Tabbladen gebruiken in Firefox voor Android

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 24533
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

In Firefox voor mobiel kunt u eenvoudig meerdere tabbladen maken en beheren. Dit artikel laat zien hoe dit moet.

Waar zijn mijn tabbladen?

Om uw tabbladen in Firefox voor mobiel te bekijken veegt u naar rechts, waarna een zijbalk met daarin voor elk tabblad een miniatuur verschijnt. Elk tabblad is te selecteren door erop te tikken. Veeg zodra u hiermee klaar bent naar links om de webpagina weer in beeld te brengen.

Mobile Tabs

Hoe open ik een nieuw tabblad?

1. Veeg naar rechts en selecteer de knop Nieuw tabblad linksonder in het scherm.
  2. Het Awesome screen met daarin een lijst van uw meest bezochte websites verschijnt. U kunt de naam of het adres van de gezochte website invoeren, of deze eenvoudig kiezen in een lijst van uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen.
Zie De startpagina van Firefox aanpassen voor meer tips over het Awesome screen.

Mobile Tabs1

Hoe sluit en heropen ik tabbladen?

Veeg naar rechts om een lijst van uw tabbladen te zien. Tik op de rode sluitknop op een tabblad om het te sluiten.

Als u een tabblad per ongeluk sluit, kunt u het laatst gesloten tabblad heropenen door op de groene herstelknop linksonder in het scherm te tikken.

Mobile Tabs2

Hoe open ik een koppeling in een nieuw tabblad?

1. Om een koppeling in een nieuw tabblad te openen geeft u een lange tik op de koppeling, waardoor het contextmenu wordt geopend.
  2. Tik op Koppeling openen in nieuw tabblad.
  3. Er verschijnt een melding over een nieuw tabblad dat is geopend.

Mobile Tabs3
  4. Veeg naar rechts en tik op de miniatuur van het nieuwe tabblad om hiernaar over te schakelen.

Mobile Tabs4

Navigeren met tabbladen op Firefox voor mobiel

Deze handleiding laat zien hoe u tabbladen gebruikt.

Waar zijn mijn tabbladen?

1. Om uw tabbladen in Firefox voor mobiel te bekijken tikt u op het tabblad rechts boven om een vervolgkeuzelijst van tabbladen in miniatuurafbeeldingen te zien.
  2. Selecteer een willekeurig tabblad door erop te tikken.

tabs_native
  3. Als u Sync hebt ingesteld, kunt u tabbladen die op uw desktopversie van Firefox zijn geopend benaderen via de koppeling Gesynchroniseerde tabbladen.

Hoe open ik een nieuw tabblad?

1. Tik op de + (plus) om een nieuw tabblad te openen.
  2. Het Awesome screen met daarin een lijst van uw meest bezochte websites verschijnt. U kunt de naam of het adres van de gezochte website invoeren, of deze eenvoudig kiezen in een lijst van uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen.

Hoe sluit ik tabbladen?

Tik op de X naast de miniatuur om een tabblad te sluiten.

Hoe open ik een koppeling in een nieuw tabblad?

1. Om een koppeling in een nieuw tabblad te openen geeft u een lange tik op de koppeling, waardoor het contextmenu wordt geopend.
  2. Tik op Koppeling openen in nieuw tabblad. U ziet een melding over een nieuw tabblad dat is geopend.
  3. Tik op de terugknop om naar uw nieuw tabblad over te schakelen. Het getal op het tabblad wordt verhoogd en de webpagina verschijnt.