Playing 1080p 60 fps video on YouTube is choppy after update to version 68 and subsequent versions

Hello everyone! Firstly, greetings to the community, I hope you people are staying safe. Please refer to my previous questions number one and number two. Do note that my … (funda kabanzi)

Hello everyone!

Firstly, greetings to the community, I hope you people are staying safe. Please refer to my previous questions number one and number two. Do note that my second question has NOT received A SINGLE REPLY from anybody. I have now updated to version 72 and then subsequently to version 76.0.1 (which the latest one at the time of writing this question. I am still suffering from the same problem of stuttering 1080p 60fps YouTube videos due to frame drops, especially using the VP9 codec, although other codecs also drop a few frames. Do note that the audio works just fine in real-time without any lag, and this problem exists ONLY for 1080p @ 60 fps, not for any other resolution or frame rate. I have referred to the following links to try and solve my problem:-

  1. https://www.reddit.com/r/firefox/comments/8qhbhg/h264_1080p_60fps_stutter_youtube_vimeo_etc/
  2. https://support.mozilla.org/en-US/questions/1277519
  3. https://www.mozilla.org/en-US/firefox/72.0.2/releasenotes/
  4. https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1608485

The Firefox version 72.0.2 release notes categorically state that the issue has been resolved and even points to the bugzilla page for the same. But it still exists even in version 76.0.1, which is surprising. I have tried every possible combination I can think of, from setting media.media-capabilities.enabled = false in about:config to disabling specific codecs and hardware acceleration, none of which solved the issue permanently to my satisfaction. A few settings, at times, improved the issue slightly but there was no permanent solution, even though this has been alluded to in a previous release note. Do note that my graphics drivers are updated and this issue is Firefox-specific, i.e other browsers work just fine. Even the older versions of Firefox work fine, as stated earlier. I would like to state that I prefer using the VP9 codec because other codecs take a toll on my relatively low-bandwidth network connection and this leads to longer buffering times (VP9 does not have this problem). I humbly request the community members and volunteers to help me in this regard, and if need be, point me to the proper channel for lodging a bug report directly to Mozilla.

Thanks and regards,
Preetodeep Dev.

P.S:- If this issue is not resolved, then I will have no choice but to go back to Firefox version 62.0.2, which works just fine with all the default settings.

Asked by Preetodeep Dev 1 inyanga edlule

Last reply by Preetodeep Dev 1 usuku oludlule

Microsoft Edge is blocking Firefox

Hi Firefox community. I badly need your assistance. I just installed Microsoft Edge (on Windows 10) to see what features it has. I'm a longtime Firefox user and a fan o… (funda kabanzi)

Hi Firefox community. I badly need your assistance.

I just installed Microsoft Edge (on Windows 10) to see what features it has. I'm a longtime Firefox user and a fan of the product.

Immediately after installing Edge, Firefox stopped working. I checked my settings and Firefox is still my default browser. I'm able to run Firefox but I am not able to access any websites. This is true whether I click a bookmark or I manually type a URL.

I have a strong internet connection and I'm able to access websites using Edge.

Is Microsoft literally trying to steal the Firefox customer base by blocking the use of Firefox after Edge is installed? I went to my settings menu to see whether I could uninstall Edge but the uninstall button is grayed out. I'm also worried that if I did uninstall Edge, I wouldn't have any browser at all.

What's the solution here? I've tried reinstalling Firefox but that didn't solve the problem.

Please help if you can. Thanks very much!

Asked by Joel 1 isonto elidlule

Last reply by Joel 6 ezinsukwini ezidlule

not log in to site

FF will now not let me log into a site Ive used many times, Ive cleared the cache, remove data, Im not to much techno knowledge but have done that then gone to saved log … (funda kabanzi)

FF will now not let me log into a site Ive used many times, Ive cleared the cache, remove data, Im not to much techno knowledge but have done that then gone to saved log ins and removed original log in that was saved, gon back to the (site which is my energy supplier) put in my email, then password all is correct but it just will not open anything the dots on top left of page just keep going back and forth, yet if i go onto IE and log in it comes up instantly, maybe I should change!!

Asked by journeyman 2 emasontweni adlule

Last reply by journeyman 1 usuku oludlule

I randomly lose bookmarks. I save them to a subfolder and check that they are in fact there. a few days later, gone. Yes, I tried restoring and checked history.

The backup is a week old. The history is incomplete. BUT it was there yesterday. It's happened before, and doesn't seem related to updates. Any thoughts?

