Firefox crasht zodra gedownloade bestanden door een virusscanner worden gecontroleerd

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 3666
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft de situatie waarin Firefox een melding over crashen weergeeft wanneer u bestanden probeert te downloaden of afbeeldingen probeert op te slaan.

De crashmelding kan er als volgt uitzien:

• Er is een fout opgetreden in Firefox en het programma moet worden afgesloten
  • Mozilla-crashreporter

Beschadigde downoadgeschiedenis

Firefox kan soms crashen wanneer u bestanden probeert te downloaden, omdat de downloadgeschiedenis ervan is beschadigd. Als dit gebeurt:

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Zoek het bestand downloads.sqlite in uw profielmap en verwijder het.

Prism-extensie

Over de Prism-extensie is gerapporteerd dat Firefox erdoor kan crashen tijdens het downloaden van bestanden in Linux-systemen. Om dit tegen te gaan, kunt u Prism via de onderstaande stappen uitschakelen:

1. Klik boven in het Firefox-vensterin de menubalk op het menu Extra en selecteer Add-ons. Het venster Add-ons zal worden geopend.
  2. Selecteer hierin het paneel Extensies als dit nog niet is geselecteerd. De verzameling geïnstalleerde extensies wordt weergegeven.
  3. Selecteer Prism om de knoppen “OptiesVoorkeuren”, “Uitschakelen” en “De-installeren” voor deze extensie weer te geven.
  4. Klik op de knop Uitschakelen.
  5. Prism zal worden gede-installeerd zodra u Firefox herstart.

Crashes tijdens het laden van PDF’s

Er zijn een paar bekende oorzaken waardoor Firefox crasht tijdens het laden van PDF-bestanden…

Download Embedded-extensie

De Download Embedded-extensie kan ervoor zorgen dat Firefox crasht wanneer u een PDF-bestand probeert te laden. U kunt deze extensie uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen:

1. Klik boven in het Firefox-vensterin de menubalk op het menu Extra en selecteer Add-ons. Het venster Add-ons zal worden geopend.
  2. Selecteer hierin het paneel Extensies als dit nog niet is geselecteerd. De verzameling geïnstalleerde extensies wordt weergegeven.
  3. Selecteer Download Embedded om de knoppen “OptiesVoorkeuren”, “Uitschakelen” en “De-installeren” voor deze extensie weer te geven.
  4. Klik op de knop Uitschakelen.
  5. Download Embedded zal worden gede-installeerd zodra u Firefox herstart.

Useragent langer dan 128 tekens

De useragent is de tekst die Firefox naar websites en externe programma’s rapporteert, waarmee het de versie ervan kenbaar maakt. Bij sommige versies van Adobe Acrobat Reader zal, wanneer Firefox een useragent heeft die is aangepast en daardoor ongebruikelijk lang wordt (meer dan 128 tekens), Firefox crashen tijdens het laden van PDF’s.

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Voer het volgende in het veld Filter in: general.useragent. Dit zal alleen de voorkeursinstellingen tonen die de tekst general.useragent bevatten.
  3. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik bij elk van deze voorkeursinstellingen die beginnen met general.useragent op de voorkeursinstelling en selecteer Herinitialiseren. Dit zal uw useragent terugzetten naar de standaardwaarde van Firefox.

Norton Antivirus Office-documentscanning

Gebruikers van Norton Internet Security of Norton Antivirus met de Microsoft Office document-plug-in kunnen ervaren dat Firefox af en toe zal crashen tijdens het downloaden van een bestand. U kunt deze functie in Norton uitschakelen via de volgende stappen:

1. Start Norton AntiVirus.
    • Als Norton AntiVirus onderdeel is van Norton Internet Security of Norton SystemWorks, herstart dat programma dan.
  1. Klik op Options.
  2. Klik in het linkerpaneel op Miscellaneous.
  3. Haal in het rechterpaneel onder “How to keep Microsoft Office documents protected” het vinkje weg bij “Enable Office plug-in”.
  4. Klik op OK.

Voor sommige gebruikers worden in plaats hiervan de volgende stappen gebruikt:

1. Start uw Norton-programma.
  2. Klik in de linkeronderhoek van het venster op Options > Norton Internet Security of Norton AntiVirus.
  3. Klik in het linkerpaneel op “Real-Time Protection”.
  4. Haal in het rechterpaneel onder “How to keep Microsoft Office documents protected” het vinkje weg bij “Turn on scanning for Microsoft Office documents (requires Microsoft Office 2000 or later)”.
  5. Klik op OK.

Als alternatief kunt u virusscanning in Firefox uitschakelen via de volgende stappen:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Bepaal de locatie van de voorkeursinstelling browser.download.manager.scanWhenDone en dubbelklik hierop om de waarde te wijzigen naar false.

Firefox crasht wanneer het probeert een virusscan uit te voeren

Een nieuwe functie in Firefox 3 is het scannen van virussen door de standaardscanner van het systeem nadat bestanden zijn gedownload. Bij sommige antivirusprogramma’s kan deze scan Firefox laten crashen. U kunt het scannen van virussen in Firefox uitschakelen via de volgende stappen:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Bepaal de locatie van de voorkeursinstelling browser.download.manager.scanWhenDone en dubbelklik hierop om de waarde te wijzigen naar false.