顯示下列標籤的問題: 顯示所有問題
  • 已解決
  • 封存

Unable to show File Picker

This was going to be a question about Firefox being unable to display the file picker dialog, but I managed to find a solution that worked for me along the way. Since it … (閱讀更多)

This was going to be a question about Firefox being unable to display the file picker dialog, but I managed to find a solution that worked for me along the way. Since it was nowhere near the top of Google's results, I thought I'll share my solution in the hopes that this would help someone facing this same issue.

The hardware:

  • Asus UM425IA Zenbook (AMD Ryzen 7 4700U CPU)

Worked in:

  • Ubuntu 20.04 LTS
  • Firefox provided by APT repository
  • Xorg display server

Not working in:

  • Ubuntu 22.04 LTS
  • Firefox 99.0.1 provided by snap
  • Wayland display server
  • File picker worked briefly on fresh install, but something (not sure what) quickly breaks file picker functionality

The symptoms:

  • Firefox stopped being able to open file picker dialogs
  • Right clicking an image and selecting "Save Image As..." does nothing
  • With forms that accept file upload (such as on this post question page "Add images (optional):"), clicking "Browse" does nothing
  • File downloads work correctly when set to "Save files to ..." under Settings, but nothing happens when set to "Always ask you where to save files"
  • No response to "Ctrl + O" open file shortcut

Similar questions and solutions:

Things I tried that did not work:

  • Disabling hardware acceleration
  • Starting with add-ons disabled
  • Troubleshoot mode
  • Clearing startup cache
  • Clearing cookies and site data
  • Clearing history
  • Refreshing Firefox
  • Creating and using a new profile
  • Deleting the `xulstore.json` file from the profile directory
  • Toggling all permissions under Ubuntu Settings > Applications > Firefox to off and then back to on
  • chmod 777 ~/Downloads
  • Disabling native file picker "ui.allow_platform_file_picker = false"

And finally, what fixed it for me was to go into "about:config" and change "widget.use-xdg-desktop-portal.file-picker" from "2" to "0". Credit to this post that clued me in.

I really hope this saves someone else 2 days of hair pulling and I would appreciate advice from someone more knowledgeable than me on:

  • Why this fixed the problem
  • Whether I should be opening a bug report either against Firefox, or Ubuntu
  • Whether I should also be changing "widget.use-xdg-desktop-portal.mime-handler" and "widget.use-xdg-desktop-portal.settings", both are currently set to "2"

James Fu 於 1 年前 詢問

Kiki 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

DUO: "Access Not Allowed With Firefox Due To Security Concerns

I've been utilizing the security protocol app DUO for work purposes for the last year with Firefox, no issues. I just recently updated to 105.0.1 and received the follow… (閱讀更多)

I've been utilizing the security protocol app DUO for work purposes for the last year with Firefox, no issues. I just recently updated to 105.0.1 and received the following error message when my DUO was prompted:

  • "We're sorry, access is not allowed with Firefox due to security concerns." - with a sad face.

It then shows me a list of compatible browsers and FF being the only one not allowed to use the DUO authentication. I've attempted to clear my browsers cache, fire up FF once more only to arrive at the same messaging. I've uploaded a screenshot of what I ran into.

This has to be some sort of error as I've been utilizing FF and DUO together successfully with no issues over the last year.

Any help is greatly appreciated.

Eddie 於 1 年前 詢問

Eddie 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

As soon as a video is played in youtube firefox crashes

The main youtube page loads and displays ok. As soon as a video is played (even in preview), firefox crashes. I'm on Linux Manjaro. other websites with video work fine (f… (閱讀更多)

The main youtube page loads and displays ok. As soon as a video is played (even in preview), firefox crashes. I'm on Linux Manjaro. other websites with video work fine (for ex Vimeo) I tried disabling all my addons and plugins in the normal mode (not troubleshoot mode) and it still crashes. However, the troubleshoot mode works fine ! Refreshing firefox didn't fix the issue. I have another computer with Linux manjaro and firefox works just fine. I spent a lot of time trying to understand what's wrong but I really don't see why.

Thanks in advance for your help.

gdurrens 於 1 年前 詢問

TyDraniu 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Error message "You need to enable JavaScript to run this app." continues

Hi all I'm a happy user of FF but have started to see issues with JavaScript (error message: You need to enable JavaScript to run this app.). I do the about:config corre… (閱讀更多)

Hi all

I'm a happy user of FF but have started to see issues with JavaScript (error message: You need to enable JavaScript to run this app.). I do the about:config correction and it sometimes works, but now the error is spreading to involve other pages - a page worked yesterday doesn't work today.

