Firefox not loading after clearing cache and cookies

Hello, Firefox has begun refusing to connect to the server after I clear the cache and cookies. This is new as I usually clear everything several times while shopping or… (read more)

Hello, Firefox has begun refusing to connect to the server after I clear the cache and cookies. This is new as I usually clear everything several times while shopping or browsing commercial sites to prevent tracking. It has never been an issue until recently. I've also noticed that clearing cache/cookies no longer actually clears them - they remain visible as a number on the preferences page as well as listed in the about:cache list - even after I've cleared them using the drop down box from the menu bar History tab. This is definitely a bug.

I've had to clear everything, shut down Firefox, then RESTART! the entire computer to get Firefox to load once I manage to clear everything. Can anyone explain what is happening without telling me, "there's no need to clear the cache and cookies mid-sesh - it will clear when you close Firefox". I don't want, for example, youtube tracking my browsing after I watch a video then leave their site. I have a vpn/ghostery/adblock etc so it may not technically be necessary but I feel safer when I manually remove them. This used to be easily possible. What has changed? Thank you.

Asked by AnsonA 5 days ago

missing print "page setup" in Mozilla

I am reading many articles online that show how to adjust margins and print labels, but then when I try to apply this to actual Firefox the options are not there. Why wer… (read more)

I am reading many articles online that show how to adjust margins and print labels, but then when I try to apply this to actual Firefox the options are not there.

Why were these removed? This is yet another reason i CANT use firefox anymore. Because the interface is degenerating so fast nothing is useful anymore. Now I can't even print a simple label without it extending outside of the margins. FF please work on fixing your software, but please stop removing useful options. thx

Asked by tamed.phoenix 3 days ago

FireFox Sync Issue

Hello, I changed my firefox password then logged in using the new password but the syncing is not working. I can click on "Sync now", however no bookmarks or logins show… (read more)

Hello,

I changed my firefox password then logged in using the new password but the syncing is not working. I can click on "Sync now", however no bookmarks or logins show up. Could you please help me with possible solutions.

Thank you

Asked by 617msd 15 hours ago

VA-API support in Firefox Snap

In 21.04, I was able to successfully enable VA-API support for Firefox for hardware video acceleration using my amdgpu on Wayland. Mainly, following steps from https://ub… (read more)

In 21.04, I was able to successfully enable VA-API support for Firefox for hardware video acceleration using my amdgpu on Wayland. Mainly, following steps from https://ubuntuhandbook.org/index.php/2021/08/enable-hardware-video-acceleration-va-api-for-firefox-in-ubuntu-20-04-18-04-higher/

Since upgraded to 21.10 which uses snap version by default, I've noticed increased CPU usage when playing youtube videos. When I checked by running Firefox from command line, I can see that I can't seems to open vaapi driver correctly:

$ /snap/bin/firefox Importing existing firefox profiles from /home/ymchen/.mozilla/firefox Found default profile: dhjf4r7r.default-1587103347891 Import done in 3.141 s amdgpu: os_same_file_description couldn't determine if two DRM fds reference the same file description. If they do, bad things may happen! libva info: VA-API version 1.7.0 libva info: Trying to open /snap/firefox/631/gnome-platform/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so libva info: va_openDriver() returns -1 libva info: VA-API version 1.7.0 libva info: Trying to open /snap/firefox/631/gnome-platform/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so libva info: va_openDriver() returns -1

Installing firefox from apt, I can see that vaapi still works:

$ /usr/bin/firefox libva info: VA-API version 1.12.0 libva info: Trying to open /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_12 libva info: va_openDriver() returns 0 libva info: VA-API version 1.12.0 libva info: Trying to open /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_12 libva info: va_openDriver() returns 0 libva info: VA-API version 1.12.0

Curiously, VA-API version available in snap version is older 1.7.0 compared to the apt installed version 1.12.0. Perhaps the "packaged" version of the dependencies in snap version is outdated?

I've also noticed that the file /snap/firefox/631/gnome-platform/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_drv_video.so does not exist.

Any idea how to get Firefox snap to work with VA-API? Thanks

Asked by fusion82 14 hours ago

Frequent page crashes on a variety of sites

Here are some crash report IDs: bp-b62fab6a-df71-4382-bea5-d03050211024 bp-91a966b5-2a88-4712-b169-8f8dc0211024 bp-b8403004-faf3-4e38-a07d-201230211024 bp-666b6fbf-ecf4-4… (read more)

Here are some crash report IDs:

bp-b62fab6a-df71-4382-bea5-d03050211024 bp-91a966b5-2a88-4712-b169-8f8dc0211024 bp-b8403004-faf3-4e38-a07d-201230211024 bp-666b6fbf-ecf4-4085-9ac8-58dae0211024

Asked by sglenn06 15 hours ago

Last reply by sglenn06 13 hours ago

Syncing bookmarks

Hi I Installed a new PC with windows 10 and installed firefox too. I logged in to my user on firefox and tried to sync my data. It synced my passwords and logins but not … (read more)

Hi I Installed a new PC with windows 10 and installed firefox too. I logged in to my user on firefox and tried to sync my data. It synced my passwords and logins but not my bookmarks. I tried logging in and out and reinstall firefox but nothing helped. I search to contact firefox but didn't manage to find any place I can do it. Is there any solution?

