Fer una còpia de seguretat de la vostra informació

Revision Information
  • Revision id: 1618
  • Created:
  • Creator: Goku_007
  • Comentari: Correcció de faltes
  • Reviewed: No
  • Ready for localization: No
Revision Content

Mozilla Firefox emmagatzema totes les vostres preferències personals, com ara preferits, contrasenyes i extensions, a una carpeta del vostre perfil, del vostre ordinador. Per fer una còpia de seguretat del vostre perfil, restaurar-lo, o moure'l a un altre lloc del vostre ordinador, tot el que heu de fer és moure o copiar la carpeta del perfil.

Per trobar la carpeta del vostre perfil

Per fer o restaurar una còpia de seguretat de les vostres dades, us cal saber on desa Firefox la carpeta del perfil.

Cada perfil s'emmagatzema al vostre disc dur en una carpeta de perfil. La taula següent mostra els llocs per omissió dels perfils de Firefox en diversos sistemes operatius.

• Els exemples següents es refereixen al perfil per omissió. La carpeta de perfil corresponent s'anomena xxxxxxxx.default, on xxxxxxxx representa una sèrie aleatòria de 8 caràcters.

||::Sistema Operatiu::|::Ruta de la Carpeta dels Perfils:: Windows Vista/XP/2000 | %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\ Windows 98/Me | C:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\||

• (Windows Vista, XP, i 2000) %APPDATA% és una abreviació de la carpeta C:\Users\<nomdusuari>\AppData\Roaming\ (Windows Vista) o la carpeta C:\Documents and Settings\<nomdusuari>\Application Data\ (Windows XP/2000), això depèn del nom del vostre compte d'usuari de Windows.

Windows Vista

1. Cliqueu al botó Windows Inici, i escriviu %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ al camp d'entrada Comenceu la cerca a prop de la part inferior del menú Inici, sense prémer Intro. Apareixerà una llista de perfils a la part superior esquerra menú Inici.
  2. Cliqueu a qualsevol dels perfils (per exemple xxxxxxxx.default) pera obrir-lo amb el Windows Explorer.

A Windows 2000 i XP

1. Cliqueu al botó Windows Inici, i trieu Executa....

2. Escriviu-hi %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ i llavors cliqueu OK.

3. Windows Explorer obrirà una carpeta amb els vostres perfils.
  4. Féu doble clic a la carpeta del perfil que voleu obrir (per exemple la carpeta xxxxxxxx.default).

Cada perfil s'emmagatzema al vostre disc en una carpeta de perfil. La ruta per omisió del perfil de Firefox és ~/Library/Application Support/Firefox/Profiles/xxxxxxxx.default/.

• xxxxxxxx representen 8 caràcters aleatoris.
  1. Obriu Cercador i aneu a la vostra carpeta d'usuari. Nota: la vostra carpeta d'usuari té generalment el nom del vostre compte d'usuari Mac
  2. Des de la vostra carpeta d'usuari obriu /Library/, llavors /Application Support/, llavors /Firefox/, llavors /Profiles/.
  3. Obriu la vostra carpeta del perfil. Per omissió, és fàcil /xxxxxxxx.default/ a on xxxxxxxx representen 8 caràcters aleatoris.

Cada perfil s'emmagatzema al vostre disc en una carpeta de perfil. La ruta per omisió del perfil de Firefox és ~/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default/.

• xxxxxxxx representen 8 caràcters aleatoris.
  1. (Ubuntu) Cliqueu al menú Llocs a la part superior dreta de la pantalla i trieu Carpeta d'inici. S'obrirà una finestra del Navegador de fitxers.
  2. Cliqueu al menú Visualitza i trieu Mostra els fitxers ocults si no ho està.
  3. Féu un doble clic a la carpeta anomenada .mozilla.
  4. Féu un doble clic a la carpeta anomenada firefox. Les vostres carpetes de perfil són en aquesta carpeta.

Fent una còpia de seguretat del vostre perfil

Fer una còpia de seguretat la vostra carpeta del perfil a Firefox és fàcil. Simplement seguiu aquestes passes:

1. Clica el botó de menú New Fx Menu i després clica SortirIxClose 29.

Clica el menú de Firefox Fx57Menu, després clica Sortir. Clica el menú de Firefox a la part de dalt de la pantalla, després clica Ix de Firefox.Clica el menú de Firefox Fx57Menu, després clica Ix.

