Thunderbird 115 not archiving emails to Local Folders

Archiving emails to Local Folders is not working for me. If I click the archive icon or press 'A', a new folder is created as required in my Local Folders/Archives, e.g… (閱讀更多)

Archiving emails to Local Folders is not working for me.

If I click the archive icon or press 'A', a new folder is created as required in my Local Folders/Archives, e.g. [Gmail]/Important. But the original email does not move, no emails are shown in my Local Folders nor do they seem to exist in the folders or files created: [Gmail], [Gmail.sbd], Important (empty) and Important.msf.

I have picked up that I need to set archiving options by identity as well as by account. The problem remains the same whichever IMAP account, which is Gmail and another smaller provider, or identity I use. Before I realised that, archiving did work - in terms of emails being moved to an archive folder within an IMAP account. But I want to download the emails locally to avoid going over provider storage limits. I've checked and Thunderbird can otherwise create new messages in Local Folders, e.g. when my network connection is interrupted it saves drafts there.

I'm using Thunderbird 115.11.0 on Ubuntu 24.04 / Wayland, and it's installed as a snap. Many thanks in advance for any help you can provide!

Rafe 於 16 小時前 詢問

Rafe 最近回覆於 17 分鐘前

Unable to configure O365 emails using POP when Oauth2 is enabled

Hello Team, Please be aware that we are encountering issues configuring POP for Office 365 using Thunderbird, as it is generating an error stating the username and passw… (閱讀更多)

Hello Team,

Please be aware that we are encountering issues configuring POP for Office 365 using Thunderbird, as it is generating an error stating the username and password are incorrect. Our Multi-factor Authentication (MFA) is enabled, and we are attempting to utilize OAuth2.

Deepak G 於 37 分鐘前 詢問

cannot reply to emails

Hi,I have 4 email address & my Default Email is ismda3@westvic.com.au(on SMTP) Regardless which email I TRY to REply to.I receive the Samr Message See attachment I am… (閱讀更多)

Hi,I have 4 email address & my Default Email is ismda3@westvic.com.au(on SMTP) Regardless which email I TRY to REply to.I receive the Samr Message See attachment I am getting very desperate Thanks Darryl

smithassoc 於 1 小時前 詢問

"Could not connect... / ...a copy was not placed..." after power blackout

Hi All, I've been running TB on my home desktop since ancient times. Present config has been working for quite a long time. TB manages more mail accounts, of which two co… (閱讀更多)

Hi All, I've been running TB on my home desktop since ancient times. Present config has been working for quite a long time. TB manages more mail accounts, of which two connect to my remote server (and two others to gmail and freemail). The day before yesterday evening there was a power blackout while I was using TB. Since then I have the following problem:

1. First mail account says: "Could not connect mail server <remote server>; the connection was refused". Now I cannot even see the sub-folders of this account in TB while the folder files themselves exist. 2. Second mail account (to the same mail server, to another mailbox) works partially, it says after sending an email: "Your message was sent but a copy was not placed in your sent folder (Sent) due to network or file access errors."

Connection to mail server is via ssh portforwarding (for TB smtp is localhost:2525, imap is localhost:1143, ssh tunnels work as I can telnet to them and imap/smtp services respond). What is more, from the home desktop my wife (different local desktop user) can normally access her mailbox (different email address on the same mail server) with the same ssh tunnelling method. She was not logged in and was not using TB when the power crashed. After power had come back I ran fsck, filesystem is clean.

So I think that some setting(s) must have gone wrong under my TB profile and it is emphasized more by the fact that in the first case error msg the name of the remote server appears instead of "localhost". Account settings in TB seems to contain the original server settings (e.g. locahost, 2525, normal password, no connection security, etc.)

Only strange thing I could find in Troubleshooting list is that under "Mail and news accounts" it lists account2 (imap) localhost:1143 None Normal password while in the outgoing server column it contains _two_ times the locahost:2525 setting.

In config editor the mail.server.server2.hostname points to the original name of the remote mail server (instead of localhost???).

So what can I do if I wanted to avoid deleting the two mail accounts and re-configure them, especially considering the fact that the mailbox size is about 80 GB.

Any ideas are welcome and appreciated.

