Bladwijzerlabels - Bladwijzers categoriseren om ze eenvoudig te kunnen vinden

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 66568
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Nadat u een bladwijzer voor een pagina hebt gemaakt, hebt u de mogelijkheid “labels” aan de bladwijzer toe te voegen. Een label helpt u bij het identificeren van een bladwijzer die u hebt gemaakt. Deze labels worden gebruikt om bladwijzers beter te kunnen categoriseren, zodat u deze in zowel uw menu als tijdens het zoeken kunt vinden.

Een label voor een nieuwe bladwijzer maken

Nadat u een bladwijzer voor een pagina hebt gemaakt, wordt bij het nogmaals op de ster klikken het venster Deze bladwijzer bewerken geopend. Voor methoden voor het toevoegen van een nieuwe bladwijzer, zie Hoe maak ik een bladwijzer?.

Via het veld Labels kunt u een lijst van labels invoeren die u met de nieuwe bladwijzers wilt verbinden. Wanneer u meer dan één label gebruikt, gebruik dan een komma om deze te scheiden.

Als u bijvoorbeeld een bladwijzer voor de pagina http://www.amazon.com maakt, zou u labels als winkelen, boeken en cadeaus aan deze bladwijzer kunnen toevoegen.

Bookmark_Tags Bookmark_Tags_Mac Bookmark_Tags_Linux

bookmark tag fx29

U kunt ook labels toevoegen die u eerder hebt gebruikt, door op de pijl-omlaag naast het veld Labels te klikken. Plaats een vinkje naast elk label dat u aan de bladwijzer wilt toevoegen.

Bookmark_Tags_More Bookmark_Tags_More_Mac Bookmark_Tags_More_Linux

bookmark tag more fx29

Labels voor bladwijzers bewerken

Als u labels voor een bestaande bladwijzer wilt bewerken of verwijderen, kunt u dat op één van de volgende manieren doen.

Via de bladwijzerster

Om labels te wijzigen via de bladwijzerster:

1. Open de pagina met de bladwijzer die u wilt bewerken.
  2. Klik op de gevulde (gele) ster in de locatiebalk. Het veld Bladwijzer bewerken zal verschijnen.
  3. Voeg labels toe of verwijder ze door het veld Labels te bewerken of door de pijl-omlaag te gebruiken om vinkjes voor bestaande labels toe te voegen of te verwijderen.

Via het venster Bibliotheek

Om labels te wijzigen via het venster Bibliotheek:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en klik daarna op Bladwijzers beheren onderin.
  2. Open in het venster Bibliotheek de map waarin u de bladwijzer hebt opgeslagen (bv. Bladwijzermenu of een submap die u hebt aangemaakt).
  3. Selecteer de bladwijzer die u wilt bewerken. Het onderste gedeelte van het venster Bibliotheek zal informatie over de bladwijzer weergeven.
  4. Voeg labels toe of verwijder deze door het veld Labels te bewerken of door de pijl-omlaag te gebruiken om vinkjes voor bestaande labels toe te voegen of te verwijderen.

Bookmark_Library Bookmark_Library_Mac Bookmark_Library_Linux

Labels gebruiken

Awesome bar

Labels zijn zeer handig wanneer ze worden gebruikt met de Awesome bar-functie. Wanneer u iets in de locatiebalk typt, zullen de resultaten voor autoaanvullen items bevatten die met labels overeenkomen. Als u bijvoorbeeld http://www.amazon.com hebt gelabeld met winkelen, boeken en cadeaus, kunt u de hele of een gedeelte van elke labelnaam intypen. De locatiebalk zal de gelabelde bladwijzers in de lijst van resultaten voor autoaanvullen bevatten.

Awesome_Bar_Tag_Match Awesome_Bar_Tag_Match_Mac Awesome_Bar_Tag_Match_Linux

tag search fx29

Voor meer informatie, zie het artikel Automatisch aangevulde suggesties in de adresbalk in Firefox.

Bibliotheek

U kunt een label als een “virtuele” bladwijzermap beschouwen. In tegenstelling tot reguliere bladwijzermappen kan een bladwijzer zich in meerdere virtuele mappen bevinden. Om toegang tot uw labels te krijgen in de Bibliotheek:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en klik daarna op Bladwijzers beheren onderin.
  2. Klik aan de linkerkant van het venster Bibliotheek op de +pijl naast het item Labels. De lijst met labels zal worden uitgevouwen.
  3. Klik op een label om te zien welke bladwijzers ermee zijn verbonden.
  4. Dubbelklik op een bladwijzer in de lijst om deze in Firefox te openen.

Slimme mappen

U kunt labels aan bladwijzers toevoegen, zodat deze in zoekresultaten die u als een Slimme map hebt opgeslagen verschijnen. Als u bijvoorbeeld een slimme bladwijzermap voor “winkel”websites wilt maken, kunt u een bladwijzer en label voor http://marketplace.mozilla.org/ maken met winkelen, zodat deze in de zoekresultaten voor Slimme mappen verschijnt, ondanks dat de Mozilla Marketplace geen “winkelen” in het webadres of de paginatitel bevat. Voor meer informatie, zie het artikel Smart Bookmarks Folders.