Is it just me?

//Allan, Sweden

Allan Andersen 於 1 年前 詢問

Paul 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Copy-pasting of files not working in Ubuntu 22.04

Hey there, Intro: I recently switched to Linux and (because Brave is so broken) also to Firefox and I am liking it so far. Problem: Unfortunately I can't copy-paste fil… (閱讀更多)

Hey there,

Intro: I recently switched to Linux and (because Brave is so broken) also to Firefox and I am liking it so far.

Problem: Unfortunately I can't copy-paste files from Ubuntu Files (Nautilus) to Firefox (I tested image files and also sounds files, neither is working).

Test with Firefox: 1. Download a random photo (e.g. from Unsplash) 2. Select the file and hit ctrl + c in Files/Nautilus 3. I go to the clipboard inspector 4. I hit ctrl + v 5. The image does not show up in the output (see screenshot)

Test with Brave: 1. Do the same as above 2. The image does show up in the output (see screenshot)

Notes: - I am using Linux Ubuntu 22.04 with Wayland - Firefox Version 107.0 (64-bit) for Ubuntu Canonical - 1.0 - I have no extensions installed - I am not using the snap version (so I can scroll smoothly) ... I think I used apt-get install but not 100% sure

Stephan 於 1 年前 詢問

Stephan 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Error 400 - Bad Request The request could not be understood by server due to malformed syntax.

For the past 8-10 days, every time I try to log-on to: https://selfservice.telkom.co.za/rococo/public/content/interstitial I click "Login" under the Mobile & Home hea… (閱讀更多)

For the past 8-10 days, every time I try to log-on to: https://selfservice.telkom.co.za/rococo/public/content/interstitial I click "Login" under the Mobile & Home heading and I receive the following message returned.

Bad Request The request could not be understood by server due to malformed syntax.

I have used MS EDGE browser and do not get the same problem, it log's-on OK.

As such it seems that it is a Firefox problem.

Brian E 於 1 年前 詢問

cor-el 於 1 年前 解答

  • 封存

Google Chrome

I have a tracking app on macOS Monterey that is following me around On Firefox settings I came cross some locations where I see Google Chrome like on page info about:hom… (閱讀更多)

I have a tracking app on macOS Monterey that is following me around

On Firefox settings I came cross some locations where I see Google Chrome like on page info about:home or Application Basics: Google Location Service Key and Google Safe browning Key. Also, on a link called Survey where there is Google forms to fill out. I don't use Google Chrome because of the issues Google Chrome creates when I go on my the websites. Why are these Google things in Firefox and is there a way to remove them?

Mahubti

Yolanda 於 1 年前 詢問

jscher2000 - Support Volunteer 最近回覆於 1 年前

  • 已解決
  • 封存

Something is preventing JavaScript from working on your computer.

When I browse carsales.com.au and redbook.com.au I get the error message: We want to make sure it is actually you we are dealing with and not a robot. Please click bel… (閱讀更多)

When I browse carsales.com.au and redbook.com.au I get the error message:

We want to make sure it is actually you we are dealing with and not a robot.

Please click below to access the site.

Why is this verification required? Something about your browser’s behavior has caught our attention.

There are various possible explanations for this:

   You are browsing and clicking at a speed much faster than expected of a human being.
   Something is preventing JavaScript from working on your computer.
   There is a robot on the same network (IP 180.150.36.41) as you.

Having problems accessing the site? Contact support.

I have accessed these websites many times previously without problem. Other websites appear ok.

I'm on Windows 10 pc.

Many thanks.

sniderralph 於 1 年前 詢問

sniderralph 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

google not loading after connecting to VPN network

google.com and google related websites doesn't load at all. For example, gmail slowly loads, but loading icon never disappears, loading icon is always shown and then ofte… (閱讀更多)

google.com and google related websites doesn't load at all. For example, gmail slowly loads, but loading icon never disappears, loading icon is always shown and then often it shows 'reconnecting' message. This works OK in Chrome.

Steps to reproduce: 1. Open Firefox without VPN - all loads well. 2. Enable VPN - stops loading. If I then disable VPN - it starts loading again.

