Contacten toevoegen, beheren en delen in Firefox OS

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 69186
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Met behulp van de app Contacten in Firefox OS kunt u de contactgegevens van uw vrienden eenvoudig toevoegen en delen via de import- en exportfuncties. U kunt zelfs contacten van Facebook en populaire e-mailservices toevoegen. Hiermee wordt het ook eenvoudig om uw favoriete personen te bellen of te e-mailen.

Hoe werkt de app Contacten?

Met de app Contacten kunt u contact opnemen met uw vrienden via de volgende opties:

• Telefoon
  • E-mail
  • Bericht

Als het contact met Facebook is gekoppeld, hebt u drie extra opties:

• Facebook-bericht
  • Facebook-prikbordbericht
  • Facebook-profiel weergeven
Contact screen
Tip: maak een contact een “Favoriet” en het wordt boven in uw contactenlijst getoond.

Contacten toevoegen

Wat hebt u aan een smartphone zonder contacten? Er zijn meerdere manieren om contacten aan uw telefoon toe te voegen. Kies er één of een combinatie van de volgende:

Contacten importeren

Het is eenvoudig om contacten vanaf een simkaart, SD-kaart of uw e-mail en Facebook te importeren.

• Het is mogelijk om te importeren vanaf een simkaart, SD-kaart of Gmail- en Outlook- (en Hotmail-)accounts, evenals vanaf Facebook. Het is mogelijk om te importeren vanaf simkaarten, SD-kaart of Gmail- en Outlook- (en Hotmail-)accounts, evenals vanaf Facebook. Het is zelfs mogelijk om vanaf beide simkaarten te importeren als u een dual-simapparaat gebruikt.

Zo kunt u dit doen:

Importeren vanaf simkaart of geheugenkaart

1. Open de applicatie Contacten contacts app.
  2. Tik op het tandwielpictogram Gray FxOS settings gear.
  3. Tik om vanaf Simkaart of Geheugenkaart te importeren.

Contacts import
    • Er wordt op die locatie naar contacten gezocht.
  4. Tik op de knop Alle selecteren of selecteer de contacten die u wilt importeren.
  5. Tik in de rechterbovenhoek op Importeren.

6. Wacht tot de contacten naar uw apparaat zijn geïmporteerd.
Tip: u kunt ook contacten importeren vanuit vCard-bestanden op uw SD-kaart door een app als vCardIn te gebruiken.

Importeren vanuit Gmail, Outlook of Facebook

1. Open de applicatie Contacten contacts app.
  2. Tik op het tandwielpictogram Gray FxOS settings gear.
  3. Tik om vanaf Gmail, Outlook of Facebook te importeren.

Contacts import
    • Er wordt om uw aanmeldingsgegevens gevraagd.
  4. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op en tik op de knop Aanmelden.
  5. Tik op de knop Accepteren (of OK bij Facebook).
    • Er wordt op die locatie naar contacten gezocht.
  6. Tik op de knop Alle selecteren of selecteer de contacten die u wilt importeren.
  7. Tik in de rechterbovenhoek op Importeren.

Select contacts to import
  8. Wacht tot de contacten naar uw apparaat zijn geïmporteerd.

Importeren vanaf simkaart of geheugenkaart

1. Open de applicatie Contacten contacts app.
  2. Tik op het tandwielpictogram Gray FxOS settings gear.
  3. Tik op Contacten importeren.
  4. Tik om vanaf Simkaart of Geheugenkaart te importeren.

contact import 12
    • Er wordt op die locatie naar contacten gezocht.
  5. Tik op de knop Alle selecteren of selecteer de contacten die u wilt importeren.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op Importeren.

import gmail
  7. Wacht tot de contacten naar uw apparaat zijn geïmporteerd.
Tip: u kunt ook contacten importeren vanuit vCard-bestanden op uw SD-kaart door een app als vCardIn te gebruiken.

