Prohledat stránky podpory

Vyhněte se podvodům. Za účelem poskytnutí podpory vás nikdy nežádáme, abyste zavolali nebo poslali SMS na nějaké telefonní číslo nebo abyste sdělili své osobní údaje. Jakékoliv podezřelé chování nám prosím nahlaste pomocí odkazu „Nahlásit zneužití“.

Learn More

Mi az oka: Fájlok letöltése nem indul el vagy elakad ?

  • 4 odpovědi
  • 1 má tento problém
  • 11 zobrazení
  • Poslední odpověď od Balázs Meskó

more options

Az utóbbi időben (kb. 2-3 hónapja) gyakran találkozok ezzel a gonddal, nem- vagy nehezen sikerül fájlokat letölteni.

Például: Egy kb. 15 Mb nagyságú (pdf) fájl esetén (a bal-alsó sarokban a link egyenesen a fájlra mutat), jobb-katt - "Hivatkozás mentése másként" - et választva a fájl automatikusan le szokott töltődni.

Most "A folyamatban lévő letöltések állapotának megtekintése (Ctrl+J) gombra kattintva, a fájl letöltését jelző kurzor meg sem indul vagy kis elmozdulás után elakad és úgy marad. Ha jobb-kattolok a kurzorra és látható a "Szünet", akkor esély van rövid szüneteltetés után "Folytatás"-ra. Szerencse kérdése, hogy elakad-e még a letöltés, mikor újból szünet-folytatással még letöltődik egy szakasz . . . Ha a "Folytatás" nem jelenik meg (halvány), akkor reménytelen a letöltés, akár többszöri leállítás- és újrakérés esetén is.

Néha az oldal újratöltése segít, máskor nem.

Mi lehet az oka és mi a teendő ?

Az utóbbi időben (kb. 2-3 hónapja) gyakran találkozok ezzel a gonddal, nem- vagy nehezen sikerül fájlokat letölteni. Például: Egy kb. 15 Mb nagyságú (pdf) fájl esetén (a bal-alsó sarokban a link egyenesen a fájlra mutat), jobb-katt - "Hivatkozás mentése másként" - et választva a fájl automatikusan le szokott töltődni. Most "A folyamatban lévő letöltések állapotának megtekintése (Ctrl+J) gombra kattintva, a fájl letöltését jelző kurzor meg sem indul vagy kis elmozdulás után elakad és úgy marad. Ha jobb-kattolok a kurzorra és látható a "Szünet", akkor esély van rövid szüneteltetés után "Folytatás"-ra. Szerencse kérdése, hogy elakad-e még a letöltés, mikor újból szünet-folytatással még letöltődik egy szakasz . . . Ha a "Folytatás" nem jelenik meg (halvány), akkor reménytelen a letöltés, akár többszöri leállítás- és újrakérés esetén is. Néha az oldal újratöltése segít, máskor nem. Mi lehet az oka és mi a teendő ?

Všechny odpovědi (4)

more options

Így látatlanban esetleg antivírus szoftver lehet a ludas, ha van ilyen a gépeden, akkor próbáld meg egy kis időre kikapcsolni és úgy megpróbálni. A másik javaslatom pedig az, hogy kapcsold ki az összes kiegészítőt, és néz meg úgy. Remélhetőleg ezek közelebb visznek a megoldáshoz.

more options

Az az érzésem, hogy a letöltés- illetve stream csomagokat valamilyen idő túllépési határ (timeout) lejárta szakítja meg. Nem tudom, a csomagok utáni várakozás időhatárt hogyan lehetne növelni ?

(Igaz, a gépem "kissé" meg van terhelve, több lap is van betöltve, de mindez eddig nem okozott gondot. A probléma kb. a Mozilla 52-es verziójának megjelenése után kezdődött és egyre nehezebb letölteni valamit, illetve gyakran a közepes felbontású videók nézése közben is elakad.

Amúgy a szolgáltató nagyon jó és tiszta jelet ad, a router másik kimenetén, más gépeken, semmi ilyen gond nem lép fel.)

Upravil uživatel webfonok dne

more options

Amúgy igen, az antivirus (AVG) kikapcsolása esetén megy a letöltés. Így ténylegesen timeout gond lehet a csomagok lejárati idejével, nem tudom ez állítható-e a Mozilla-ban ?

Upravil uživatel webfonok dne

more options

Ebből inkább az derül ki hogy az AVG a ludas, az AVG oldalán kellene valamit beállítani. Ebben viszont nem tudunk segíteni.