If I restart Firefox it starts working OK, but after a while stops working again.

kantix 於 2 年前 詢問

kantix 於 2 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Clicking on a "mailto" link opens a new tab then automatically closes immediately

When I click on a "mailto" link, Firefox (my default browser) opens a new tab, then immediately close that tab without waiting for my to interact with it. No draft email… (閱讀更多)

When I click on a "mailto" link, Firefox (my default browser) opens a new tab, then immediately close that tab without waiting for my to interact with it. No draft email is created. I see that other users have reported this behavior in the past, and I've tried the suggested remedies without success. Specifically, I ran Malwarebytes, and it found no threats. I then started Firefox (on the Mac) via the Option key (to start it without ad-ons), and that does not change the behavior. I'm on ver 99.0.1 of FF, which is up to date as of 4/20/2022 (today). My Mac OS is also up to date (ver 12.3.1). My Mac is a 2021 MacBookPro with the Apple M1 Pro chip. I use gmail. OTHER BROWSER (like Safari and Chrome) can open "mailto" links in a new tab in FF (which is my default browser, and used for mailto links) just fine! Here is an example of the URL that I see in a new FF tab opened via Chome: https://mail.google.com/mail/u/0/?fs=1&tf=cm&source=mailto&su=Cover+of+the+River+Journal&to=Steve+Mones%3Cstevenmones@optonline.net%3E Any help would be appreciated. - Thanks, Jim

mrjimchristensen 於 1 年前 詢問

mrjimchristensen 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Sites not loading with Google Fonts APIs, CDNs, etc.

Running Firefox 98.0.2 (64-bit) Mac OS Monterey 12.2.1 (21D62) Many websites are not loading at all or taking many minutes to load (bankofamerica.com, maps.google.com, e… (閱讀更多)

Running Firefox 98.0.2 (64-bit) Mac OS Monterey 12.2.1 (21D62)

Many websites are not loading at all or taking many minutes to load (bankofamerica.com, maps.google.com, etc.) Maps.google.com does not even load on Firefox.

Usually indicates 'waiting for fonts.google.' in the lower left hand corner, but site never loads. This is happening more frequently, on more and more websites.

Google Chrome has 0 issues loading the same websites. Firefox specific issue independent of ISP. Tried restarting, updating, etc. No luck.

stevenrkn 於 1 年前 詢問

stevenrkn 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Excessive apparmor log entries on Ubuntu platform

OS version: Ubuntu 22.04.1 LTS (jammy), 64-bit (amd64, x86_64). Firefox version: 110.0 (64-bit) (NOTE: the issue was noticed with version 109.0, too) Firefox package wa… (閱讀更多)

OS version: Ubuntu 22.04.1 LTS (jammy), 64-bit (amd64, x86_64). Firefox version: 110.0 (64-bit) (NOTE: the issue was noticed with version 109.0, too)

Firefox package was installed on Ubuntu through 'APT', using the Mozilla Team repository (https://ppa.launchpadcontent.net/mozillateam/ppa/ubuntu/). It caught my attention that an excessive amount of Firefox related 'DENIED' AppArmor log messages is generated during the browser activity.

According to messages, Firefox is occasionally denied read access to '/sys/devices/' area and read/write access to 'oom_score_adj' target in '/proc/'. Could somebody clarify why would that access be required for regular browser operations? I'm a bit puzzled as I haven't noticed anything similar with the older Ubuntu and Firefox versions. A complete suppression of those messages is also an option as long as there's no negative impact on application's performance.

I already posted this question to Ubuntu forum but seems like nobody there could provide an explanation. I'd appreciate any input or hint.

Following is the sample of referred log messages:

---SNIP--- [Fri Feb 24 19:14:50 2023] audit: type=1400 audit(1674000890.813:39): apparmor="DENIED" operation="capable" profile="firefox" pid=2231 comm="firefox" capability=21 capname="sys_admin"

[Fri Feb 24 19:14:50 2023] audit: type=1400 audit(1674000890.877:40): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/revision" pid=2235 comm="firefox" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=1000 ouid=0

[Fri Feb 24 19:14:50 2023] audit: type=1400 audit(1674000890.877:41): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/config" pid=2235 comm="firefox" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=1000 ouid=0

[Fri Feb 24 19:14:50 2023] audit: type=1400 audit(1674000890.877:42): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/revision" pid=2235 comm="firefox" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=1000 ouid=0

