Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo
  • Kusonjululiwe

Thin white border left when fit screen

Hi, i just got a new laptop (Asus Zephryus G16, 2560 x 1600 screen) and after installing Firefox there is a thin white border to the left of the screen when running in fi… (funda kabanzi)

Hi, i just got a new laptop (Asus Zephryus G16, 2560 x 1600 screen) and after installing Firefox there is a thin white border to the left of the screen when running in fit screen. This problem is not present when in a windowed mode or in F11 full screen.

I tried updating the Intel Arc drivers but this did not fix the problem. Changing to compatibility mode also did not fix te problem.

PS: in the uploaded screenshots it is quite dificult to see the white line(because the background is also white), but when the image is viewed in a new tab it is visible.

Thanks

Asked by Daellhin 2 izinyanga ezidlule

Answered by Daellhin 2 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe

Authentication Failure - Comcast email account

I have several Comcast.net accounts that I have set up in Thunderbird. About 2-3 times per week, Thunderbird makes me re-enter one or more of my passwords, only for the … (funda kabanzi)

I have several Comcast.net accounts that I have set up in Thunderbird. About 2-3 times per week, Thunderbird makes me re-enter one or more of my passwords, only for the comcast accounts. It says Authentication Failure, but I have not changed anything on the accounts, including passwords. Entering the same password works - for a while. Any idea how to stop this?

Asked by Kennymsq 1 inyanga edlule

Answered by Kennymsq 1 inyanga edlule

Cannot send emails on Thunderbird after 115.12.2 update - "Authentification error (VM401)" I use Virgin Media. I can receive emails OK.

After updating to Thunderbird version 115.12.2(32 bit) two days ago, I can no longer send emails. I get an error message "Authentification error (VM401)" I use Virgin M… (funda kabanzi)

After updating to Thunderbird version 115.12.2(32 bit) two days ago, I can no longer send emails. I get an error message "Authentification error (VM401)" I use Virgin Media. I can receive emails OK. I have not changed any server settings for a long time. I have been in touch with Virgin Media, they say the problem is with Thunderbird as I can send emails from on their one line system. I can also send emails from my Android phone. Any help would be appreciated.

Asked by billbrysland 2 emasontweni adlule

Last reply by Toad-Hall 2 ezinsukwini ezidlule

  • Ikhiyiwe

Cannot send messages

I posted this the other day and have had no reply or I maybe cannot find the thread. Please help. I cannot send messages from Thunderbird since it was last updated on m… (funda kabanzi)

I posted this the other day and have had no reply or I maybe cannot find the thread. Please help.

I cannot send messages from Thunderbird since it was last updated on my pc. Version 115.12.2 (32 bit). I have checked the server settings and they have not changed in years. I have been in touch with Virgin Media, my service provider, and I can send emails when logged on to my account and not involving Thunderbird. I can also send emails from my mobile phone using Gmail. The issue would seem to be with Thunderbird and this recent update. Please point me in the right direction, bearing in mind I am not particularly computer literate.

Asked by billbrysland 2 emasontweni adlule

Last reply by Wayne Mery 2 ezinsukwini ezidlule

'account setup from existing' gives error

To address the 'write auth' error, I followed the instructions given to re-create the email 'from existing' and set the config as POP3. When I clicked Done I got an "erro… (funda kabanzi)

To address the 'write auth' error, I followed the instructions given to re-create the email 'from existing' and set the config as POP3. When I clicked Done I got an "error Creating Account" stating that "incoming server already exists." what do I need to do next to get past this?? Please advise. thx

Asked by ibdashnn 3 izinyanga ezidlule

Last reply by Glen Agolli 2 ezinsukwini ezidlule

  • Kusonjululiwe

Slow Unified Inbox Load

Hi, I am running Thunderbird 115.10.1 (Flatpak) on Ubuntu 20.04. (no extensions except birdtray) I have 4 email addresses added to my TB, and I like to see all of them t… (funda kabanzi)

Hi,

I am running Thunderbird 115.10.1 (Flatpak) on Ubuntu 20.04. (no extensions except birdtray) I have 4 email addresses added to my TB, and I like to see all of them together, therefore I am using Unified Folders. When I am accessing Unified Inbox, TB is very slow and basically frozen until it loads this folder (often a pop-up appears that 'TB is not responding'). it takes between 30-60 seconds to load my emails (either on start-up, or clicking on another folder, then going back to Unified Inbox). Every other folders open almost instantly. I have to admit I have a lot of emails in the Unified Inbox (~20K), however the inbox of my main email has 18K, and accessing that folder separately is instant. So any operation, other than opening Unified Inbox, is quite snappy.

