Säker anslutning misslyckades och Firefox anslöt inte

Revideringsinformation
  • Reviderings-ID: 137095
  • Skapad:
  • Skapare: Andreas Pettersson
  • Kommentar: Översatt artikel
  • Granskad: Ja
  • Granskad:
  • Granskad av: _Andreas
  • Är godkänd? Ja
  • Är nuvarande revidering? Nej
  • Redo för översättning: Nej
Revideringsinnehåll

Om Firefox inte kan få tillgång till en säker sida (en som börjar med https) kommer du att se en felsida med rubriken Säker anslutning misslyckades och ett meddelande om felet.

Säker anslutning kan inte upprättas

När en webbplats du besöker försök att säkra kommunikationen mellan din dator och webbplatsen, dubbelkontrollerar Firefox detta försök för att säkerställa att certifikatet och metoden webbplatsen använder är säker.

Vissa webbplatser försöka använda föråldrade (inte längre säkra) TLS mekanismer för att försök säkra anslutningen. Firefox skyddar dig genom att förhindra navigering till sådana webbplatser om det finns problem med att säkert upprätta en anslutning. När detta händer kommer du att se en felsida med möjlighet att rapportera felet till Mozilla.

Fx45 Report SSL Errors
Om du upplever detta problem, kontakta ägarna av webbplatsen och be dem att uppdatera sin TLS-version till en version som fortfarande är aktuell och säker.

Certifikatvarningar

Firefox använder certifikat på säkra webbplatser för att se till att din information skickas till den avsedda mottagaren och inte kan läsas av obehöriga. För en lista över certifikatvarningar och felkoder, se artikeln Vad betyder säkerhetsvarningskoderna?.