Thanks in advance, KEA.

dova72 於 1 小時前 詢問

Junk mail

When I download messages, it often says there are say '6 new messages', but only 3 appear on the screen. I'm wondering whether the others are going to Junk, but I am unab… (閱讀更多)

When I download messages, it often says there are say '6 new messages', but only 3 appear on the screen. I'm wondering whether the others are going to Junk, but I am unable to access it. So my question is, how do I access Junk Thanks David White

david.whiteimages 於 2 小時前 詢問

missing items in the group views of Thunderbird

Hello, I have set up several mail accounts in Thunderbird. Unfortunately, the inbox of one account is not displayed in the Inbox group, the archive of another account is … (閱讀更多)

Hello, I have set up several mail accounts in Thunderbird. Unfortunately, the inbox of one account is not displayed in the Inbox group, the archive of another account is not displayed in the Archive group and the third account has an entry in the Sent group, but it is out of date. Instead, the current one can be found separately in the ‘Folder’ account. How can I fix this in the grouping view?

web104 於 3 小時前 詢問

Thunderbird search

Good morning, I would like to ask you about differencies (0 messages vs. 4 message) in search in TB vs. Outlook. Please see in attachment. Can you help me with this probl… (閱讀更多)

Good morning, I would like to ask you about differencies (0 messages vs. 4 message) in search in TB vs. Outlook. Please see in attachment. Can you help me with this problem pls? I use IMAP settings in both email clients. BR Tibor

Tibor GRENDEL 於 4 小時前 詢問

Can't set SMTP Password for new account

I am trying to set up a new account so that I can send email through a mailroute server instead of my provider, comcast. I set up the account without a problem but I get … (閱讀更多)

I am trying to set up a new account so that I can send email through a mailroute server instead of my provider, comcast. I set up the account without a problem but I get an error when trying to send a message. I was never asked for an SMTP password and none is visible in the Saved Password window.

CLamb 於 2 週前 詢問

CLamb 最近回覆於 9 小時前

Click "Filter Log" button, brings up Filter Log config but no log or any way to get the log ?

Debugging message filters and want to see the log. From message filters window I click box "Filter Log". It brings up the small config box of which a pic is attached. … (閱讀更多)

Debugging message filters and want to see the log. From message filters window I click box "Filter Log". It brings up the small config box of which a pic is attached. I can't find anyway to actually see or access the log. It must be hiding here somewhere ? ?

I have tried to clear the log so it is small in case it is large and takes long to load as I've seen elsewhere. No change.

I try to look this the "Activity Manage" which has some log like error messages but it is a mess of unordered seemingly random successes and some failures. This is another topic.

So, any guidance on how to use the filter log would be greatly appreciated.

k 於 13 小時前 詢問

k 最近回覆於 12 小時前

Slow performance

Hello, I was using the latest version of Thunderbird 115.11.0. It stinks. It's slow and very buggy. It's the same on all my Windows 10 PCs. I have uninstalled it an… (閱讀更多)

Hello,

I was using the latest version of Thunderbird 115.11.0. It stinks. It's slow and very buggy. It's the same on all my Windows 10 PCs. I have uninstalled it and went back to V78.13.0 (64-bit). It is MUCH better. And it retains features that were annoyingly removed in later versions.

Why do you keep "improving" Thunderbird when the older versions were perfectly good? Is this because you needed it to look "modern"? That's BS because it will look outdated by next year anyway.

Why did you change the configuration files? I had to re-enter my accounts and address book.

Are these "improvements" because you needed it to look "modern"? That's BS because it will look outdated by next year anyway.

Thunderbird is awesome two years ago. Now it's basically useless.

bradstew 於 16 小時前 詢問

bradstew 最近回覆於 11 小時前

What server and port specifications are required for an @rochester.rr.com (Roadrunner) email address used on Spectrum?

I have found several on the internet, but none of them work. At this point I am beginning to get desperate. Thank you to one and all for assisting me. Ask me if you hav… (閱讀更多)

I have found several on the internet, but none of them work.

At this point I am beginning to get desperate.

Thank you to one and all for assisting me. Ask me if you have any questions or info you need.

