Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

সহায়তা খুঁজুন

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Céges környezetben, hogyan lehet tömegesen telepíteni a Firefoxot, előre megadott konfigurációs beállításokkal?

  • 2 উত্তরসমূহ
  • 1 এই সমস্যাটি আছে
  • 1 দেখুন
  • শেষ জবাব দ্বারা tricsesz

more options

Céges környezetben szeretnénk több gépre egyidejűleg telepíteni a Firefoxot, de előre megadott saját konfigurációs beállításokkal. Addig sikerült eljutnunk, hogy ha már létezik a felhasználói profil (C:\Users\felhasznalo\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\********.default), akkor a prefs.js fájlt utólag egyesével be tudjuk másolni. Viszont ez a megoldás több gép telepítésénél, illetve később létrejövő felhasználók esetében nem használható.

Hogyan lehetne megoldani, hogy új felhasználók esetében is működjenek a beállításaink, illetve központilag tudjuk teríteni a telepítéssel együtt a beállításainkat is? (A távolról történő telepítés már meg van oldva, csak ugye a telepítéskor még nem létezik a felhasználói profil az első indításig, hogy bemásolhassuk a prefs.js fájlt...)

Céges környezetben szeretnénk több gépre egyidejűleg telepíteni a Firefoxot, de előre megadott saját konfigurációs beállításokkal. Addig sikerült eljutnunk, hogy ha már létezik a felhasználói profil (C:\Users\felhasznalo\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\********.default), akkor a prefs.js fájlt utólag egyesével be tudjuk másolni. Viszont ez a megoldás több gép telepítésénél, illetve később létrejövő felhasználók esetében nem használható. Hogyan lehetne megoldani, hogy új felhasználók esetében is működjenek a beállításaink, illetve központilag tudjuk teríteni a telepítéssel együtt a beállításainkat is? (A távolról történő telepítés már meg van oldva, csak ugye a telepítéskor még nem létezik a felhasználói profil az első indításig, hogy bemásolhassuk a prefs.js fájlt...)

All Replies (2)

more options

Szia!

A prefs.js módosítása nem igazán szerencsés. Itt van a leírás, hogy kell vállalati környezetben telepíteni a Firefoxot: https://developer.mozilla.org/en-US/Firefox/Enterprise_deployment_before_60

A Firefox 60-as (ESR) verzióval kezdve viszont ez meg fog változni, lásd a következő oldalt: https://developer.mozilla.org/en-US/Firefox/Enterprise_deployment

Üdv, Balázs

more options

Szia Balázs,

köszi szépen a választ.

A linkelt oldalt korábban magam is megtaláltam már, de ez sajnos nem segített eddig. Ugyanis nekünk nem a kezdőlapot meg hasonló triviális dolgokat kellene beállítani, hanem néhány rendszerparamétert, mint pl a disk cache mérete és hasonló dolgok, amit a linkelt oldalon leírt módon nem tudtuk véghez vinni,

Tehát mi alapvetően nem a prefs.js fájlt akarjuk módosítani, hanem az about:config szerkesztőben megadott értékek beállítását szeretnénk véghez vinni, majd a beállításokat is tartalmazó rendszerről készített image-t töltjük vissza sysprep után az új gépekre. Tehát felhasználói profilok még nem léteznek, de a beállításokat már szeretnénk, ha a visszatöltés során tartalmazná az új gép.

Egy szoftverfejlesztő kolléga javasolta, hogy egy már a beállításokat tartalmazó prefs.js fájlt másoljuk át az összes új gépre is, mivel ebben vannak az about:config oldalon megadott beállításaink. De ez a fenti okok miatt nem vezet célra tartósan, csak ideiglenesen volt megoldás hirtelen szükség miatt néhány gépnél.

Lehet nem sikerült korábban elég érthetően leírnom a problémánkat és az igényeinket, remélem így már érthetőbb mire is lenne szükségünk.

Vagy ha esetleg a fenti megoldással mégis megoldható lenne az igényünk, akkor annak a kivitelezésében kérnénk még némi segítséget, mert ez a terep nagyon nem ismerős számunkra.

Köszi a segítséget.

tricsesz দ্বারা পরিমিত