Asked by Damit 1 inyanga edlule

Last reply by Damit 4 ezinsukwini ezidlule

MOUSE POINTER HANGS DURING PAGE LOAD (MACOS-MOJAVE)

Firefox 77.0.1 (64-bit) - Sometimes when clicking on a URL, as the page starts to load Firefox grabs the mouse pointer and freezes it making it impossible to do anything … (funda kabanzi)

Firefox 77.0.1 (64-bit) - Sometimes when clicking on a URL, as the page starts to load Firefox grabs the mouse pointer and freezes it making it impossible to do anything else until the page completely loads. Are there any settings that might cause this to occur or would prevent this from occurring?

Asked by cs-temp 3 emasontweni adlule

Last reply by cs-temp 2 ezinsukwini ezidlule

Yahoo has hijacked search engines on Firefox

Yahoo has hijacked all search engines on Firefox and none of the solutions offered work. I have set Google in my preferences, followed all the steps etc. Even bookmarked … (funda kabanzi)

Yahoo has hijacked all search engines on Firefox and none of the solutions offered work. I have set Google in my preferences, followed all the steps etc. Even bookmarked Google search -- still get hijacked. What to do aside from abandon Firefox (preferred) to Chrome (supported by my institution, reliable, but - Google)

Asked by eshoshkes 1 isonto elidlule

Last reply by eshoshkes 6 ezinsukwini ezidlule

Firefox on Mac is freezing and missing min/max bar

This issue just randomly started; I don't remember Firefox doing an update. I've tried to navigate through some of the menus but it isn't responding as one would hope. Th… (funda kabanzi)

This issue just randomly started; I don't remember Firefox doing an update. I've tried to navigate through some of the menus but it isn't responding as one would hope.

This is on a new MacBook that's less than a month old, so it's a fairly new install.

Anyone have any ideas?

Asked by willjasen 2 emasontweni adlule

Last reply by willjasen 13 amahora adlule

On screen keyboard no longer pops on Surface with FF 77.0.1

After upgrading to FF 77.0.1, the on screen keyboard (OSK) no longer pops up when touching input fields. Not on websites and not in the FF search box. This occurs on 2 … (funda kabanzi)

After upgrading to FF 77.0.1, the on screen keyboard (OSK) no longer pops up when touching input fields. Not on websites and not in the FF search box. This occurs on 2 Surface devices - a Pro5 and a Go - both at current Windows updates. Both have been using prior FF versions happily for some time. Manual start of the keyboard does allow keyboard entry (it's just a nuisance).

The about:config OSK settings show:

ui.osk.debug.keyboardDisplayReason is showing "AIOSKIDM: failed reading value of regkey."

True for ui.osk.detect_physical_keyboard and ui.osk.enabled False for ui.osk.require_win10 No value for ui.osk.on_screen_keyboard_path

Any ideas of what to try?

Asked by mike.mcquaid 3 emasontweni adlule

Last reply by mike.mcquaid 2 ezinsukwini ezidlule

preferences keep changing

I have a Mac running Mojave 10.14.6. I change my browser to Bing and find it changed back to default browser days later. I have removed all the browser options but Bing… (funda kabanzi)

I have a Mac running Mojave 10.14.6. I change my browser to Bing and find it changed back to default browser days later. I have removed all the browser options but Bing and it still changes. At first it was just the browser but now it is happening with my home page settings. I set it to a page then it changes to default a few days or maybe hours later. I have played this game a dozen times or 100. Help. I don't find any thing suspicious in my files and have no add-on or extensions.

Asked by Rusty-joe 2 emasontweni adlule

Last reply by Rusty-joe 19 amahora adlule

77.0.1 update

I give up. Ever since the 77.0.1 update nothing seems to want to load without a lot of work on my part. Gmail doesn't load more than half the time. Weird things happen… (funda kabanzi)

I give up. Ever since the 77.0.1 update nothing seems to want to load without a lot of work on my part. Gmail doesn't load more than half the time. Weird things happen on the screen occasionally and some photos don't load properly. I've tried all the suggested fixes. I'm using other browsers until this is fixed.

Asked by pamhastings1 1 isonto elidlule

Last reply by pamhastings1 6 ezinsukwini ezidlule

Disconnect from link server

I have been having for many months a problem with Firefox when switching between multiple tabs, and then going back to the original tab, I get this circle going round and… (funda kabanzi)

I have been having for many months a problem with Firefox when switching between multiple tabs, and then going back to the original tab, I get this circle going round and round for 2-5 mins on a tab link which I just switch from 3 secs before. In some cases, I have to even reload the original website page. Costing me lots of time each day since I keep about 10 tabs active all the time for my business and need to bounce between different sites all the time. What a pain!!! Stan

Asked by Stan Bailey 1 isonto elidlule

Last reply by Stan Bailey 6 ezinsukwini ezidlule

Content is not drawn on the entire screen on Linux

Sometimes, when I open the browser, ALL content is not drawn to the window size, as shown in the screenshot. In this case, mouse events are tracked as if everything was d… (funda kabanzi)

