Contacten toevoegen, beheren en delen in Firefox OS

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 48458
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: tijdlijnbericht -> prikbordbericht
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Via de contacten-app in Firefox OS kunt u vrienden importeren vanaf uw simkaart, Facebook en populaire e-mailservices. Ook is het eenvoudig om uw favoriete personen te bellen of te e-mailen.

Contacten importeren

Wat hebt u aan een smartphone zonder contacten?

1. Open de app Contacten contacts app.
  2. Tik op de tandwielknop in de rechterbovenhoek om het importproces te beginnen.
    • In Firefox OS 1.0.1 kunt u contacten importeren vanaf een simkaart of Facebook.
    • In Firefox OS 1.1 is de mogelijkheid voor het importeren vanuit een Gmail-, Outlook- (en Hotmail-)account en vanaf een SD-kaart toegevoegd.
    • Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.
  3. Kies de contacten die u wilt importeren.

Contacts import
    • Kiezen voor Facebook, Gmail of Outlook leidt u naar een aanmeldingsscherm voor die service.
    • Nadat u bent aangemeld, ziet u een scherm waarin u kunt kiezen welke contacten u wilt importeren. Tik zodra u klaar bent met het selecteren van de gewenste personen op de knop Importeren in de rechterbovenhoek.

Select contacts to import
  4. Zodra uw contacten zijn geïmporteerd, wordt u naar een lijst met al uw contacten geleid.

Meer contacten bijwerken of importeren

Nadat u voor de eerste keer contacten hebt geïmporteerd, wilt u wellicht nieuwe contacten van Facebook, Gmail of Outlook bijwerken of toevoegen.

1. Tik op de tandwielknop in de rechterbovenhoek.
  2. Kies waarvandaan u wilt importeren:
    • Om meer contacten van Gmail of Outlook bij te werken of te importeren, kiest u deze in de lijst.
      • Mogelijk moet u zich bij elke service opnieuw aanmelden.
    • Om meer contacten van Facebook bij te werken of te importeren, tikt u op de knop Geïmporteerde vrienden bijwerken onder in het scherm.
  3. Voeg nieuwe contacten toe die u wilt importeren en tik daarna op de knop Bijwerken rechtsboven. Nieuwe contacten worden toegevoegd en bestaande contacten worden bijgewerkt.

Een contact uit een andere app toevoegen

Voeg eenvoudig nieuwe contacten toe vanuit telefoongesprekken, berichten of e-mail.

• Tik in de app Berichten op het nummer in de oranje balk boven in het scherm om een nieuw contact aan te maken of om dat nummer aan een bestaand contact toe te voegen.
  • Tik in de app E-mail op een e-mailadres in een bericht om een nieuw contact aan te maken of om dat e-mailadres aan een bestaand contact toe te voegen.
  • Tik in de app Telefoon op een nummer in het oproeplogboek om een nieuw contact aan te maken of om dat nummer aan een bestaand contact toe te voegen.

Add to contacts

Noot: deze functie is beschikbaar in Firefox OS versie 1.1 en hoger. Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.

Handmatig een nieuw contact toevoegen

Natuurlijk kunt u altijd op de ouderwetse manier contacten toevoegen.

1. Tik op de plusknop naast de instellingen om naar het scherm voor het toevoegen van een contact te gaan.

Manual contact
  2. Voer een naam, nummer, foto etc. in.
  3. Tik op de knop Gereed rechtsboven om uw nieuwe contact op te slaan.

Een contact aan Facebook koppelen

Als u een contact hebt toegevoegd en hij of zij is tevens een vriend op Facebook, kunt u dat contact aan zijn of haar Facebook-info koppelen.

1. Selecteer het contact dat u wilt koppelen.
  2. Tik op de knop Contact koppelen.
  3. Er verschijnt een lijst met overeenkomsten van mogelijke Facebook-vrienden. Tik eenvoudig op het juiste contact en dit wordt gekoppeld.

Een contact bellen of een bericht sturen

Als u iemand in uw lijst selecteert, kunt u uit een aantal manieren kiezen om hiermee contact op te nemen:

• Telefoon
  • E-mail
  • Bericht

Als het contact aan Facebook is gekoppeld, hebt u extra opties:

• Facebook-bericht
  • Facebook-prikbordbericht
  • Facebook-profiel weergeven
Contact screen
Tip: maak een contact een “Favoriet” en het wordt boven in uw contactenlijst getoond.

Een contact verwijderen

1. Tik op het contact dat u wilt verwijderen.
  2. Tik op de knop voor het bewerken van een contact in de rechterbovenhoek edit contact.
  3. Scroll omlaag naar de onderkant van het scherm, tik op Contact verwijderen en tik daarna op Verwijderen.