Hvordan tilpasse innstillinger for Firefox Suggest

Revisjonsinfo
  • Revisjonsid: 271725
  • Opprettet:
  • Opprettet av: ErlingR
  • Kommentar: Revidert etter rev 271492 2023-12-01 av org. engelsk artikkel.
  • Gjennomgått: Ja
  • Gjennomgått:
  • Gjennomgått av: erling.rosag
  • Is approved? Ja
  • Er nåværende revisjon? Nei
  • Klar for oversetting: Nei
Revisjonskilde
Revisjonsinnhold

Firefox-forslag er en funksjon som gir forslag til nettsteder mens du skriver i adresselinjen. Denne artikkelen beskriver hva slags forslag som kan vises, og hvordan du tilpasser innstillingene for Firefox-forslag.

Merknad: Firefox-forslag er for tiden kun tilgjengelig i USA. For brukere utenfor USA, vil kun lokale forslag gis (fra nettleserhistorikk, bokmerker og åpne faner).

Hvilke innstillinger er på som standard?

Følgende Firefox-forslag innstillinger er slått på som standard:

• Nettleserhistorikk – Side-titler og nettstedsadresser fra historikken din, hentet fra lokale data lagret på datamaskinen din
  • Bokmerker – Side-titler, nettstedsadresser og etiketter fra bokmerkene dine
  • Åpne faner – Sider du i øyeblikket har åpne i andre faner
  • Søkemotorer – Relevante søkebegrep eller løsnings-knapper relatert til den oppgaven eller svaret du ser etter
  • Forslag fra nettet – Kontekstuelle forslag fra Firefox relatert til søket ditt
  • Forslag fra sponsorer – Sporadiske sponsrede forslag relatert til søket ditt

Du kan når som helst slå disse innstillingene på eller av. Du kan lære mer om Firefox søkeforslag og dine data i dette blogg-innlegget hos Mozilla.

Hvilken innstilling er valgbare?

Følgende innstilling for Firefox søkeforslag er slått av som standard og er kun valgbar for en utvalgt gruppe brukere i USA:

• Forbedre opplevelsen av Firefox søkeforslag – En ny søke-opplevelse som rulles ut nå, som gir Mozilla mulighet til å prosessere dine søkedata for å videreutvikle Firefox søkeforslag. Denne er innstillingen er slått av som standard.

Om du er utvalgt for denne opplevelsen, slås innstillingen kun på dersom du eksplisitt velger Tillat via en opt-in modal notification prompt eller ved å åpne innstillinger for Firefox og velge Improve the Firefox Suggest Experience. I det neste avsnittet beskrives hvordan du avgjør om du er valgt ut til å få delta i denne opplevelsen og hvordan du tilpasser innstillingene din. Klikk her for å lære mer om hvilke nye data som blir prosessert.

Hvordan finner jeg ut hvilken Firefox søkeforslag opplevelse jeg deltar i?

Slik sjekker du hvilken Firefox søkeforslag opplevelse som er aktiv:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet i venstre panel.
  3. Rull ned til avsnittet Address bar — Firefox Suggest.
    Address bar suggestions
    • Dersom du ikke ser Improve the Firefox Suggest experience innstillingen, bruker du den gamle opplevelsen.
    • Om du ser Improve the Firefox Suggest experience innstillingen, er du valgt inn i den nye opplevelsen. Som standard er denne opplevelsen inaktiv. Bryteren ved siden av innstillingen slår funksjonen på eller av. For å gjøre alt helt klart oppsummerer den grå informasjonsboksen alle innstillingene dine for Firefox søkeforslag.

Om den grå boksen viser teksten Based on your selection, you’ll receive suggestions from the web, including sponsored sites. We will process your search query data to develop the Firefox Suggest feature., har du aktivert vår nyeste søkeopplevelse.

Om den grå boksen viser teksten Based on your selection, you’ll receive suggestions from the web, including sponsored sites. We won’t process your search query data., har du deaktivert vår nyeste søkeopplevelse.

Hvordan tilpasser jeg innstillingene mine?

Slik tilpasser du innstillingene for de forskjellige typer av søkeforslag som vises i adresselinje-resultatene:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet i venstre panel.
  3. Rull ned til avsnittet Address bar — Firefox Suggest.

Følgende avkryssingsbokser gjelder tradisjonelle adresselinje-forslag basert på lokale data. Velg hvilke som skal være aktive ved å markere i boksen ved innstillingen:

• Nettleserhistorikk
  • Bokmerker
  • Åpne faner
  • Snarveier
  • Søkemotorer

Sett bryteren til På eller Av for å aktivere eller deaktivere:

• Suggestions from the web
  • Suggestions from sponsors

Om du er valgt inn i den nye opplevelsen, sett bryteren ved Improve the Firefox Suggest experience På eller Av. Den grå informasjonsboksen oppsummerer de nye valgene dine vedrørende Firefox søkeforslag.

Hvordan kan jeg behandle adresselinje-forslagene?

Ved å klikke på trepunkts-menyen ved siden av adresselinje-forslaget får du opp valgene for å behandle det.
Merknad: Denne funksjonen rulles gradvis ut og er som standard slått på fra og med Firefox versjon 113.

Addressbar_metballMenu

Følgende preferanser kan velges:

Firefox Suggest (Sponsored and Non-Sponsored)

Dette er kontekstuelle forslag fra Firefox og sporadiske sponsrede forslag relatert til søket ditt.

• Avvis: fjerner forslaget fra listen over valg og legger den til på blokkeringslisten din.
  • Les mer: gir mer informasjon.

Historiske forslag fra søkemotor

• Fjern fra historikk: fjerner forslaget fra historikken din.
  • Les mer: gir mer informasjon.

Autoutfylling (domene)

• Fjern fra historikk: fjerner domene-forslaget fra historikken din.
  • Les mer: gir mer informasjon.

Autoutfylling (Fullstendige URLer)

• Remove from autofill history: Forslaget fjernes fra historikken din, og det vil ikke dukke opp som et automatiskt forslag neste gang du skriver inn det samme søket.
  • Les mer: gir mer informasjon.

Avvist forslag

Når du avviser et forslag på resultatlisten, plasseres det på en blokkeringsliste og vises ikke lenger i fremtidige søkeresultater. Slik gjenoppretter du alle avviste forslag:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet i venstre panel.
  3. Rull ned til avsnittet Address bar — Firefox Suggest.
    Fx112settings-AddressBarFirefoxSuggest-TopPick
  4. Under Dismissed suggestions, klikk på Restore ved siden av Restore dismissed suggestions from sponsors and the web.

Hvem er Mozillas samarbeidspartnere?

Vi samarbeider med forskjellige organisasjoner for å kunne vise noen av disse forslagstypene. Personvern er står veldig sentralt i Mozillas oppdrag, og vi samarbeider bare med partnere som møter de personvernskravene vi har til Firefox. Vår foretrukne partner for sponsrede resultater er adMarketplace. Vi viser også resultater fra Wikipedia. Disse er ikke sponset.

Ofte spurte spørsmål

Har du flere spørsmål om Firefox søkeforslag, besøk Firefox Suggest FAQ.

Lær mer