Sometimes, when I open the browser, ALL content is not drawn to the window size, as shown in the screenshot. In this case, mouse events are tracked as if everything was drawn correctly, i.e., to the entire size. Only resizing the window helps. How to fix this problem? This happens not only in KDE, but also in GNOME. Clearing the profile didn't help. Running without extensions too. Such a problem still sometimes occurs. OS: ArchLinux https://imgur.com/a/X7Ue9Al

Asked by Daniel Bernar 4 izinyanga ezidlule

Last reply by Daniel Bernar 5 ezinsukwini ezidlule

tumblr controls missing

Hello, ever since about 3 days ago, the controls on tumblr have gone missing in my browser. At first, I had it happen in every browser and in the private mode, but after … (funda kabanzi)

Hello, ever since about 3 days ago, the controls on tumblr have gone missing in my browser. At first, I had it happen in every browser and in the private mode, but after a day of that, it is now only happening in firefox anymore.

Explanation, in case it's unclear what I'm talking about: On every blog on tumblr that you open (URL.tumblr.com, for example https://staff.tumblr.com is the link to the blog of the tumblr-staff if you'd prefer an actual blog to look at), in the top right corner of the page, there should be a few buttons, depending on if it's your blog or if you're logged in or not varying between 'follow' and 'join tumblr', 'edit post', 'edit appearance', 'reblog' or 'like', things like that.

  • I'm not sure if that part helps with solving the issue, so just in case: From what I can tell, the controls use codes of iframe to work.
  • It is not specific to one blog on tumblr, the controls are gone on every blog/page I open.
  • I opened the pages in private mode and the controls are there. When I go to add-ons and disable everything, the controls still are not showing up though, so I don't think any add-on can be the cause.
  • It did work until a few days ago, and I didn't change any settings in my browser during the time.
  • I'm using the newest version of firefox (77.0.1), or at least I'm not getting shown any updates left to do in the 'about firefox'.

All that I can still think of to do is to try to refresh, or if that doesn't work completely un- and reinstall firefox, or maybe try an older version of ff if that still doesn't help, and I would really rather find a solution without taking such big measures, which is why I am asking here.

Is there maybe something else that private mode does that I could try to do to fix this?

Thank you in advance for the answers I might get!

Asked by starfire 6 ezinsukwini ezidlule

This is about the little Pop-Ups that appear when hovering over a toolbar icon, e.g., the Home page.

The background colour used to be dark blue, but now it is white and makes reading the information difficult. See the screen print (below). The same problem occurs here to… (funda kabanzi)

The background colour used to be dark blue, but now it is white and makes reading the information difficult. See the screen print (below). The same problem occurs here too.

Asked by LJones 6 ezinsukwini ezidlule

Tiktok Not Really Working

So my friends and my partner like to send me TikToks throughout the day, and before the last update or so, it was working fine; every TikTok would open, and when I presse… (funda kabanzi)

So my friends and my partner like to send me TikToks throughout the day, and before the last update or so, it was working fine; every TikTok would open, and when I pressed play, it would play. Since, I believe, the last Firefox update, I can watch one (1) TikTok per browser session without issue (it won't load, as shown in the image I've attached). At that point, to watch more, I either have to use my phone, close and reopen Firefox, or refresh my browser, which was fine in the beginning, but now it's getting a little frustrating. I've attempted browser refresh, which doesn't remove the problem, and the site works fine without fail on Chrome and Edge, but I don't like either of those browsers since switching to Firefox 6 months ago. Ultimately I'm bringing it up because no one else has. If there's a way to fix it that I haven't found yet, I'd love to hear it. Otherwise, it's still worth bringing up so it can be fixed. Any ideas?

Asked by spygirlkd 6 ezinsukwini ezidlule

Disable clearing cache when reloading a page

When you reload a page (pressing F5, clicking the reload button, etc.) (rather than navigating to the page some other way), the cache for the current site is cleared and … (funda kabanzi)

When you reload a page (pressing F5, clicking the reload button, etc.) (rather than navigating to the page some other way), the cache for the current site is cleared and all resources (images etc.) are requested with `Cache-Control: max-age=0` (at least, that's what seems to be happening)

Is there some way to disable this behavior? I thought Ctrl+F5 or shift+reload was supposed to clear cache, but it seems like it's no different than reloading normally?

Asked by 12Me21.mc 6 ezinsukwini ezidlule

Mozzilla and other navigators keeps crashing

Hola, he tenido problemas recientemente con Mozilla y otros navegadores. Se me cierran constantemente, se me queda en pantalla negra la PC, o incluso me aparecen mensajes… (funda kabanzi)

Hola, he tenido problemas recientemente con Mozilla y otros navegadores. Se me cierran constantemente, se me queda en pantalla negra la PC, o incluso me aparecen mensajes como "Ahh la pestaña falló". Probé todo lo que encontré en esta página: (https://support.mozilla.org/es/kb/firefox-se-cierra-inesperadamente-como-resolverlo-#w_actualiza-tus-controladores) pero no hubo resultado y ya no sé qué más hacer. No sé si es algún virus el problema, pero mi anti-virus no detecta nada. Tampoco son las extensiones, o la aceleración del hardware. Realmente no puedo encontrar el problema.

