Vastgemaakte tabbladen - Favoriete websites open en via een klik bereikbaar houden

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 29262
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Via app-tabbladen kunt u uw favoriete webtoepassingen, zoals Facebook, Gmail en Twitter, altijd via één klik openen. App-tabbladen zijn klein, kunnen niet per ongeluk worden gesloten en worden automatisch bij het starten van Firefox geopend. Dit artikel beschrijft de functies van app-tabbladen en toont hoe u ze kunt gebruiken.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste versie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/firefox.

Waarom zou ik app-tabbladen gebruiken?

Het internet bevat nu een flink aantal websites die meer als programma’s dan als stilstaande webpagina’s worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn populaire websites als Facebook en Gmail – ze worden gebruikt voor het volbrengen van taken (of voor het voorkomen van het volbrengen van taken), ze werken zichzelf bij en laten u weten wanneer ze zijn gewijzigd. Met app-tabbladen kunt u een website aan de linkerkant van de tabbladenstrook vastmaken, zodat deze altijd bereikbaar is. App Tab example

Hoe maak ik een app-tabblad?

De eenvoudigste manier om het nut van app-tabbladen te zien is door er een te maken.

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op het tabblad waarvan u een app-tabblad wilt maken en selecteer Vastzetten als app-tabblad in het menu.

Probeer het uit: probeer een app-tabblad van een van uw favoriete websites (e-mail, internetradio, sociale netwerken) te maken. Ze zijn eenvoudig aan te maken en superhandig.

Hoe verwijder ik een app-tabblad?

Het terugzetten van een app-tabblad naar een normaal tabblad is eenvoudig.

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op het app-tabblad en selecteer Tabblad losmaken in het menu.

Waarin verschillen app-tabbladen van normale tabbladen?

• App-tabbladen zijn klein – ze tonen alleen het pictogram van de website, niet de titel – en bevinden zich aan de linkerkant van de tabbladenstrook.
  • App-tabbladen hebben geen sluitknop, zodat u ze niet per ongeluk kunt sluiten.
    • U kunt ze nog steeds sluiten door er met de rechtermuisknop op te klikkenop te klikken terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt en Tabblad sluiten in het menu te selecteren.
  • App-tabbladen laten u via een blauwe markering weten of ze zijn gewijzigd.
    • Als u bijvoorbeeld Gmail als app-tabblad hebt ingesteld en een ander tabblad gebruikt terwijl een nieuw e-mailbericht wordt ontvangen, zal uw Gmail-tabblad oplichten.
  • Alle app-tabbladen die u bij het sluiten van Firefox had ingesteld zullen weer als app-tabbladen worden geopend wanneer u Firefox opnieuw start.
  • Koppelingen naar andere websites worden in een nieuw tabblad geopend, zodat uw app-tabblad niet wordt gewijzigd.
    • Veel webtoepassingen, zoals Facebook, doen dit al, maar een app-tabblad zorgt ervoor dat dit gebeurt, zelfs als de website niet is ingesteld om dit te doen.

App-tabbladen in tabbladgroepen

Tabbladgroepen (ook wel Panorama genoemd) zijn een geweldige manier om uw tabbladen te ordenen en te groeperen. In de tabbladgroepenweergave worden uw app-tabbladen aan de rechterkant van elke tabbladgroep voorgesteld door het pictogram van hun website.

Ik ondervind problemen