Iskanje po podpori

Izogibajte se prevarantski tehnični podpori. Nikoli vam ne bomo naročili, da pokličete telefonsko številko ali nam pošljete osebne podatke. Sumljivo dejavnost prijavite z gumbom »Prijavi zlorabo«.

Learn More

Při otevírání souborů "htm" z místního disku se často objeví jen hláška "Přístup k souboru byl odepřen."

  • 5 odgovorov
  • 1 ima to težavo
  • 34 ogledov
  • Zadnji odgovor od natan1

more options

Systém Win 7. Firefox verze 50.0 Problém nastal po obnovení továrního nastavení notebooku a instalaci nové verze Firefoxu. V Chrome jde otevírat bez problému. Zkusil jsem zkopírovat složku s těmito soubory přímo na disk D (tj. nemít ji ve 3 podložkách) a soubor otevřít šel i ve Firefoxu.

Vyzkušeno: Chrome-funguje, vypnutí windowsovského firewallu - nepomáhá, vypnutí antiviru Avast - nepomáhá

Ve Vlastnostech - Zabezpečení jsem povolil co šlo. U souboru, co otevřít jde jsou položky: System, Administrators, Users, Authenticated Users U souboru, co otevít nejde, jsou položky: System, Administrators, HomeUsers (chápu, že u souboru, co nejde otevřít něco chybí a něco je jinak, ale nevím, jak to změnit; možná by to pomohlo)

Předem moc děkuji za případné rady.

Systém Win 7. Firefox verze 50.0 Problém nastal po obnovení továrního nastavení notebooku a instalaci nové verze Firefoxu. V Chrome jde otevírat bez problému. Zkusil jsem zkopírovat složku s těmito soubory přímo na disk D (tj. nemít ji ve 3 podložkách) a soubor otevřít šel i ve Firefoxu. Vyzkušeno: Chrome-funguje, vypnutí windowsovského firewallu - nepomáhá, vypnutí antiviru Avast - nepomáhá Ve Vlastnostech - Zabezpečení jsem povolil co šlo. U souboru, co otevřít jde jsou položky: System, Administrators, Users, Authenticated Users U souboru, co otevít nejde, jsou položky: System, Administrators, HomeUsers (chápu, že u souboru, co nejde otevřít něco chybí a něco je jinak, ale nevím, jak to změnit; možná by to pomohlo) Předem moc děkuji za případné rady.

Vsi odgovori (5)

more options

natan1 napsal(a)

se často objeví

To znamená, že se to projevuje jenom občas při otevření téhož souboru? Anebo je to náhodné i u jednoho souboru? Jedním prohlížečem to otevřít jde a druhým ne (stejný soubor)? Tohle nevypadá na chybu ve Firefoxu, ale něco v systému (rozkopaný systém, trojani a pod.).

Můžeš si vyzkoušet nový profil Firefoxu, jestli se to bude projevovat i v něm. Pokud ano, tak je to skoro najisto ten systém/trojani, malware.

more options

U těch souborů záleží v jaké jsou složce. Když to je D:\nova složka\stranka.htm, tak to jde. Když je to D:\dokumenty_obrazky\dokumenty\link\stranka.htm, tak to nejde. Zkoušel jsem těch souborů htm i více a chování je stejné. Záleží na složce.

Ano, stejný soubor při kliknutí pravým tlačítkem a Otevřít v... Chrome funguje.

Vyzkoušel jsem tvé/vaše rady s novým profilem, ale žádná změna nenastala.

Zkusím asi nějaké další programy na hledání malware a jinak časem asi reinstal Win7 opět na tovární nastavení. Když jsem u toho... Mohla by to způsobovat nějaká aktualizace Win?

Děkuji

more options

V zložke D:\nova složka\stranka.htm je súbor *.htm uložený kompletne a preto aj ide otvoriť.

V zložke D:\dokumenty_obrazky\dokumenty\link\stranka.htm je uložený iba LINK na *.htm súbor a preto LINK ako taký ide otvoriť jedine v prehliadači, ktorý je PREDNASTAVENÝ.

V systéme Windows 7 si prednastavte Firefox ako internetový prehliadač. Teraz mate CHROME prednastavený ako internetový prehliadač.

more options

Zkus tu radu od Ansama (nastav si Firefox jako výchozí prohlížeč v systému). Na Malware jsou úspěšné programy MBAM a AdwCleaner (oba je spusť v nouzovém režimu systému). Tohle není fórum pro porady s problémy v operačním systému. Pokud to nastavení výchozího prohlížeče nepomůže, zkus třeba http://pc.poradna.net

more options

Ten "link" je jen složka. V ní mám vlastní htm soubor s odkazy (používám ho zároveň se záložkami).

Děkuji za rady, vyzkouším. Asi to bude teda tím systémem.