/arno

ArnoCarpetak 於 1 天前 詢問

ArnoCarpetak 最近回覆於 11 小時前

Oauth2 error when sending email from Comcast account

I am configured as follows for outgoing messages for Comcast: Details of selected server: Description: Comcast Server Name: smtp.comcast.net Port: 465 User Name: ella… (閱讀更多)

I am configured as follows for outgoing messages for Comcast: Details of selected server: Description: Comcast Server Name: smtp.comcast.net Port: 465 User Name: ellary@comcast.net Authentication method: No authentication Connection Security: SSL/TLS

This was the setting recommended by Tbird. Incoming messages are fine. What is wrong.

Ellaryk 於 12 小時前 詢問

unable to get mail on one account, other works.

Login to account “xxxxxxxx@sbcglobal.net” failed ? Login to server inbound.att.net with username xxxxxxxx@sbcglobal.net failed. Retry Enter New Password Cance… (閱讀更多)

Login to account “xxxxxxxx@sbcglobal.net” failed ? Login to server inbound.att.net with username xxxxxxxx@sbcglobal.net failed. Retry Enter New Password Cancel then I get this: "Error with account sonomabridge@sbcglobal.net Sending of password for user xxxxxxx@sbcglobal.net did not suceed. Mail server inbound.att.net responded: [SYS/TEMP] Server error - Please try again later.

sonomabridge 於 12 小時前 詢問

Updated MacOS & cannot run Thunderbird

I was running MacOS Catalina 10.5.6 and upgraded to Sonoma 14.5. I know it was stupid to wait so long, but that's where I am. After many years of using Thunderbird, I st… (閱讀更多)

I was running MacOS Catalina 10.5.6 and upgraded to Sonoma 14.5. I know it was stupid to wait so long, but that's where I am.

After many years of using Thunderbird, I stopped using Thunderbird for my email years ago because my old provider gave up the ghost, and I switched to gmail even though I loved Thunderbird. I still had many documents in Thunderbird which I didn't transfer to other applications or locations.

Today, I finally gave up and did a massive update on my MacOS. Now Thunderbird won't run, and I desperately need many of the documents that I could only access through Thunderbird. When I went to the site for updating Thunderbird, the first thing I needed to know was what version I had, and the instructions assume you can access that info as you are running Thunderbird, which I can't do now. Please help!

Thank you, Sara

Sara Blatt 於 13 小時前 詢問

K-9 Mail error: Failed to send some messages. IllegalArgumentException: boundary can't be null

Still sorry for asking K-9 Mail questions on this forum. Can't find anywhere else. Every day, get an email on my phone that says: Failed to send some messages IllegalA… (閱讀更多)

Still sorry for asking K-9 Mail questions on this forum. Can't find anywhere else. Every day, get an email on my phone that says: Failed to send some messages IllegalArgumentException: boundary can't be null

Does anyone know what it means and how I can fix it? If you know any specific site for K-9 Mail, please let me know.

PathMan 於 15 小時前 詢問

znikające wiadomości

dzień dobry, od jakiegoś czasu na jednym z moich adresów po kliku dniach znika poczta, kasowana jest też z serwera, jaka może być tego przyczyna? podstawowe ustawienia s… (閱讀更多)

dzień dobry, od jakiegoś czasu na jednym z moich adresów po kliku dniach znika poczta, kasowana jest też z serwera, jaka może być tego przyczyna? podstawowe ustawienia są takie same dziękuję za pomoc

Andrzej Macczak 於 22 小時前 詢問

Can't permanently delete a folder

I permanently deleted all messages in a folder (call it "Unwanted"), then moved Unwanted to Trash, then deleted it permanently. It appeared to be gone. However the next… (閱讀更多)

I permanently deleted all messages in a folder (call it "Unwanted"), then moved Unwanted to Trash, then deleted it permanently. It appeared to be gone. However the next time I opened Thunderbird, Unwanted was back. I tried this several times with the same result. I tried renaming it to "DeleteMe" but then I got the message "The folder could not be renamed. Perhaps the folder is being reparsed, or the new name is not a valid folder name."

Once again, I "permanently" deleted Unwanted and closed Thunderbird. Using a file manager, I found and deleted all relevant folders and files matching "Trash.*" and "Unwanted*.*" and rebooted the computer. However when I opened Thunderbird, an empty "Trash" folder was regenerated as expected, but the "Unwanted" folder was back.

How can I get rid of Unwanted? Thanks!

coffent 於 5 天前 詢問

coffent 最近回覆於 1 天前