Firefox plugin mappe kan forhindre Java fra at arbejde.

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Vælg den Java(TM) Platform plugin og sørg for at den er aktiveret.
  3. Tjek om den Java(TM) Platform plugin er korrekt registreret. For eksempel, hvis Java 7 Update 25 aktuelt er installeret, bør Java plugin i tilføgelser fanen være opført som Java(TM) Platform SE 7 U25.
  4. Hvis du finder Java plugin filer opført som ikke passer din nuværende Java-version, kan du have forældede Java plugin filer i Firefox plugins mappe, som bør fjernes.

Firefox plugins mappe hvis den findes, er typisk på følgende placering:
C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins i 32-bit Windows, C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\plugins i 64-bit Windows

Anden software, der kan blokere Java

Selvom Java er installeret og aktiveret i Firefox, kan det være blokeret af anden software eller Firefox tilføgelser, som følgende:

• ZoneAlarm Pro software firewall kan blokere Java. For yderligere oplysninger om aktivering Java gennem dette program, se the ZoneAlarm Pro forum.
  • Den NoScript udvidelse til Firefox vil blokere Java. For mere information, se NoScript FAQ.

Yderligere ressourcer

• Den Java FAQs side på java.com besvarer nogle ofte stillede spørgsmål.

Baseret på information fra Java (mozillaZine KB)