This issue persists since I upgraded to v115, even when I did an OS reinstall (also tried installing apt (v115.11.0)).

I have seen this answer: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1428374#question-reply however, nothing changed by resetting the folder.

Asked by Szilárd Molnár 1 inyanga edlule

Answered by Szilárd Molnár 3 ezinsukwini ezidlule

Email from Microsoft to update Authentication to Oauth

I recieved emails from Microsoft to update Authentication to Oauth as support for basic authentication will soon cease. Whilst I have not been experiencing any issues, af… (funda kabanzi)

I recieved emails from Microsoft to update Authentication to Oauth as support for basic authentication will soon cease. Whilst I have not been experiencing any issues, after following the instructions, also provided here:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/microsoft-oauth-authentication-and-thunderbird-202,

I now have an unusable Thunderbird client.

This is because I am having to keep authenticating my outlook accounts (I have about ~100 email accounts). They pop up one after the other for each account.

I believe I went through all the troubleshooting steps but to no joy.

I did notice however, when the "Enter your credentials....." pop up box appears and I go through the motions of authenticating my account and TB against my Microsoft account, the following entry appears under the Settings > Saved Passwords > Saved Logins > "Provider" column for that account:

oauth://login.microsoftonline.com (https://outlook.office.com/IMAP.AccessAsUser.All https://outlook.office.com/POP.AccessAsUser.All https://outlook.office.com/SMTP.Send offline_access)

The credentials include a very long auto generated password starting similar to "M.C533_BAY.0.U.-........"

A couple of things to note now regarding the oauth entry:

1. It possibly does not always get created when re-authenticating 2. After quitting TB and then re-launching TB, it dissapears

So the solution would be to somehow ensure this entry is created and it sticks even after quitting TB, since for those accounts that include this I do not have get the "Enter your credentials....." pop up box.

Is this something TB can investigate?

Asked by schro.cat 2 emasontweni adlule

Last reply by Wayne Mery 3 ezinsukwini ezidlule

After 1-2 days of use Mozilla Thunderbird just hangs and can not be even restarted...

Hi, for some time now (around a month), after a couple of days using Thunderbird, I can not load new messages, can not send new messages, and it basically is nonfunctiona… (funda kabanzi)

Hi, for some time now (around a month), after a couple of days using Thunderbird, I can not load new messages, can not send new messages, and it basically is nonfunctional. The blue bar down right shows an active process that never ends (for example, "sending message"). All menus and software as a whole are still operating, and there is no crash on hang, but every attempt to load my emails or send data ends with endless waiting (no errors whatsoever). When I try to exit the application, it closes down, but a process is listed in Task Manager. When I kill the process manually and try to start the software again, nothing starts (a new process appears in the task manager), but the software never opens a window or something. Only a full computer restart helps, and everything works again for 1-2 days. I have disabled all extensions and tried even troubleshoot mode. No crash reports...

Asked by info11342 1 inyanga edlule

Last reply by Wayne Mery 4 ezinsukwini ezidlule

Не могу зайти в почту Thunderbird

Я не могу зайти в свою почту на Thunderbird - при входе выскакивает ошибка -на скриншоте прикрепил - до этого я заходил без проблем - пароль и логин вообще ничего не меня… (funda kabanzi)

Я не могу зайти в свою почту на Thunderbird - при входе выскакивает ошибка -на скриншоте прикрепил - до этого я заходил без проблем - пароль и логин вообще ничего не меня - просто в один момент перестало заходить Так же на втором скриншот видны настройки входа- прошу помочь.

Asked by ramjonxk 1 isonto elidlule

Last reply by david 4 ezinsukwini ezidlule

Slow Performance for Years - switching between inboxes can cause up to a 10 second delay with Thundebird "not responding" with the spinning wheel.

