Perfils

This article may be out of date.

An important change has been made to the English article on which this is based. Until this page is updated, you might find this helpful: Profiles - Where Firefox stores your bookmarks, passwords and other user data

Firefox desa la vostra informació personal com adreces d'interès , contrasenyes i preferències d'usuari en un conjunt de fitxers anomenats el vostre perfil,el qual és emmagatzemat en un lloc separat de la carpeta de programes de Firefox.

Què és un perfil?

Tots el canvis que feu quan utilitzeu Firefox s'emmagatzemen en fitxers, per això poden ser utilitzats la propera vegada que engegueu Firefox. Aquestos canvis poden ser obvis, com la vostra pàgina d'inici, o canvis que heu fet a la barra d'eines, però també inclou coses com l'historial, els llocs que heu visitat i el text que heu posat als formularis de cerca. Tot això és emmagatzemat al mateix lloc, anomenat carpeta de perfil.

Aqueixos fitxers estan separats del programa binari que Firefox utilitza per executar-se el qual no pot ser canviat. Això significa que podeu desinstal·lar Firefox sense perdre la vostra configuració, i que si quelcom va mal durant una actualització la vostra informació estarà emmagatzemada allí. Això també significa que no heu de reinstal·lar Firefox per esborrar la vostra informació o resoldre un problema.

Per anar a la llista dels fitxers mantinguts a la carpeta de perfils, mireu Contingut de la carpeta de perfil.

Com trobar el vostre perfil?

Cada perfil és emmagatzemat al vostre disc dur en una carpeta de perfil. La següent taula identifica les ubicacions per defecte dels perfils de Firefox en diferents sistemes operatius.

• Els següents exemples estan referits al perfil per defecte. La corresponent carpeta perfil és anomenada xxxxxxxx.default, on xxxxxxxx representa una cadena aleatòria de de 8 caràcters.

||::Sistema operatiu::|::Camí a la carpeta perfil:: Windows Vista/XP/2000 | %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\ Windows 98/Me | C:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\||

• (Windows Vista, XP, and 2000) %APPDATA% és una abreviatura per la carpeta C:\Users\<username>\AppData\Roaming\ a (Windows Vista) o la carpeta C:\Documents and Settings\<username>\Application Data\ a (Windows XP/2000), la qual depèn del vostre compte d'usuari de windows.

Windows Vista

1. Prem el botó de la finestra Start , i escriu %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ al camp Començar a cercar prop del botó del menú d'inici, sense prémer Enter. Una llista de perfils apareixerà a la part esquerra superior del menú inici.
  2. Prem en qualsevol dels perfils (e.g. xxxxxxxx.default) per obrir-lo amb Windows Explorer.

Windows 2000 i XP

1. Prem el botó de la finestra Start , i selecciona Run....

2. Prem a %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ i prem OK.

3. Windows Explorer obri una carpeta que conté els vostres perfils.
  4. Premeu dues vegades la carpeta del perfil que voleu obrir (e.g. the xxxxxxxx.default folder).

Cada perfil és emmagatzemat al vostre disc dur en una carpeta de perfil. La localització per defecte del perfil de Firefox és ~/Library/Application Support/Firefox/Profiles/xxxxxxxx.default/.

• xxxxxxxx representa una cadena aleatòria de 8 caràcters.
  1. Obriu Cercar i aneu a la vostra carpeta d'inici. Nota: la vostra carpeta d'inici s'anomena normalment en Mac com el vostre compte d'usuari
  2. Des de la vostra carpeta d'inici oberta /Library/, després /Application Support/, després /Firefox/, després /Profiles/.
  3. Obriu la vostra carpeta de perfil. Per defecte, és a /xxxxxxxx.default/ on xxxxxxxx representa una cadena de 8 caracters.

Cada perfil s'emmagatzema al vostre disc dur a la carpeta de perfil. La ubicació per defecte és ~/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default/.

• xxxxxxxx representa una cadena aleatòria de 8 caracters.
  1. (Ubuntu) Premeu el menú Llocs menú a la part superior dreta i seleccioneu Carpeta d'inici. Un navegador de fitxers apareixerà.
  2. Premeu el menú Visualitza i seleccioneu Mostrar fitxers amagats si no està realment seleccionat.
  3. Premeu dues vegades la carpeta seleccionada .mozilla.
  4. Premeu dues vegades la carpeta seleccionada firefox. La vostra carpeta de perfil és dins d'aquesta carpeta.

Realització de canvis al vostre perfil

Molts usuaris avançats poden voler fer certs canvis al seu perfil, o poden aconsellar-vos fer-los per resoldre problemes que tingueu al Firefox.

Gestió del vostre perfil

Gestió dels perfils explica com fer coses com crear un nou perfil o esborrar-ne un de vell.

Moure el vostre perfil cap una altra destinació

Còpies de seguretat de la vostra informació explica com fer una còpia del vostre perfil, com restaurar el vostre perfil, i com moure el vostre perfil cap un lloc diferent del vostre disc dur o a un altre ordinador.