De standaard useragent in Firefox herinitialiseren

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 98156
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: toc nit
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Een useragent (Engels: user agent) is een regel code die websites laat weten welk type browser en besturingssysteem u gebruikt. Deze gegevens helpen de website inhoud te leveren die compatibel is met uw browser.

U kunt de useragent van Firefox wijzigen om verouderde websites te laten geloven dat u een andere versie van de browser gebruikt. Webontwikkelaars kunnen dit doen om te kijken hoe hun websites op verschillende versies van een browser verschijnen. Soms kunnen add-ons en andere installaties uw useragent wijzigen zonder dat u dat weet. In elk geval is het belangrijk om naar de standaard useragent terug te schakelen om de meeste websites goed te laten weergeven.

Uw useragent herinitialiseren:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Zoek naar useragent door dit in het veld FilterZoeken in te typen.
  3. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op elk van deze voorkeuren, als ze bestaan, en selecteer Herinitialiseren vanuit het contextmenu.
  • general.useragent.extra.firefox
  • general.useragent.extra.productName - waar productName de naam van software van derden kan zijn (bv. microsoftdotnet).
  • general.useragent.locale
  • general.useragent.override
  • general.useragent.security

Na het herinitialiseren van uw useragent dient u wellicht uw cookies en buffer te wissen:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen…
  3. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode: .
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer onder het vervolgkeuzemenu. Zorg ervoor dat u geen items selecteert die u wilt behouden.
  5. Klik op OKNu Wissen.