Inhoudsblokkering (voorheen Bescherming tegen volgen)

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 108156
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie
Werk uw versie van Firefox bij voor de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

Volgen (‘tracking’) refereert doorgaans aan het verzamelen van de navigatiegegevens van een persoon op meerdere websites. De functie Bescherming tegen volgen gebruikt een door Disconnect aangeboden lijst voor het herkennen en blokkeren van volgers (‘trackers’).

Hier vindt u meer info over volgen en de standaarden die Disconnect gebruikt om deze lijst samen te stellen. Lees hier meer over de door Firefox gebruikte lijsten voor Bescherming tegen volgen.

Er verschijnt een schildpictogram in uw adresbalk wanneer Firefox volgdomeinen blokkeert.

tracking protection 42

Om te zien welke bronnen worden geblokkeerd, kunt u de webconsole openen en naar berichten onder het tabblad Beveiliging zoeken.

Bescherming tegen volgen uitzetten

Bescherming tegen volgen is standaard ingeschakeld wanneer u zich in een privénavigatievenster bevindt. U kunt ervoor kiezen Bescherming tegen volgen voor een bepaalde website of voor alle websites uit te schakelen.

Bescherming tegen volgen uitzetten voor individuele websites

1. Het schildpictogram verschijnt wanneer Firefox actief volgers op een pagina blokkeert. Klik op het schildpictogram om het Beheercentrum zichtbaar te maken.
  2. Klik in het Beheercentrum op Bescherming voor deze sessie uitschakelen.
    Disable tracking protection 42
  3. Nadat Bescherming tegen volgen is uitgeschakeld, verschijnt een schildpictogram dat in rood is doorstreept tracking protection off fxos in uw adresbalk.
Om Bescherming tegen volgen weer in te schakelen klikt u nogmaals op het schildpictogram en daarna op Bescherming inschakelen.

Aangezien de privénavigatiemodus geen informatie over uw surfsessie bewaart, zal het uitschakelen van Bescherming tegen volgen voor een website alleen geldig zijn voor de sessie. Als u een nieuwe privénavigatiesessie start, zal Bescherming tegen volgen voor alle websites zijn ingeschakeld.

Bescherming tegen volgen uitzetten voor alle websites

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘new fx menu’ bestaat niet., gevolgd door OptiesVoorkeuren.
  2. Klik op Privacy en verwijder het vinkje naast Bescherming tegen volgen gebruiken in privévensters.
    privacy menu tp
  3. Sluit het tabblad om uw wijzigingen op te slaan.
Noot: u kunt Bescherming tegen volgen ook uitzetten vanuit de start[agina van Privénavigatie:

Fx42PrivateBrowsingHomePage

Als u zich al in een privénavigatievenster bevindt, typt u about:privatebrowsing in de adresbalk en drukt u op de Enter-toets om naar de startpagina van Privénavigatie te gaan.

Klik op de koppeling met de tekst Bescherming tegen volgen uitzetten. Als Bescherming tegen volgen al is uitgezet, kunt u het weer aanzetten vanuit de startpagina van Privénavigatie door op de koppeling met de tekst Bescherming tegen volgen aanzetten te klikken.