Welke machtigingen vereist Pocket voor Android en waarom?

Als u Pocket op Android versie 5.x of eerder installeert, dient u een aantal toestemmingen te geven die de app vereist. Als u Android 6 of hoger gebruikt, kunt u deze toestemmingen selectief geven. Hieronder vindt u een korte uitleg waarom Pocket deze toestemmingen nodig heeft.

Netwerkcommunicatie

Volledige internettoegang

Pocket gebruikt de internetverbinding van uw apparaat om te synchroniseren, de inhoud van uw lijst te downloaden voor offline toegang en webpagina’s die u opent te tonen. Pocket biedt diverse instellingen om te bepalen welke inhoud wordt gedownload en gesynchroniseerd, en wanneer dit gebeurt. Klik hier voor info over hoe u configureert wat wordt gedownload voor offline toegang.

Netwerkstatus lezen

Pocket gebruikt dit om te controleren of er een internetverbinding beschikbaar is op het apparaat voordat het probeert te synchroniseren.

Wifistatus lezen

Zie ‘Netwerkstatus lezen’ hierboven.

Gegevens van internet ontvangen

Zie ‘Volledige internettoegang’ hierboven. Hiermee kan de app ook cloud- (push-) berichten ontvangen als u ervoor kiest de instelling ‘Direct synchroniseren’ in te schakelen.

Opslag

Inhoud USB-opslag aanpassen/verwijderen; inhoud SD-kaart aanpassen/verwijderen

Pocket kan de offline buffer opslaan op een externe opslagvoorziening (SD-kaart) om lokale opslag op uw apparaat te besparen. Als uw apparaat over een SD-kaart beschikt, slaat Pocket daar standaard de buffer op. De keuze voor deze opslaglocatie is echter volledig aan u en kan worden gewijzigd in de instellingen van Pocket.

Uw accounts

Accounts op dit apparaat gebruiken

Door deze machtiging kan Pocket de optie bieden om aan te melden of te registreren met Google. Als een gebruiker niet aan wil melden of registreren bij Pocket met Google, kunnen ze in plaats daarvan de methode e-mailadres/wachtwoord gebruiken. Deze toestemming geeft Pocket niet de mogelijkheid iets te plaatsen op uw Google-profiel, op enige wijze gegevens te zien over uw contacten of iets te bekijken dat u of uw contacten hebben geplaatst. Pocket-gebruikers die hun Google-account hebben verbonden, kunnen deze toegang op elk moment intrekken. Bezoek onze veelgestelde vragen over Google-aanmelding voor meer informatie.

Uw sociale gegevens

Contacten lezen

Als u Pocket optioneel u laat helpen uw contacten te vinden op Pocket via uw contactenlijst, verlaten de gegevens van uw contacten het apparaat nooit en worden ze niet opgeslagen op de servers van Pocket.

Systeemhulpmiddelen

Slapen van tablet/telefoon voorkomen

Pocket gebruikt deze instelling om uw lijst automatisch voor u gesynchroniseerd en actueel te houden. Afhankelijk van uw achtergrondsynchronisatievoorkeuren, synchroniseert Pocket af en toe als uw apparaat niet wordt gebruikt. Gedurende deze korte tijd houdt Pocket uw apparaat ‘wakker’. Na voltooiing gaat uw apparaat weer in slaapstand. Als u liever Pocket niet in de achtergrond wilt laten synchroniseren, kunt u deze functionaliteit uitschakelen in de instellingen van Pocket.

Automatisch starten bij opstarten

Als u uw apparaat opstart, kan Pocket enkele functie op de achtergrond configureren, afhankelijk van uw voorkeuren voor synchronisatie en notificaties. Dit proces is extreem snel en heeft geen significante impact op de opstartsnelheid of batterijduur. Pocket wil een ‘brave burger’ zijn op uw apparaat en voorkomen dat het onnodig wordt uitgevoerd.

In-app-aankopen

Aankopen doen binnen de app

Pocket Premium, onze premium abonnementservice, kan worden aangeschaft binnen de app. De aanschaf van dit abonnement is volledig optioneel.

Overige informatie

Privacybeleid en ondersteuning

Pocket vindt uw privacy belangrijk. Klik hier voor meer informatie over hoe Pocket uw privacy respecteert. Als u meer vragen hebt over toestemmingen van Pocket voor Android, klik dan hier om ons een bericht te sturen via e-mail en we helpen u graag.