Firefox läsvy för webbsidor utan störande element

Vänligen uppdatera din version av Firefox för de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna.

Uppläsning tillgänglig! Läsvyn kan nu läsa upp artiklar högt, så du kan lyssna och surfa. Uppdatera Firefox till den senaste versionen av Firefox för att använda denna funktion.

Läsvy är en funktion i Firefox som rensar bort onödiga element som knappar, annonser och bakgrundsbilder och ändrar sidans textstorlek, kontrast och layout för att förenkla läsandet. Läsvyn kan enkelt anpassas för att passa hur du föredrar att läsa.

Se en sida i läsvyn

1. Om en sida kan visas i läsvyn, visas Läsvy-ikonen Reader mode i adressfältet.
    reader mode url fx38
  2. Klicka på ikonen för läsvyn Reader mode. Ikonen blir orange när sidan visas i läsvyn.
Obs: Om menyraden är aktiverad, kan du också komma åt läsvyn om en sida finns tillgänglig genom att klicka på Visa, sen Öppna läsarvy.

Ändra inställningar för Läsvy

När du visar en sida i läsvyn visas ikoner i vänsterkanten:

reader view controls f38

Alternativ i läsvyn:

• exit reader view 38: Lämna läsvyn.
  • reader view font 38: Ställ in läsvyns textstorlek, teckensnitt och kontrast.

• pocket button reader view 38: Lägg till en sida i Pocket.

När du visar en sida i läsvyn visas ikoner i vänsterkanten:

reading list controls 49

Alternativ i läsvyn:

• exit icon rl 49: Lämna läsvyn.
  • font size 49 rl: Ställ in läsvyns textstorlek, teckensnitt, radavstånd och kontrast.

• read aloud 49: Få Firefox att läsa upp artikeln i läsvyn högt.
  • pocket button reader view 38: Lägg till en sida i Pocket.
Firefox för Android: Läsvyn är också tillgänglig i Firefox för Android! Se Visa artiklar i läsvyn på Firefox för Android.