Synchronizační služba umožňuje synchronizaci záložek, uživatelských jmen a hesel, historie prohlížení, otevřených panelů a dalších položek napříč různými zařízeními. Jak synchronizaci zapnout, se dozvíte v článku Jak zprovoznit synchronizaci na počítači.
Pokud si při vytváření účtu Mozilla nebo přihlašování se do něj nepřejete, aby bylo vaše zařízení synchronizováno, můžete synchronizaci zakázat. Zůstanete tak přihlášeni do svého účtu bez toho, aby probíhala synchronizace. Stejně tak můžete zakázat synchronizaci u zařízení, které je již synchronizováno. Další informace naleznete v článku Odebrání synchronizovaného zařízení z účtu Mozilla.
Zakázání synchronizace pro dříve synchronizovaná zařízení
Jak zakázat synchronizaci u dříve synchronizovaných zařízení:
- Na liště nabídek v horní části aplikace klikněte na a zvolte (nebo případně ).Klikněte na tlačítko nabídky
a zvolte .
- V nabídce klikněte na Synchronizace a otevřete tak panel nastavení synchronizace.
- V podsekci Synchronizace: ZAPNUTO klikněte na tlačítko .
- Otevře se vyskakovací okno Co synchronizovat.
- Klikněte na Zobrazí se potvrzovací dialog.
- V dialogu klikněte na tlačítko .
Tento profil Firefoxu přestane synchronizovat váš účet, ale nesmaže žádná data ani nastavení. Panel na stránce MožnostiPředvolbyNastavení Firefoxu bude nyní zobrazovat Synchronizace: VYPNUTO.
Jak zakázat synchronizaci u dříve synchronizovaných zařízení:
- Na liště nabídek v horní části aplikace klikněte na a zvolte (nebo případně ).Klikněte na tlačítko nabídky
a zvolte .
- Přejděte na stránku .
- Sjeďte dolů do sekce .
- V podsekci klikněte na .
- Otevře se vyskakovací okno Co synchronizovat.
- Klikněte na Zobrazí se potvrzovací dialog.
- V dialogu klikněte na tlačítko .
Tento profil Firefoxu přestane synchronizovat váš účet, ale nesmaže žádná data ani nastavení. Panel na stránce MožnostiPředvolbyNastavení Firefoxu bude nyní zobrazovat Synchronizace: VYPNUTO.