Just switching between inboxes can cause up to a 10 second delay with Thundebird "not responding" with the spinning wheel. It has been like this for the last few laptop… (funda kabanzi)

Just switching between inboxes can cause up to a 10 second delay with Thundebird "not responding" with the spinning wheel. It has been like this for the last few laptops I've had and through all the updates and I am getting ready to call it quits. I did a performance recording of me just clicking through the different folders and then it locks up on one. You can see it here https://share.firefox.dev/3WlrRi9

I am using a primary gmail imap account, an office 365 imap account, and another imap account from an ISP.

On Win 10 LTSC, CPU: 16 x 11th Gen Intel(R) Core(TM) i7-11800H @ 2.30GHz @ 2304 MHz 10240 KB Cache, MEM: 65277 MB, 60% (39120 MB) free, GFX: NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU 16192 MB

Asked by Mibix 2 izinyanga ezidlule

Last reply by Mibix 2 izinyanga ezidlule

Thunderbird freezes when I have a few "log in to account xxxx failed"

Hello, I have been using TB for a long time wiht no mayor problem. I recently had a problem with the hosting services of 2-3 of the email addresses I use in TB and when I… (funda kabanzi)

Hello, I have been using TB for a long time wiht no mayor problem. I recently had a problem with the hosting services of 2-3 of the email addresses I use in TB and when I now open TB I can click once on the pop up (say on cancel), but when the next pop up message appears (with the same message but for another email address) TB freezes.

Asked by mettodo 4 emasontweni adlule

Last reply by Wayne Mery 4 ezinsukwini ezidlule

Firefox doesnt work properly - update from 116.0 b8 to 128.0

Hello everyone!! I've been experiencing a rather "unusual" issue: My Firefox up until version 116.0b8 worked perfectly fine; however, after any updates to versions beyon… (funda kabanzi)

Hello everyone!!

I've been experiencing a rather "unusual" issue: My Firefox up until version 116.0b8 worked perfectly fine; however, after any updates to versions beyond that, it stopped working.

I've tried the final versions and the betas, but nothing works. I attempted reinstallation and everything else, but I couldn't solve the mystery and remain stuck on version 116.0 beta 8.

What's happening? Every time I try to load a page on any version above 116.0, it either doesn't open or keeps loading in a loop. Yet, if I use another browser or revert to version 116, everything works correctly. This issue does not occurs in others machines.

Has anyone experienced something similar?

Thanks in advance for your help.

Asked by jpmagri91 2 emasontweni adlule

Last reply by jpmagri91 4 ezinsukwini ezidlule

Improve killing resource-hogging tabs

This isn't strictly related to Hulu but using it as an example: Hulu has some bug right now where it will occasionally suddenly use a lot of CPU power and completely lock… (funda kabanzi)

This isn't strictly related to Hulu but using it as an example: Hulu has some bug right now where it will occasionally suddenly use a lot of CPU power and completely lock up Firefox, and to some degree my whole system. If I manage to "close" the tab, it *appears* to close, but it's very clear that whatever Hulu is doing is still going on in the background. This time I was at least able to open the task manager and kill Firefox – which immediately alleviated the problem, and upon reopening Firefox, the Hulu tab was still there (indicating it never closed).

I don't know if this is possible, especially given I don't know what's causing the bug with Hulu, but it would be nice if Firefox was better able to handle a tab getting out of control like that.

Asked by epiqu1n 1 isonto elidlule

Last reply by epiqu1n 4 ezinsukwini ezidlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Thunderbird very slow

Thunderbird automatically installed the latest version 115.3.3 onto my desktop running Windows 10 Pro 64 bit but ever since it's really slow. When I start it up it takes … (funda kabanzi)

Thunderbird automatically installed the latest version 115.3.3 onto my desktop running Windows 10 Pro 64 bit but ever since it's really slow. When I start it up it takes 15 to 20 seconds before it downloads any emails - the blue prgress bar in the bottom right hand corner takes that long to finish.

Then, often, when I send even a simple email it takes ages for it to go once I hit send.

Does the new version have lots of bells and whistles that I don't really need and can disable to get it running as it used to? Or is there something I can do to get it working properly again? I'm not really all that technical so simple instructions would be much appreciated.

