De Berichten-app gebruiken

Via de Berichten-app in Firefox OS kunt u korte tekstberichten (sms) heen en weer versturen. En in Firefox OS v 1.1 en hoger kunt u tevens afbeeldingen, video’s en andere multimediabijlagen (mms) verzenden en ontvangen. Dit artikel helpt u snel op weg.

Tip: om het typen te vereenvoudigen kunt u de functie Woordsuggestie aanzetten.

Een bericht verzenden

1. Open de Berichten-app sms app .
  2. Tik op de knop voor een nieuw bericht Editmessages om te beginnen.
  3. In het veld Aan: kunt u het telefoonnummer van de persoon waarnaar u het bericht wilt verzenden intypen, of tik op de contactknop contact button om iemand uit de app Contacten toe te voegen.
  4. Typ iets in het berichtveld en tik daarna op Verzenden wanneer u klaar bent.
U kunt ook een onderwerp aan uw bericht toevoegen door op de menuknop fxos menu in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken en Onderwerp toevoegen te kiezen.

Na het verzenden van uw bericht wordt u naar een scherm gebracht dat alle berichten tussen u en de ontvanger toont. Naast uw bericht kunt u een draaiende cirkel Sending Icon zien, ten teken dat het bericht wordt verzonden.

Een groepsbericht verzenden

Om een bericht naar meer dan één persoon te verzenden:

• Tik na het eerste telefoonnummer op de enter-toets Enter key en voeg daarna een tweede nummer in of tik op de contactknop contact button om meer personen uit uw contacten toe te voegen.

Group message

Noot: deze functie is beschikbaar in Firefox OS versie 1.1 en hoger. Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.

Multimediabijlagen verzenden, weergeven en opslaan

Als u een bericht aanmaakt, kunt u een foto, video of muziekbestand bijvoegen. Om dit te doen:

1. Typ eenvoudig op de paperclipknop MMS attach links van het berichtveld.
  2. Selecteer de bron van het bestand dat u wilt verzenden (Video, Achtergrondafbeelding, Muziek of Galerij). Kies de cameraoptie om een nieuwe foto of video te maken.

Choose a source

Noot: deze functie is beschikbaar in Firefox OS versie 1.1 en hoger. Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.

Apparaten met weinig geheugen: als u een apparaat met Firefox OS 1.3T gebruikt, worden afbeeldingen die u verzendt naar 300MB of minder verkleind.

Berichten weergeven en beantwoorden

Als u een bericht ontvangt, klinkt er een geluid op uw telefoon en wordt aan de bovenkant van het scherm een melding weergegeven.

Text message alert
  1. Om al uw huidige meldingen te zien trekt u de bovenkant van het scherm omlaag.
  2. Tik op een berichtmelding om het bericht in de Berichten-app te openen.

Select notification
  3. Typ uw antwoord en tik op Verzenden.

Natuurlijk kunt u de Berichten-app altijd gewoon rechtstreeks openen. Als u dat doet, wordt u naar een lijst van al uw conversaties gebracht.

1. Tik op een conversatie om deze weer te geven.
  2. Typ uw antwoord en tik op Verzenden.

Een verzonden of ontvangen bericht doorsturen

Wilt u een bericht met een ander contact delen? Volg de onderstaande stappen:

1. Tik op de conversatie om deze te openen. Tik op het bericht dat u wilt doorsturen om er een vinkje naast te plaatsen. Op sommige telefoons dient u uw vinger op het bericht te houden totdat het volgende scherm verschijnt.

select sms
  2. Tik op het menu in de rechterbovenhoek van het scherm om het onderstaande scherm Berichtopties te zien. Tik op Doorsturen.

forward sms
  3. Voer in het veld Aan: de ontvanger in en tik op Verzenden. Dat is alles!

send fwd

Ongewenste berichten verwijderen

1. Tik op de bewerkingsknop Delete Message om het scherm voor het bewerken van een bericht zichtbaar te maken.
  2. Tik op de cirkel naast de berichten die u wilt verwijderen.
  3. Tik op de knop Verwijderen in de rechterbovenhoek.

Delete messages
  4. Tik tot slot op OK en de berichten worden verwijderd.
Noot: foto’s, video’s of muziekbestanden die u hebt opgeslagen zullen niet worden verwijderd.