Afspil DRM-beskyttet indhold i Firefox

Revisionsinformation
  • Revision id: 113495
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: Opdatering
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold
Denne artikel er til en nyere version af Firefox.

Digital Rights Management (DRM) er en teknologi, som gør online video- og lyd-tjenester i stand til at sikre, at det tilbudte indhold ikke misbruges. Teknologien kan begrænse nogle af de ting, du normalt kan gøre i browseren. Mens noget DRM-sikret indhold kan vises med plugins som Microsoft Silverlight og Adobe Flash, så er mange tjenester ved at skifte til HTML5-lyd og -video, som bruger en anden DRM-teknologi med navnet Content Decryption Module (CDM).

Fra og med version 38 understøtter Firefox til computer HTML5-afspilning af DRM-sikret lyd og video ved hjælp af Adobe Primetime CDM, som tidligere kunne bruges gennem Adobe Flash-plugin'et.

Firefox henter og aktiverer som standard Adobe Primetime CDM for at give brugerne en bedre oplevelse på websteder, der benytter DRM. Adobe Primetime CDM afvikles i en separat container (en sandbox), og du vil få besked, når CDM'en benyttes. Du kan deaktivere CDM'en og undgå fremtidige opdateringer ved at følge de nedenstående trin. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du deaktiverer Adobe Primetime CDM, vil websteder, som bruger denne type DRM, ikke fungere korrekt.

Nogle websteder kan benytte DRM, som ikke er understøttet af Adobe Primetime CDM. Du skal måske have installeret et tredjeparts plugin, for at kunne se deres indhold.

Deaktivér Adobe Primetime CDM uden at fjerne det

Hvis du deaktiverer Adobe Primetime på fanebladet Tilføjelser, forhindrer du det i at køre på din computer, ligesom du forhindrer installering af opdateringer til det. Sådan deaktiverer du Adobes CDM-plugin:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Klik på Aktiver aldrig ud for Primetime Content Decryption Module provided by Adobe Systems, Incorporated.

Du kan støde på websteder, hvor indhold ikke kan afspilles, hvis Adobe Primetime er deaktiveret. Du kan altid aktivere Adobe Primetime igen ved at klikke på Aktiver altid ud for Primetime Content Decryption Module provided by Adobe Systems, Incorporated.

Deaktivér afspilning med CDM, fjern alle CDM'er og undgå hentning af CMD'er

Du kan deaktivere al afspilning af beskyttet indhold via HTML5. Dette vil slette alle hentede CDM'er på din harddisk, og det vil forhindre hentning af nye CDM'er. Bemærk, at dette kun har virkning på beskyttet indhold via HTML5. Sådan deaktiverer du al afspilning af beskyttet indhold via HTML5:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Indhold.
  3. Fjern fluebenet ud for Afspil DRM-indhold.
Du kan stadig afspille DRM-beskyttet lyd og video ved hjælp af plugins som Microsofts Silverlight og Adobes Flash, hvis du har dem installeret og aktiveret. Indstillingen Afspil DRM-indhold påvirker kun DRM-beskyttet indhold, der afspilles ved hjælp af HTML5 i stedet for plugins.

Du kan støde på websteder, hvor indhold ikke kan afspilles, hvis du deaktiverer afspilning af DRM-indhold. Du kan altid aktivere afspilning af DRM-indhold igen ved at atter at placere et flueben ud indstillingen Afspil DRM-indhold. Adobes CDM-plugin vil så automatisk blive hentet igen.

Understøttede platforme

I øjeblikket er Adobe Primetime kun tilgængelig i Windows Vista/7/8/10 og nyere, når der benyttes en 32-bit udgave af Firefox. Mac OS X, Linux og Windows XP og er endnu ikke understøttet.

Lignende muligheder for deaktivering vil blive tilbudt på andre platforme, når Firefox understøtter Adobe Primetime på dem.