Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Odesílání a přijímání zpráv funguje jen v nouzovém režimu.

  • 5 replies
  • 1 has this problem
  • 1 view
  • Last reply by paaajinka

more options

Hezký den, před pár dny jsem si zakoupila notebook s Windows 10. Chtěla jsem si do něj ze starého notebooku s Windows 8 přetáhnout e-maily. Podle návodu jsem zkopírovala složku Thunderbird z Roaming do nového notebooku. Když otevřu Thunderbird ve W10, tak všechny své e-maily vidím, ale nemůžu nic odesílat ani přijímat, při stahování pošty se jen ukazuje, že je připojeno k (např. imap.gmail.com), ale nic se neděje. Při odesílání se objeví timeout. Odesílání a přijímání funguje bez problémů pouze pokud spustím Thunderbird v nouzovém režimu (nouzový režim Thunderbirdu, ne Windows). Bohužel se mi nedaří přijít na to, co by to mohlo dělat, protože v Thunderbirdu nemám nainstalované žádné doplňky, ani motivy apod. Jediná věc, která zatím pomohla bylo přenastavení zabezpečení spojení na "žádné". To ale funguje pouze při stahování pošty (u e-mailů ze Seznamu, s gmailem to někdy hodí timeout). Pro odesílání nefunguje žádné přenastavení (změna smtp serverů, zabezpečení, autentizace, prostě nic). Používám antivirus ESET. Zkoušela jsem jej vypnout, vypnout firewall, filtrování protokolů... Jediný funkční je opravdu jen nouzový režím Thunderbirdu. Nemáte někdo nápad, co s tím udělat? Děkuji :)

Hezký den, před pár dny jsem si zakoupila notebook s Windows 10. Chtěla jsem si do něj ze starého notebooku s Windows 8 přetáhnout e-maily. Podle návodu jsem zkopírovala složku Thunderbird z Roaming do nového notebooku. Když otevřu Thunderbird ve W10, tak všechny své e-maily vidím, ale nemůžu nic odesílat ani přijímat, při stahování pošty se jen ukazuje, že je připojeno k (např. imap.gmail.com), ale nic se neděje. Při odesílání se objeví timeout. Odesílání a přijímání funguje bez problémů pouze pokud spustím Thunderbird v nouzovém režimu (nouzový režim Thunderbirdu, ne Windows). Bohužel se mi nedaří přijít na to, co by to mohlo dělat, protože v Thunderbirdu nemám nainstalované žádné doplňky, ani motivy apod. Jediná věc, která zatím pomohla bylo přenastavení zabezpečení spojení na "žádné". To ale funguje pouze při stahování pošty (u e-mailů ze Seznamu, s gmailem to někdy hodí timeout). Pro odesílání nefunguje žádné přenastavení (změna smtp serverů, zabezpečení, autentizace, prostě nic). Používám antivirus ESET. Zkoušela jsem jej vypnout, vypnout firewall, filtrování protokolů... Jediný funkční je opravdu jen nouzový režím Thunderbirdu. Nemáte někdo nápad, co s tím udělat? Děkuji :)

Chosen solution

Tak se mi nakonec vlastními silami podařilo zjistit, v čem je problém. Smazala jsem ze složky profilu soubor pkcs11. Po otevření Thunderbirdu jsem vložila nová hesla ke všem účtům a už se vše odesílá i přijímá.

Read this answer in context 👍 0

All Replies (5)

more options

paaajinka napsal(a)

...Podle návodu jsem zkopírovala složku Thunderbird z Roaming do nového notebooku.
Veľmi špatný návod ste použili.

1.Vypnite Thunderbird 2. Spustite Thunderbird v NÚDZOVOM režime - Windows- Štart (WIN+R) - Spustiť a tu vypíšte: thunderbird -safe-mode 3. Zakážte všetky doplnky a nastavte ovládacie prvky na predvolené hodnoty a nakoniec kliknite na tlačidlo "Vykonať zmeny a reštartovať". 4. Preverte či problém pretrváva.

more options

Tento způsob jsem už také zkoušela, ale nefunguje. Opravdu funguje jen samotný nouzový režim. Píšete, že jsem zvolila špatný postup pro přetažení do nového notebooku. Tento postup je však popsán v nápovědě (na anglické verzi těchto stránek). Zkoušela jsem i pomocí prográmku Mozilla Backup, vždy je však stejný výsledek - spojení vypršelo. Jaký tedy volit jiný postup, jak dostat staženou poštu do nového notebooku? Bohužel nemůžu začít s úplně čistým Thunderbirdem, protože jej používám už mnoho let a stahuju do něj pouze nezbytnou poštu, zbytek mažu, všechny zprávy však zůstávají na poštovních serverech (v Thunderbirdu jich mám necelé 2000, na serverech už jich bude mnoho desítek tisíc). Pokud bych v Thunderbirdu znovu vytvořila nové profily ke každé e-mailové schránce, tak předpokládám, že se mi vše znovu kompletně stáhne, což však v žádném případě nechci. Nevím co s tím, jediná možnost asi vždy spouštět v nouzovém režimu?

more options

Kopíruješ ta data do toho nového Thunderbirdu při zavřeném (ukončeném) Thunderbirdu?

more options

Chosen Solution

Tak se mi nakonec vlastními silami podařilo zjistit, v čem je problém. Smazala jsem ze složky profilu soubor pkcs11. Po otevření Thunderbirdu jsem vložila nová hesla ke všem účtům a už se vše odesílá i přijímá.