Instal·lació del Firefox a Linux

This article may be out of date.

An important change has been made to the English article on which this is based. Until this page is updated, you might find this helpful: Install Firefox on Linux

Instal·lar el Firefox al vostre ordinador és el primer pas perquè pugueu començar a usar-lo. Aquest article us mostrarà com instal·lar el Firefox a Linux. Per a altres sistemes operatius, vegeu Instal·lació del Firefox a Windows i How to download and install Firefox on Mac.

Moltes distribucions de Linux inclouen el Firefox per defecte, i la majoria tenen un sistema de gestió de paquets que us permetrà d'instal·lar-lo fàcilment. Generalment, hauríeu d'instal·lar-lo per mitjà d'aquest gestor de paquets, el qual:

• S'assegurarà que teniu totes les biblioteques necessàries
  • Instal·larà el Firefox de manera que funcioni òptimament en la vostra distribució
  • Crearà accessos directes per a llançar el Firefox
  • Farà que el Firefox estigui disponible per a tots els usuaris
  • Farà que la desinstal·lació del Firefox sigui com la de la resta d'aplicacions

Els gestors de paquets també tenen alguns desavantatges:

• Potser no teniu disponible la darrera versió del Firefox
  • Potser us ofereixen una versió del Firefox sense la marca

Instal·lació per mitjà d'un gestor de paquets

Per a instal·lar el Firefox per mitjà d'un gestor de paquets, consulteu sisplau la documentació de la distribució de Linux que estigueu fent servir.

Instal·lació sense el gestor de paquets

És possible que les instruccions completes per a instal·lar el Firefox sense el gestor de paquets estiguin disponibles a la pàgina web de la distribució que estigueu fent servir.

Abans d'instal·lar el Firefox, assegureu-vos que el vostre ordinador té les biblioteques necessàries instal·lades. Les biblioteques que no hi siguin faran que el Firefox no funcioni.

Per mitjà de les instruccions que hi ha a continuació instal·lareu el Firefox al vostre directori principal, i només podrà emprar-lo l'usuari actual.

1. Descarregueu-vos el Firefox de la pàgina de descàrrega al vostre directori principal.
  2. Extraieu els continguts de l'arxiu descarregat.

bash$ cd ~ bash$ tar zxf firefox-*.tar.gz

1. En cas que el Firefox estigui obert, tanqueu-lo.
  2. Per a iniciar el Firefox, arrenqueu l'script firefox a la carpeta firefox.bash$ ~/firefox/firefox

El Firefox s'hauria d'iniciar. Podeu crear una icona a l'escriptori per a arrencar l'ordre.

libstdc++5 error

Com ja s'ha mencionat a dalt, heu d'instal·lar les biblioteques necessàries perquè el Firefox funcioni. Moltes distribucions no inclouen la biblioteca libstdc++5 per defecte.

missatge "firefox not installed" o inici d'una versió incorrecta del Firefox

Heu d'inciar el Firefox amb l'ordre bash$ ~/firefox/firefox Si proveu d'inciar el Firefox amb l'ordre bash$ firefox s'inciarà la versió instal·lada amb el gestor de paquets del Firefox o us dirà que el programa no està instal·lat.