Firefox-brukere på macOS 10.12, 10.13 and 10.14 flyttes til Extended Support Release

Revisjonsinfo
  • Revisjonsid: 278389
  • Opprettet:
  • Opprettet av: ErlingR
  • Kommentar: Første gangs oversettelse til norsk iht rev 261356 2023-05-30 av org. engelsk artikkel.
  • Gjennomgått: Ja
  • Gjennomgått:
  • Gjennomgått av: erling.rosag
  • Is approved? Ja
  • Er nåværende revisjon? Ja
  • Klar for oversetting: Nei
Revisjonskilde
Revisjonsinnhold

Firefox versjon 115 vil bli den siste støttede versjonen for macOS 10.12 (Sierra), macOS 10.13 (High Sierra) og macOS 10.14 (Mojave). Bruker du en av disse versjonene av macOS vil du bli overført til Firefox Extended Support Release (ESR) ved neste oppdatering av programmet. Mozilla vil utgi sikkerhetsoppdateringer til disse brukerne fram til september 2024. Etter det kommer det ingen nye sikkerhetsoppdateringer.

Hvorfor har Firefox avsluttet støtte for brukere av macOS 10.12, 10.13 and 10.14?

Selv om Apple ikke har en offisiell policy angående sikkerhetsoppdateringer for eldre utgaver av macOS, er deres praktiske tilnærming å støtte de tre seneste utgavene. Den seneste sikkerhetoppdateringen for macOS 10.14 var i juli 2021. Operativsystemer uten kundestøtte får ikke sikkerhetsoppdateringer og har kjente svakheter som kan utnyttes. Uten offisiell støtte fra Apple, vil det bli for kostbart for Mozilla og for farlig for brukere å vedlikeholde Firefox for utdaterte operativsystemer.

Kan jeg fremdeles Can I still browse safely with Firefox macOS 10.12, 10.13 or 10.14?

Mozilla sørger for kritiske sikkerhetsoppdateringer ved å flytte til Firefox ESR kanalen fram til og med ESR versjon 115 i september 2024. Etter dette vil det ikke komme noen nye sikkerhetsoppdateringer, og du oppfordres på det sterkeste å oppdatere til en støttet versjon av macOS.

How can I get the newest features of Firefox?

Om du vil holde din installasjon av Firefox oppdatert, med alle de nyeste funksjonene og oppdateringene, må du oppdatere operativsystemet ditt til macOS 10.15 or higher. I noen tilfeller kan Apple kreve at maskinvaren også oppdateres for å støtte det nyere operativsystemet. Etter en slik oppgradering, kan brukere enkelt reinstallere Firefox og samtidig beholde alle personlige innstillinger.