Wijziging in standaardzoekmachine in Firefox voor Android

Firefox voor Android wordt geleverd met meerdere vooraf geïnstalleerde zoekmachines waaruit u kunt kiezen. Als u een zoekopdracht invoert zonder een zoekmachine te selecteren, geeft Firefox automatisch resultaten terug door gebruik te maken van een vooraf geselecteerde (of standaard) zoekmachine. De standaardzoekmachine biedt tevens suggesties tijdens het intypen van uw zoekopdracht.

De vooraf geïnstalleerde en standaardzoekmachines kunnen in huidige en testversies van Firefox (zoals Nightly, Aurora en Bèta) zijn gewijzigd, aangezien we diverse providers evalueren. Afgezien van deze wijzigingen biedt Firefox voor Android ultieme controle over uw zoekopdrachten door het wijzigen en beheren van uw zoekmachines eenvoudig te maken.

Uw standaardzoekmachine wijzigen

Het wijzigen van de standaardzoekmachine in Firefox is eenvoudig. Zo doet u dit:

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) .
  2. Tik op Instellingen (op sommige telefoons dient u wellicht eerst op Meer te tikken).
  3. Tik op Aanpassen en dan op Zoeken.
  4. Tik op de zoekmachine die u als standaard wilt instellen en kies Instellen als standaard.

Zoekmachines toevoegen

Terwijl u een zoekopdracht intypt, zal Firefox voor Android meerdere zoekmachines voorstellen om te gebruiken. Als u uw favoriete zoekmachine niet in de lijst ziet, volg dan deze stappen om hem toe te voegen:

1. Ga naar de website van de zoekmachine die u wilt gebruiken, bijvoorbeeld youtube.com.
  2. Houd uw vinger in het zoekveld en tik op het vergrootglaspictogram addsearch android.

Zoekmachines verwijderen

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) .
  2. Tik op Instellingen (op sommige telefoons dient u wellicht eerst op Meer te tikken).
  3. Tik op Aanpassen en dan op Zoeken.
  4. Tik op de zoekmachine die u wilt verwijderen en kies Verwijderen.

Korte videodemonstratie over het beheren van zoekmachines: