De schermvergendeling in Firefox OS instellen | Handleiding

De schermvergendeling in Firefox OS instellen

Met de schermvergrendelingsfunctie kunt u uw telefoon veiliger maken.

De vergrendeling instellen

1. Tik op settings icon om de Instellingen te openen.

settings

2. Scroll omlaag naar Privacy & beveiliging en tik op TelefoonvergrendelingSchermvergrendeling.

Phone lock d screen lock

3. Op het verkregen scherm hebt u 2 opties:

screen lock only lock screen

• Scherm vergrendelen - Uitschakelen hiervan biedt geen bescherming, waardoor u het startscherm snel kunt benaderen.
  • Codevergrendeling - Hiermee kunt u een 4-cijferige wachtwoordcode invoeren die uw telefoon tegen indringers beschermt.

Tik op de knop naast de gewenste optie, of beide.

Uw wachtwoordcode wijzigen

U kunt uw wachtwoordcode zo vaak wijzigen als u wilt door op de knop Wachtwoordcode wijzigen onder in het het instellingenpaneel voor vergrendeling te tikken.

security lock change pw

Als u dit doet, verschijnt een dialoogvenster dat u vraagt uw huidige wachtwoordcode in te voeren.

Auth Dialog

Nadat u uw wachtwoordcode hebt ingetypt, verschijnt een dialoogvenster waarin u een nieuwe wachtwoordcode kunt typen. Typ de nieuwe wachtwoordcode in en tik op de knop Wijzigen.

New Passcode Dialog

Vraag om wachtwoordcode

Als u uw telefoon ontgrendelt, verschijnt een scherm voor ontgrendeling via een wachtwoordcode. Het scherm ziet er als volgt uit:

passcodeprompt

• Als u de juiste code invoert, krijgt u toegang tot uw apparaat.
  • Als de code niet juist wordt ingevoerd, krijgt u geen toegang tot het apparaat en verschijnt een in rood gemarkeerde foutmelding.

Gerelateerde instelling

Om toegang tot uw simkaart te voorkomen kunt u ook een simpincode toevoegen.
Wanneer dit is ingeschakeld, zal elk apparaat dat de simkaart bevat bij het opstarten om de pincode vragen.
Tik om de pincode te activeren eerst op settings icon . Scroll daarna omlaag naar Privacy & beveiliging en tik op Simbeveiliging.

Belangrijk: de simpincode is niet hetzelfde als de wachtwoordcode die voor het ontgrendelen van uw telefoon wordt gebruikt!

Lees voor meer informatie over de simpincode het artikel De simpincode instellen in Firefox OS.

Deel dit artikel: http://mzl.la/161sHl8