Estos son los fallos más recientes (como verán sucede constantemente).

ID de informe Fecha de envío bp-52eca5bc-9231-436c-8e48-bb2c30200626 26/6/2020 16:00 Ver bp-38b7ec71-e447-4e08-b8ef-2f92f0200626 26/6/2020 16:00 Ver bp-36debbaa-aaf6-45f5-b7e4-f35030200626 26/6/2020 16:00 Ver bp-364fd961-7992-4f11-bf33-d60190200626 26/6/2020 16:00 Ver bp-cad59d44-00e1-4655-bcf8-834eb0200626 26/6/2020 16:00 Ver bp-b02ddf17-4211-4a54-b163-e2c140200626 26/6/2020 16:00 Ver bp-bb5b2e08-880a-403f-adef-66c0c0200626 26/6/2020 16:00 Ver bp-35d6ff78-928b-4fda-a67f-935290200626 26/6/2020 16:00 Ver bp-e177d919-14f4-47b7-9f9f-1969d0200626 26/6/2020 16:00 Ver bp-35c79589-ac09-4d00-9db3-d67a70200626 26/6/2020 16:00 Ver bp-439cfbf7-6311-4139-8938-155040200624 24/6/2020 16:45 Ver bp-c2fea9c4-5c7f-4368-9d6b-0254e0200624 24/6/2020 14:41 Ver bp-f488f1c4-7e81-48e8-8e14-d284b0200623 23/6/2020 17:09 Ver bp-3d741fff-46cf-409f-9a89-8f59e0200623 23/6/2020 12:55 Ver bp-d7a4a4f0-9da2-416a-a823-cb4720200622 22/6/2020 16:32

Asked by sebastian.s.lozada 6 ezinsukwini ezidlule

No F-secure add-on

Hi, I have recently changed my first choice browser to Firefox. But when connecting to my bank the F-secure bank safe connection doesn't open (it still does on Edge). Wh… (funda kabanzi)

Hi,

I have recently changed my first choice browser to Firefox. But when connecting to my bank the F-secure bank safe connection doesn't open (it still does on Edge).

When searching solutions I found on F-secure support that a requisite for bank protection on Firefox was to active an add-on in Firefox called "Browsing Protection by F-Secure". But I can't find it. Is this Firefox add-on deleted? (I have surched the archive/store.)

Do you have any other solutions how to activate the F-secure bank safe connection, and some kind of F-secure browsing protectiona s well?

Best regards / Gunnar J

Asked by jonson.gunnar 6 ezinsukwini ezidlule

Last reply by jonson.gunnar 6 ezinsukwini ezidlule

White Border on Second Monitor

After installing Windows 10 v2004 and latest Nvidia drivers 451.48, opening Firefox fullscreen I have a white bar on my second monitor, it looks like a border of some sor… (funda kabanzi)

After installing Windows 10 v2004 and latest Nvidia drivers 451.48, opening Firefox fullscreen I have a white bar on my second monitor, it looks like a border of some sort. This only show when in full screen not windowed.

The attached image shows the white bar, that bar is on the second monitor.

Asked by Phlonk 6 ezinsukwini ezidlule

firefox cannot connect to youtube? if it manages to connect to youtube the channel logos may not appear and same goes with the thumbnails of videos

I have no idea what is causing this to happen. It is also affected when connecting to google. It starts either after browsing for some time or having my computer wake up … (funda kabanzi)

I have no idea what is causing this to happen. It is also affected when connecting to google. It starts either after browsing for some time or having my computer wake up from sleep. Edge does not have this issue. The scenarios trigger it: youtube is in a tab and after a while I switch back and refresh it and have channel logos and/or thumbnails blank, opening a video in private mode and not connecting while normal does or vice-versa, not connecting after waking up from sleep and not opening in either normal or private mode.

The only way to fix it is through restarting the computer.

Also youtube seems to forget my autoplay setting when this situation appears.

I have tried disabling ublock origin and tracking protection to no avail.

The same settings are applied on another computer and that computer has no issues.

V 77.0.1. Windows 10

This is the message I get: Hmm. We’re having trouble finding that site.

We can’t connect to the server at www.youtube.com.

If that address is correct, here are three other things you can try:

   Try again later.
   Check your network connection.
   If you are connected but behind a firewall, check that Firefox has permission to access the Web.

Asked by IneedhelpwithFirefox 6 ezinsukwini ezidlule