Firefox inställningar

Revideringsinformation
  • Reviderings-ID: 2147
  • Skapad:
  • Skapare: Hasse
  • Kommentar: Remove hyphen
  • Granskad: Nej
  • Redo för översättning: Nej
Revideringsinnehåll

Här hittar du förklaringar till de inställningar som finns att välja på i Inställningarfönstret i Mozilla Firefox.

Allmänt

Panelen Allmänt innehåller de vanligast använda inställningarna, såsom vad du vill se när du startar Firefox och hur filhämtningar ska hanteras. För mer information, se Uppstart, startsida, flikar och nedladdningsinställningar.

Flikar

Panelen Flikar innehåller inställningar för funktionen surfa med flikar. För mer information, se Inställningarfönstret - Flikar.

Innehåll

Panelen Innehåll innehåller inställningar för hur webbsidor ska visas. För mer information, se Inställningar för webbinnehåll, popup-fönster, teckensnitt och språk.

Program

Panelen Program låter dig bestämma hur Firefox ska hantera olika typer av filer (t.ex. PDF-dokument eller ljudfiler). En lista på olika typer av innehåll visas där du kan välja en åtgärd för varje filtyp, såsom att öppna den med ett särskilt program, öppna den i Firefox med hjälp av en insticksmodul, eller att spara filen. För mer information, se Inställningarfönstret - Program.

Sekretess

Panelen Sekretess innehåller inställningar till skydd för din personliga integritet. När du surfar på webben kommer information om vilka sidor du besökt, vad du har gjort, osv. att sparas här. För mer information, se Inställningar för integritet, webbhistorik och spåra mig inte.

Säkerhet

Panelen Säkerhet innehåller inställningar som rör din säkerhet på nätet. För mer information, se Inställningar för säkerhet och lösenord.

Avancerat

Panelen Avancerat innehåller inställningar som inte används så ofta, såsom att kontrollera att Firefox är standardwebbläsare, rensning av diskcachen, hur Firefox ska uppdateras, och diverse andra avancerade inställningar som endast vissa användare kan behöva. För mer information, se Inställningarfönstret - Avancerat.