[Fri Feb 24 19:14:50 2023] audit: type=1400 audit(1674000890.877:43): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/config" pid=2235 comm="firefox" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=1000 ouid=0

[Fri Feb 24 19:14:50 2023] audit: type=1400 audit(1674000890.885:44): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/revision" pid=2235 comm="firefox" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=1000 ouid=0

[Fri Feb 24 19:14:50 2023] audit: type=1400 audit(1674000890.885:45): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/config" pid=2235 comm="firefox" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=1000 ouid=0

[Fri Feb 24 19:14:50 2023] audit: type=1400 audit(1674000890.885:46): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/revision" pid=2235 comm="firefox" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=1000 ouid=0

[Fri Feb 24 19:14:50 2023] audit: type=1400 audit(1674000890.885:47): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/config" pid=2235 comm="firefox" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=1000 ouid=0 . . . . . . [Fri Feb 24 19:16:22 2023] audit: type=1400 audit(1674000983.040:56): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/proc/2347/oom_score_adj" pid=2231 comm="firefox" requested_mask="w" denied_mask="w" fsuid=1000 ouid=1000

[Fri Feb 24 19:16:35 2023] audit: type=1400 audit(1674000995.296:57): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/proc/2347/oom_score_adj" pid=2231 comm="firefox" requested_mask="w" denied_mask="w" fsuid=1000 ouid=1000

[Fri Feb 24 19:16:39 2023] audit: type=1400 audit(1674000999.280:58): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/proc/2347/oom_score_adj" pid=2231 comm="firefox" requested_mask="w" denied_mask="w" fsuid=1000 ouid=1000

[Fri Feb 24 19:16:41 2023] audit: type=1400 audit(1674001001.768:59): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/proc/2455/oom_score_adj" pid=2231 comm="firefox" requested_mask="w" denied_mask="w" fsuid=1000 ouid=1000

[Fri Feb 24 19:16:41 2023] audit: type=1400 audit(1674001001.768:60): apparmor="DENIED" operation="open" profile="firefox" name="/proc/2458/oom_score_adj" pid=2231 comm="firefox" requested_mask="w" denied_mask="w" fsuid=1000 ouid=1000 ---SNIP---

scoobienator 於 12 個月前 詢問

cor-el 於 12 個月前 解答

  • 已解決
  • 封存

Firefox can't play youtube streams

I cannot watch a video on youtube when it is in the process of being live streamed. I remember a time when I was able to, years ago, but I can't any longer. I'm not sure … (閱讀更多)

I cannot watch a video on youtube when it is in the process of being live streamed. I remember a time when I was able to, years ago, but I can't any longer. I'm not sure what has changed. I found an article that says to install the optional update called "Windows Media Pack" in apps and features, but no app with that name exists. It was only a year old solution, so I'm unsure of what changed so significantly. I just installed another optional windows update, and also updated the browser, but still doesn't work.

Edition Windows 10 Home Version 21H2 Installed on ‎09-‎Jun-‎20 OS build 19044.1466 Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.3920.0

Firefox: 97.0 (64-bit)

tomi.fodor 於 2 年前 詢問

tomi.fodor 於 2 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Firefox takes a long time to be responsive on first start

I'm having the exact same problem that https://support.mozilla.org/en-US/questions/1157490 firefox itself opens and loads within seconds perfectly fine,[...] But when… (閱讀更多)

I'm having the exact same problem that

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1157490

firefox itself opens and loads within seconds perfectly fine,[...] But when I try to go to any website, it takes ages to load and function normally. [...]

Once it has loaded the website(s) it functions completely normally

As the solution in that thread was a full format I'm reopening this to find a more precise solution.

I tried everything on that thread without success. Deactivated every plug-in and the problem persist. Running in safe-mode corrects the problem.

I attach an image of the profiler (I can send the full profile if needed)

joseluismx33 於 1 年前 詢問

joseluismx33 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Help Please. Firefox only works on secure sites. I can't figure out why.

Can someone help? I'm close to abandoning Firefox, which I don't really want to do. 1. When I open Firefox, I get the following error on the landing page (google.com):… (閱讀更多)

Can someone help? I'm close to abandoning Firefox, which I don't really want to do.

1. When I open Firefox, I get the following error on the landing page (google.com):

Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to www.google.com. PR_END_OF_FILE_ERROR

   The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
   Please contact the website owners to inform them of this problem.

