Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Beste mensen, ik kan geen mail meer verzenden. Ik krijg de volgende melding, ook als ik een mail naar mezelf probeer te sturen. Wat moet ik doen?

  • 1 cavab
  • 2 have this problem
  • 5 views
  • Last reply by Tonnes

more options

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van e-mail. De mailserver antwoordde: This mail server requires authentication when attempting to send to a non-local e-mail address. Please check your mail client settings or contact your administrator to verify that the domain or address is defined for this server..

Controleer de berichtontvanger ‘xx@xx.com’ en probeer het opnieuw.
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van e-mail. De mailserver antwoordde: This mail server requires authentication when attempting to send to a non-local e-mail address. Please check your mail client settings or contact your administrator to verify that the domain or address is defined for this server.. Controleer de berichtontvanger ‘xx@xx.com’ en probeer het opnieuw.

All Replies (1)

more options

De foutmelding geeft aan dat er iets mis is met de authenticatie voor de server voor uitgaande mail. Meestal komt dit doordat de server voor uitgaande mail niet juist is gekozen of ingesteld, of bij het verzenden een identiteit (=afzenderadres) is gekozen waarvan de bijbehorende SMTP-server niet de juiste is. De instellingen zijn te vinden in Accountinstellingen, links onderaan bij Uitgaande server (SMTP), resp. Identiteiten beheren aan de rechterkant, waarbij links de naam van de juiste account moet worden geselecteerd.

Bij thuisgebruik is doorgaans sprake van gebruik van de SMTP-server van de provider, en vaak geen authenticatie nodig. Dit verandert als men bv. een laptop meeneemt naar elders en daardoor ook een andere SMTP-server moet gebruiken. In dat geval maak je elders gebruik van een server buiten het eigen domein en is dus authenticatie nodig.

Zorg er dus voor dat je bij het verzenden altijd de juiste identiteit kiest, of in plaats daarvan voor alle scenario’s een of meer SMTP-servers hebt ingesteld die onder alle omstandigheden de juiste authenticatie-instellingen bevatten.

Lees ook het artikel Cannot send messages.