Een hoofdwachtwoord gebruiken om opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden te beschermen | Handleiding

Een hoofdwachtwoord gebruiken om opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden te beschermen

Firefox kan gebruikersnamen en wachtwoorden opslaan die u gebruikt om toegang te krijgen tot e-mailaccounts en onlineservices, zoals bank- en e-mailwebsites. Als u een computer met iemand deelt, wordt het aangeraden een hoofdwachtwoord te gebruiken.

Nadat u een hoofdwachtwoord hebt gedefinieerd, zal aan u worden gevraagd dit in te voeren zodra Firefox uw opgeslagen wachtwoorden wil benaderen.
Master Password - Win1

Noot: nadat u een hoofdwachtwoord hebt ingesteld, dient dit voor elke Firefox-sessie bij de eerste keer dat u een nieuw wachtwoord wenst te onthouden of wachtwoorden verwijdert en telkens als u uw wachtwoorden wilt tonen te worden ingevoerd.

Een hoofdwachtwoord definiëren

Standaard gebruikt Firefox geen hoofdwachtwoord om opgeslagen identificatiegegevens te beschermen. Om een hoofdwachtwoord te definiëren:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Klik op het paneel Beveiliging.
  3. Plaats een vinkje bij Een hoofdwachtwoord gebruiken. Master Password - Win2
    Het dialoogvenster Hoofdwachtwoord wijzigen verschijnt.
  4. Voer uw hoofdwachtwoord in. De wachtwoordkwaliteitsmeter zal aangeven hoe moeilijk het wachtwoord te raden is. Om een goed wachtwoord te maken moet dit het volgende bevatten:
    • Ten minste één hoofdletter.
    • Eén of meer cijfers.
    • Ten minste één niet-alfanumeriek teken, zoals het volgende: @ # $ % ^ & * ( ).
    • Onthoud ook dat uw wachtwoord voor u makkelijk te onthouden moet zijn, maar moeilijk te raden is voor anderen, om te verzekeren dat alleen u in staat bent deze beveiligde gegevens op te halen. Voor meer informatie over het kiezen van wachtwoorden, zie Veilige wachtwoorden aanmaken om uw identiteit veilig te houden.
  5. Het wachtwoord moet tweemaal worden ingevoerd om de juistheid te bevestigen.
    Master Password - Win3
  6. Klik op OK om het hoofdwachtwoord in te stellen.
  7. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Het hoofdwachtwoord verwijderen

Als u geen hoofdwachtwoord nodig hebt, kunt u het altijd verwijderen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Klik op het paneel Beveiliging.
  3. Haal het vinkje weg bij Een hoofdwachtwoord gebruiken. Het dialoogvenster Hoofdwachtwoord verwijderen zal worden geopend.
  4. Voer het huidige wachtwoord in om te bevestigen dat u gemachtigd bent dit te verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Klik op OK in het dialoogvenster dat verschijnt om het verwijderen te bevestigen.
  7. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Het hoofdwachtwoord wijzigen

U kunt uw hoofdwachtwoord ook altijd wijzigen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Klik op het paneel Beveiliging.
  3. Klik op Hoofdwachtwoord wijzigen.
  4. Voer het huidige wachtwoord in om te bevestigen dat u gemachtigd bent dit te wijzigen.
  5. Voer het nieuwe wachtwoord tweemaal in.
    • Het leeg laten van de twee velden verwijdert uw hoofdwachtwoord.
  6. Klik op OK om het gewijzigde hoofdwachtwoord te accepteren.

# Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Gebaseerd op informatie van Master password (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/MHS1io