2. When I navigate to a non-secure website, either by typing in the URL or using a bookmark, I get the following error:

The connection was reset

The connection to the server was reset while the page was loading.

   The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments.

3. When I navigate to a secure website, it works and I can log in to log in screens for financial accounts, etc.

4. I'm running Windows 10 on a PC and Firefox version 97.0.1. My Firefox on my Android works fine.

5. My only extensions are Adblock plus, Cisco Web Extension for Webex meetings, Javascript toggler, and Video Download helper. I have no Themes downloaded, and my only plug-ins are one added automatically by Mozilla (OpenH264 Video) and one added by Google (Widevine content decryption).

6. I've checked all of the proxy settings, all of the https only settings, and I've disabled each and all combinations of the extensions including reboots of the computer after each trial change - but nothing works.

Anybody have any ideas? Anybody experiencing this? It's been happening since about the last three Firefox updates. I keep waiting for an update to fix this, but it isn't happening.

Help, please?

aaron4738 於 2 年前 詢問

cor-el 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

.ics no longer defaulting to Windows/Outlook

Hi everyone, Up until the latest FF release, opening an .ics (calendar file) link defaulted to the OS's preferred application; in my case Outlook. Now, every time I clic… (閱讀更多)

Hi everyone,

Up until the latest FF release, opening an .ics (calendar file) link defaulted to the OS's preferred application; in my case Outlook. Now, every time I click on an .ics link FF asks where I want to save the file. I schedule ZOOM meetings all day and heavily rely on this feature.

I tried looking in FF's Files and Applications section in settings and .ics is not even listed as a file extension. I don't know how to add it.

Any assistance is greatly appreciated.

Jose

baxterdown 於 1 年前 詢問

Terry 於 1 年前 解答

  • 封存

Date/time of older Facebook posts disappeared

When I scroll down to look at recent posts on Facebook groups I follow all but the top one has suddenly lost its date/time – I just get a blank where the details would us… (閱讀更多)

When I scroll down to look at recent posts on Facebook groups I follow all but the top one has suddenly lost its date/time – I just get a blank where the details would usually be and have to hover over to reveal the details. The silly thing is that this only happens when I sign in and it doesn’t happen when I use chrome – although I prefer using Firefox, not least because the bookmarks sidebar is better. I have tried getting rid of all extensions and running in troubleshoot mode but without success. Any help/advice would be appreciated (as long as it is not about football!)

johnr4308 於 9 個月前 詢問

GHSRobert 最近回覆於 9 個月前

  • 已解決
  • 封存

Scrolling the web page by clicking the scroll wheel of the mouse does not work

I am using Moziall Firefox 64-bit with version 107.0 on Windows 10 21H2. I always like to scroll web pages with the mouse scroll wheel by clicking the mouse wheel and the… (閱讀更多)

I am using Moziall Firefox 64-bit with version 107.0 on Windows 10 21H2. I always like to scroll web pages with the mouse scroll wheel by clicking the mouse wheel and then moving the mouse up and down. I think you know this function. Normally a small circle with an up and down arrow appears, but not anymore. In other programs like Outlook, Word or Edge it still works.

For troubleshooting I have already deactivated all addons and started Firefox in safe mode. Unfortunately, everything has brought nothing.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Andreas Fendt 於 1 年前 詢問

cor-el 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

MP4 videos encoded with H264 say "Video can't be played because the file is corrupt"

I routinely record short screencasts with Kazam, and I can't watch my own videos after posting them on sites like GitHub because Firefox says "Video can't be played becau… (閱讀更多)

I routinely record short screencasts with Kazam, and I can't watch my own videos after posting them on sites like GitHub because Firefox says "Video can't be played because the file is corrupt". Or for example when I upload them to sites like ezgif to convert them to a GIF, which works just fine because, well, the file is not corrupt. Other browsers like Chromium play them just fine.

Apparently the "OpenH264 Video Codec provided by Cisco Systems, Inc" is properly enabled in my system. This has been happening to me for months or years, but only today I decided to open a thread here.

There are two things here:

1. Firefox can't play the file. I'm sure there's some sort of misconfiguration on my side, or bad defaults, or a missing plugin, or similar. 2. Firefox shows a misleading message. The file is not corrupt! The root cause is something else.

Any advice on how to fix the first one?

astrojuanlu 於 1 年前 詢問

Denis 於 1 年前 解答