Bewegingen gebruiken in Firefox voor Android

Veel bewegingen die u al voor het navigeren binnen Android gebruikt kunnen ook in Firefox worden gebruikt.

Firefox voor Android heeft een speciale functie die inzoomen op websites mogelijk maakt. Zie Force enable zoom in Firefox for Android Beta voor meer informatie.

Tabbladen wisselen door de adresbalk te vegen

Deze functie vereist Firefox voor Android versie 81 of hoger. Zie Bijwerken naar de nieuwste versie van Firefox voor Android voor meer info.
U kunt snel tussen uw open tabbladen wisselen door op de adresbalk naar links en rechts te vegen.

Inzoomen en uitzoomen

Om op de pagina die u bekijkt in en uit te zoomen kunt u op het scherm dubbeltikken of een knijpbeweging gebruiken. Lees het artikel In- en uitzoomen op websites in Firefox voor Android voor meer informatie over het gebruik van bewegingen om te zoomen.

Lang tikken voor meer opties

Een ‘lange tik’ – iets aanraken en uw vinger even op het scherm houden – roept het contextmenu voor datgene waarop u hebt getikt op.

• Koppelingen: openen in een nieuw tabblad, kopiëren, delen, of het item toevoegen aan uw bladwijzers.
  • Afbeeldingen: kopiëren, delen of opslaan van de afbeelding op uw apparaat.
  • Bladwijzerkoppelingen: openen in een nieuw tabblad, delen, de verschijning in uw lijst wijzigen, het verwijderen, of het item toevoegen aan uw startscherm.
  • Geschiedeniskoppelingen: openen in een nieuw tabblad, delen, verwijderen, of het item toevoegen aan uw startscherm.
  • Tekst: houd uw vinger even op een stuk tekst om dat woord te selecteren. Vervolgens kunt u de oranje indicatoren aan beide zijden van het woord gebruiken om desgewenst meer tekst te markeren. Houd uw vinger even op de gemarkeerde tekst om dit te kopiëren of te delen, of om alle tekst op de pagina te selecteren.
  • Webadres: een pagina delen, erop abonneren of aan uw startscherm toevoegen. Als een website een eigen zoekmachine bevat die de OpenSearch-standaarden volgt, hebt u de optie om die website als een zoekmachine toe te voegen. Hierdoor kunt u rechtstreeks vanaf uw zoekbalk binnen de website zoeken.