Importeren vanaf Gmail of Outlook

1. Open de applicatie Contacten contacts app.
  2. Tik op het tandwielpictogram Gray FxOS settings gear.
  3. Tik op Contacten importeren.
  4. Tik om vanaf Gmail of Outlook te importeren.

contact import 12
    • Er wordt om uw aanmeldingsgegevens gevraagd.
  5. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op en tik op de knop Aanmelden.
  6. Tik op de knop Accepteren.
    • Er wordt op die locatie naar contacten gezocht.
  7. Tik op de knop Alle selecteren of selecteer de contacten die u wilt importeren.
  8. Tik in de rechterbovenhoek op Importeren.

import gmail
  9. Wacht tot de contacten naar uw apparaat zijn geïmporteerd.

Importeren vanaf Facebook

1. Open de applicatie Contacten contacts app.
  2. Tik op het tandwielpictogram Gray FxOS settings gear.
  3. Tik op de knop naast Vrienden synchroniseren.

Facebook Sync Friends
    • Er wordt om uw aanmeldingsgegevens gevraagd.
  4. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op en tik op de knop Aanmelden.
  5. Tik op de knop Ok.
    • Er wordt op die locatie naar contacten gezocht.
  6. Tik op de knop Alle selecteren of selecteer de contacten die u wilt importeren.
  7. Tik in de rechterbovenhoek op Importeren.

Facebook import
  8. Wacht tot de contacten naar uw apparaat zijn geïmporteerd.

Een contact uit een andere app toevoegen

Voeg eenvoudig nieuwe contacten toe vanuit telefoongesprekken, berichten of e-mail.

• Tik in de app Berichten op het nummer in de oranje balk boven in het scherm om een nieuw contact aan te maken of om dat nummer aan een bestaand contact toe te voegen.
  • Tik in de app E-mail op een e-mailadres in een bericht om een nieuw contact aan te maken of om dat e-mailadres aan een bestaand contact toe te voegen.
  • Tik in de app Telefoon op een nummer in het oproeplogboek om een nieuw contact aan te maken of om dat nummer aan een bestaand contact toe te voegen.

Add to contacts

Noot: deze functie is beschikbaar in Firefox OS versie 1.1 en hoger. Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.

Handmatig een nieuw contact toevoegen

Natuurlijk kunt u altijd op de ouderwetse manier contacten toevoegen.

1. Tik op de plusknop naast de instellingen om naar het scherm voor het toevoegen van een contact te gaan.

Manual contact
  2. Voer een naam, nummer, foto etc. in.
  3. Tik op de knop Gereed rechtsboven om uw nieuwe contact op te slaan.

Een contact aan Facebook koppelen

Als u een contact hebt toegevoegd en hij of zij is tevens een vriend op Facebook, kunt u dat contact aan zijn of haar Facebook-info koppelen.

1. Selecteer het contact dat u wilt koppelen.
  2. Tik op de knop Contact koppelen.
  3. Er verschijnt een lijst met overeenkomsten van mogelijke Facebook-vrienden. Tik eenvoudig op het juiste contact en dit wordt gekoppeld.

Uw contacten naar andere apparaten exporteren

Kopieer uw contacten naar andere apparaten door ze naar uw simkaart, geheugenkaart of via bluetooth te exporteren.

1. Open de app Contacten en tik daarna op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek om het onderstaande scherm voor Instellingen te zien.

export sim
  2. Kies de methode volgens welke u uw contacten wilt exporteren: simkaart, geheugenkaart of bluetooth. Als u bluetooth kiest, dient u op het volgende scherm het apparaat waarnaar u de contacten wilt overdragen te selecteren.
  3. Het scherm toont de contacten die u momenteel op uw telefoon hebt. Tik op het vakje naast elk contact dat u wilt overzetten, of tik op Alle selecteren om ze allemaal over te zetten.
  4. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Exporteren zodra u al uw contacten hebt gekozen.

choose contacts

Een melding zal de voortgang tonen. Zodra het exporteren is voltooid, kunt u de app sluiten.

Een contact verwijderen

1. Tik op het contact dat u wilt verwijderen.
  2. Tik op de knop voor het bewerken van een contact in de rechterbovenhoek edit contact.
  3. Scroll omlaag naar de onderkant van het scherm, tik op Contact verwijderen en tik daarna op Verwijderen.

Nu u contacten hebt toegevoegd bent u klaar om ze te bellen of een bericht te sturen. Zie Bellen en voicemail benaderen in Firefox OS voor meer informatie.