Veelgehoorde mythes over privénavigatie

Privénavigatie is een handige functie van Firefox, maar alleen als u begrijpt wat voor bescherming het biedt. De functie helpt u om uw online activiteiten privé te houden voor andere mensen die Firefox op dezelfde computer gebruiken, maar het maakt u niet online onzichtbaar.

Mythe 1: privénavigatie maakt u anoniem op het internet

Realiteit: privénavigatie maskeert niet uw online identiteit of activiteit. Websites en internetproviders kunnen nog steeds informatie verzamelen over uw bezoek, zelfs als u niet bent aangemeld. Als u uw apparaat op uw werk gebruikt, kan uw bedrijf mogelijk de websites monitoren die u bezoekt. Als u thuis op internet surft, dan heeft uw provider (of hun partners) mogelijk toegang tot uw surfgegevens. Alleen een Virtual Private Network (VPN) kan uw locatie maskeren en uw online activiteit versleutelen, waardoor uw identiteit en gegevens worden beschermd tegen nieuwsgierige blikken. Als u online anoniem wilt blijven, probeer dan Mozilla VPN.

Mythe 2: privénavigatie verwijdert alle sporen van uw surfactiviteit van uw computer

Realiteit: privénavigatie werkt door u in een privévenster te laten navigeren zonder wachtwoorden, cookies en navigatiegeschiedenis op te slaan. Als u een bestand van een website downloadt, blijft dit op uw computer staan, maar zal dit niet in de downloadbeheerder in Firefox verschijnen. Als u een bladwijzer voor een website maakt in een privévenster, blijft deze in uw bladwijzerlijst staan.

Mythe 3: privénavigatie geeft geen enkele surfgeschiedenis weer

Realiteit: privénavigatie zal standaard bezochte websites en bladwijzers in de adresbalk weergeven terwijl u typt. Firefox slaat deze pagina’s tijdens het normale surfen op. Als u deze suggesties niet wilt zien, kunt u ze in uw Firefox OptiesVoorkeurenInstellingen deselecteren onder Adresbalk in het paneel Privacy & Beveiliging.

privacy preferences 65

Mythe 4: privénavigatie beschermt u tegen keystroke-loggers en spyware

Realiteit: privénavigatie beschermt u niet tegen malware die op uw computer is geïnstalleerd. Als u vermoedt dat u malware hebt, tref dan maatregelen om het te verwijderen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

Lees voor meer info over hoe Firefox uw privacy beschermt Verbeterde bescherming tegen volgen in Firefox voor desktop en SmartBlock voor Verbeterde bescherming tegen volgen.