2. Trobeu la vostra carpeta del perfil, tal com s'indica més amunt.
  3. Cliqueu amb el botó dret a Premeu la tecla Ctrl mentre cliqueu a la vostra carpeta del perfil, i trieu Copia.
  4. Cliqueu amb el botó dret a Premeu la tecla Ctrl mentre cliqueu a on voleu situar la còpia (per exemple un llapis USB o un disc CD-RW en blanc), i trieu Enganxa item.

Restaurant una còpia de seguretat del perfil

1. Clica el botó de menú New Fx Menu i després clica SortirIxClose 29.

Clica el menú de Firefox Fx57Menu, després clica Sortir. Clica el menú de Firefox a la part de dalt de la pantalla, després clica Ix de Firefox.Clica el menú de Firefox Fx57Menu, després clica Ix.

2. Si les carpetes del vostre perfil actual i de la còpia de seguretat no tenen el mateix nom, simplement reemplaceu carpeta actual del perfil amb la de la còpia de seguretat, llavors inicieu Firefox.
    Important: El noms de les carpetes del perfil han de coincidir exactament per que això funcioni, això inclou els 8 caràcters aleatoris. Si els noms no coincideixen o si esteu restaurant una copia a una altra ubicació, seguiu les passes següents.

Restaurant a un altre lloc

Si els noms de les carpetes del perfil no coincideixen o si voleu moure o restaurar un perfil a un altre lloc, féu el següent:

1. Tanqueu completament Firefox, tal com s'indica més amunt.
  2. Feu servir el Gestor de Perfils de Firefox per crear un perfil nou a la ubicació que vulgueu, llavors sortiu del Gestor de Perfils.
    Nota: Si tot just heu instal·lat Firefox a un nou ordinador, podeu fer servir el perfil per omissió que es genera automàticament quan executeu Firefox per primer cop, en lloc de fer un perfil nou.
  3. Trobeu la còpia de seguretat de la carpeta del perfil al vostre disc o suport (per exemple, al vostre llapis USB).
  4. Copieu tot el contingut de l'antiga carpeta del perfil, com ara l'arxiu "bookmarks.html", l'arxiu "cookies.txt", la carpeta bookmarkbackups, etc., i deixeu el seu contingut a una nova carpeta de perfil, sobreescrivint els fitxes actual amb el mateix nom.
  5. Inicieu Firefox.

Restaurant a un altre lloc - usuaris avançats

Els usuaris avançats poden preferir fer el següent:

1. Trobeu la còpia de seguretat de la carpeta del perfil al vostre disc o suport (per exemple al vostre llapis USB) i copieu-la al disc. Qualsevol ubicació del vostre disc dur servirà, però s'aconsella que el poseu allà on és el perfil per omissió, tal com s'explica al primer paràgraf.
  2. Obriu el fitxer perfils.ini en un editor de text fent doble clic. El fitxer es troba a carpeta de dades d'aplicació del Firefox:
    • A Windows Vista, la ruta és C:\Users\<nomdusuari>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles.ini
    • A Windows XP/2000, la ruta és C:\Documents and Settings\<nomdusuari>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles.ini
  1. A perfils.ini, trobeu l'entrada per al perfil que acabeu de moure. Convertiu la línia del Path= a la nova ubicació.
  2. Convertiu la línia amb el text IsRelative=1 a IsRelative=0.
  3. Reviseu els canvis fets i deseu perfils.ini.

+Exemple de fitxer perfils.ini: Si la copia de la vostra carpeta del perfil es diu 646a7374.default i es troba a C:\Users\David\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\, l'arxiu perfils.ini tindrà aquest aspecte: + +[General] StartWithLastProfile=1

[Profile0] Name=Default IsRelative=0 Path=C:\Users\David\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\\646a7374.default +

1. Inicieu Firefox.

Els usuaris avançats poden preferir fer el següent:

1. Trobeu la còpia de seguretat de la carpeta del perfil al vostre disc dur o suport (per exemple al vostre llapis USB) i copieu-la al disc dur. Qualsevol ubicació del vostre disc dur servirà, però s'aconsella que el poseu allà on és el perfil per omisió, tal com s'explica al primer paràgraf.
  2. Obriu el fitxer perfils.ini en un editor de text fent doble clic. El fitxer es troba a ~/.mozilla/firefox/perfils.ini~/Library/Application Support/Firefox/Profiles.ini
  3. A perfils.ini, trobeu l'entrada per al perfil que acabeu de moure. Convertiu la línia del Path= a la nova ubicació.
  4. Convertiu la línia amb el text IsRelative=1 a IsRelative=0.
  5. Reviseu els canvis fets i deseu perfils.ini.
  6. Inicieu el Firefox.