Many thanks,

Mark

Asked by MarkHowes 8 izinyanga ezidlule

Last reply by Wayne Mery 5 ezinsukwini ezidlule

  • Kusonjululiwe

Firefox Won't Open Frequently

Firefox continually refuses to open, and I have worked all the suggested solutions once again. I used it for a few hours this morning, switched briefly to Chrome. Went … (funda kabanzi)

Firefox continually refuses to open, and I have worked all the suggested solutions once again. I used it for a few hours this morning, switched briefly to Chrome. Went to go back into Firefox, and it wouldn't open again. Did all the work arounds....uninstall, reinstall, even system reset to the previous day. Still won't open. I am so disappointed at having it behave so unpredictably. I sometimes sense it is related to updates....almost afraid to reboot my computer sometimes because it will not open afterwards. My recent install attempt appears among the public users, which is not the case as mine is a private PC. The Mozilla Program itself, however loaded to the 86 bit program files. Not at all sure to proceed at this point.... getting forced over to Edge it feels like....

Asked by wilk.virdonetal 2 emasontweni adlule

Answered by wilk.virdonetal 5 ezinsukwini ezidlule

Send message failed -- no other error

I have 4 different gmail accounts that I use thunderbird to manage, along with local folders. Starting today, I cannot send messages. I get a dialog box with no error cod… (funda kabanzi)

I have 4 different gmail accounts that I use thunderbird to manage, along with local folders. Starting today, I cannot send messages. I get a dialog box with no error codes, underneath is another dialog box showing send progress with the eternal circle. Have rebooted, made sure each account has a unique SMTP server description. Worked fine until today. No updates that I know of.

Asked by Dan Scott 5 izinyanga ezidlule

Last reply by Matt 6 ezinsukwini ezidlule

Videos will not load on FIrefox

I'm having issues with videos loading on ANY webiste, YouTube ect.... This started happening very recently out of the blue. Videos work fine on Edge. Additionally, I cann… (funda kabanzi)

I'm having issues with videos loading on ANY webiste, YouTube ect.... This started happening very recently out of the blue. Videos work fine on Edge. Additionally, I cannot run Firefox in troubleshooting mode? It crashes. I tried "refreshing" and reinstalling Firefox to no avail. I am using AdAware AV and AVG anti viruses if it matters, I have tired disabling both and loading FIrefox, no changes.

Asked by hainsolo 1 isonto elidlule

Last reply by hainsolo 1 isonto elidlule

tabs still crashing.

I still have not had any improvement with tab crashes especially on sites containing videos. Lately, every time i go on Facebook and play a video reel, i stop the video a… (funda kabanzi)

I still have not had any improvement with tab crashes especially on sites containing videos. Lately, every time i go on Facebook and play a video reel, i stop the video and before i can return to my home page, the tab crashes. This browser has gotten worse rather than improving.

Asked by Scot63 1 isonto elidlule

Last reply by Scot63 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

I can't upload images on mobile

The upload photo button does nothing... on this page, on Reddit, Facebook too. I've tried clearing cache. I'm on latest android and firefox 124.2.0. I have standard secur… (funda kabanzi)

The upload photo button does nothing... on this page, on Reddit, Facebook too. I've tried clearing cache. I'm on latest android and firefox 124.2.0. I have standard security enabled and permission is set to "Ask" for camera and storage. How do I make this work again?

Asked by sodapuddle 3 izinyanga ezidlule

Answered by sodapuddle 3 izinyanga ezidlule

Composition and Menu bars on Replying or Writing new email

This new version of Thunderbird (115.12.2) is not the best. The Composition toolbar doesn't exist when typing a new message and I no longer have a menu bar when typing a … (funda kabanzi)

This new version of Thunderbird (115.12.2) is not the best. The Composition toolbar doesn't exist when typing a new message and I no longer have a menu bar when typing a new message.

Another issue is on replying why do these sideways "V's" show at the beginning of each line of the senders email when replying. Sometimes it will be just a black line all the way down. When I saw those I felt like I had woken up in 1995.

I am using Windows 11 Pro.


Thank you

Asked by Loopy 2 emasontweni adlule

Last reply by david 1 isonto elidlule