Firefox uw standaardbrowser maken

Als u over meer dan één webbrowser beschikt, dient uw computer te weten welke browser deze standaard moet gebruiken. Dit artikel toont hoe u van Firefox uw standaardbrowser kunt maken.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Geavanceerd, klik op het tabblad Algemeen en klik daarna op Nu controleren. Default - Win Default - Mac Default - Lin
  3. Selecteer Ja om Firefox als uw standaardbrowser in te stellen.

Setting Firefox as Default (Linux-Ubuntu)

4. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Geavanceerd, klik op het tabblad Algemeen en klik daarna op Firefox de standaardbrowser maken.
    Default - Win - Fx15 Mac OSX - Advanced- General - Set Default - FF17 Default - Lin - Fx15
  3. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Geavanceerd, klik op het tabblad Algemeen en klik daarna op Firefox de standaardbrowser maken. Het venster Standaardprogramma’s instellen wordt geopend.
    Default - Win8
  3. Selecteer in het venster Standaardprogramma’s instellen Firefox in de lijst van programma’s aan de linkerkant en klik op Dit programma als standaard instellen. Klik daarna op OK om het venster te sluiten.
    Default - Win8 pt 2
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Algemeen en klik daarna op Firefox mijn standaardbrowser maken.

Fx34OptionsGeneral-Win7 Fx34GeneralPanel-Mac Fx34GeneralPanel-Lin
  3. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Algemeen en klik daarna op Firefox mijn standaardbrowser maken.

Fx34OptionsGeneral-Win8
    Het venster Uw standaardprogramma’s instellen wordt geopend.
  3. Selecteer in dit venster Firefox in de lijst van programma’s aan de linkerkant eh klik op Dit programma als standaard instellen. Klik daarna op OK om het venster te sluiten.
    Default - Win8 pt 2
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Klik op het paneel Algemeen en klik daarna op de knop Standaard maken.
    default fx38
Noot: MSN Messenger en andere toepassingen kunnen zodanig zijn ontworpen dat deze Internet Explorer openen, ongeacht welke browser als standaard is ingesteld. Ook is het mogelijk dat internetproviders zoals PeoplePC Online, Juno en NetZero verbindingssoftware aanbieden die automatisch Internet Explorer opstart.

Om een andere browser als de standaardbrowser in te stellen gebruikt u de instellingen in de browser die u als standaardbrowser wilt gebruiken.

Gebaseerd op informatie van Default browser (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/1xKrKfO