Asked by iamreshef 17 hours ago

Last reply by iamreshef 10 hours ago

Audio & Video Playback

Whenever I have a tab playing any form of audio, and another different tab begins playing audio, both tabs will stutter/pause for about a second, and block each other mom… (read more)

Whenever I have a tab playing any form of audio, and another different tab begins playing audio, both tabs will stutter/pause for about a second, and block each other momentarily. This is especially noticeable whenever I use something like Discord, where the constant pings will frequently interrupt my YouTube video. Even when I mute the Discord tab, it still causes my YouTube video to stutter and pause.

I have tried deleting Firefox completely, and removing all old add-on/extensions, preferences, %appdata% files, etc., and nothing works. I don't get this issue at all when using Chrome or Edge, so I'm having a hard time understanding why this is happening. Many years ago, back when I first used Firefox, I never encountered this issue.

Now that I re-downloaded Firefox this last year, I've had this annoying issue without any way to remove it. I'm quickly approaching my wit's end trying to solve this issue. I have asked a few friends who use Firefox, and none of them have this issue. All the guides from this site so far have proves unhelpful in trying to resolve my issue. If you could help out, please let me know!

Asked by EliteWolfHunter 10 hours ago

Non disappearing shortcut icon "WordPress"

bold textCan't dismiss a WordPress short-cut icon from the list in search engine firefox, even after unpinning. I now have 3. I did it to the Amazon icon and it dissapear… (read more)

bold textCan't dismiss a WordPress short-cut icon from the list in search engine firefox, even after unpinning. I now have 3. I did it to the Amazon icon and it dissapeared immediately

Asked by highway101.dj 11 hours ago

Last reply by highway101.dj 8 hours ago

Themes bugged ?

I wanted to install a dark theme, which I did, but then i noticed something strange(screenshot), what even is this? Is this a bug? Is it intended? My dark theme accompani… (read more)

I wanted to install a dark theme, which I did, but then i noticed something strange(screenshot), what even is this? Is this a bug? Is it intended? My dark theme accompanied by the default minimize, maximize and close buttons, I've checked other themes and even those recommended to me by default in the themes tab and it's the same problem.

Is this fixable?

Asked by mmbnxt 8 hours ago

Are all the tabs open when my laptop is powered up the next day and my previous session is restored?

I have Firefox set to restore all my tabs that were showing on my previous session. My question is are those tabs actually "open" and adding to the workload of the laptop… (read more)

I have Firefox set to restore all my tabs that were showing on my previous session. My question is are those tabs actually "open" and adding to the workload of the laptop every day when I power up again? When I do click on one it takes a while to actually open, but during that session if I go back to that tab it instantly is open. I have several hundred tabs saved this way at any time, but am assuming they are not open until the 1st time I open one each session. Thanks!

Asked by stevemagnotta 6 hours ago

Ask to save logins and passwords for websites

The check box 'Ask to save logins and passwords for web sites' keeps unchecking itself. It used to work fine. Now, it doesn't. And consequently, the sub-item 'Autofill lo… (read more)

The check box 'Ask to save logins and passwords for web sites' keeps unchecking itself. It used to work fine. Now, it doesn't. And consequently, the sub-item 'Autofill logins and passwords' won't work either.

Every time I open the browser to login to a website that has the login details saved, nothing happens. I have to go into settings every time and re-check the main checkbox (i.e. 'Ask to save...') in order to also activate 'Autofill...'.

This is really frustrating and annoying. Why won't the box stay checked? Hope you can come up with an answer. Many thanks.

Asked by MM555 8 hours ago

Last reply by MM555 5 hours ago

screenshot not work properly... dummy page??

hi... screenshot not work properly non-sense screen popup and download "dummy page.png" with mini robot icon.. how do i fix that? tried everything in preference page.. no… (read more)

hi... screenshot not work properly

non-sense screen popup and download "dummy page.png" with mini robot icon..

how do i fix that?

tried everything in preference page.. nothing

thx

Asked by moo3 4 hours ago

Gmail Login page not working

Dear Sir/Madam, Hi, I am trying to login to my Gmail account, but the "Next" button on login page not working, I cleared all the cookies & datas, but the issue remain… (read more)

Dear Sir/Madam, Hi, I am trying to login to my Gmail account, but the "Next" button on login page not working, I cleared all the cookies & datas, but the issue remained, then I deleted my profile and created a new one, but nothing happened again, and at last I reinstalled firefox, but the problem not solved again, pls help me with the issue.

  • I am using Firefox version 93.0(64 bit) on Ubuntu mate 20.04.

Regards, Masoud Moti

Asked by masoud.moti 5 hours ago

Last reply by masoud.moti 2 hours ago

CPU spike while typing in other app

Recently notice CPU spikes while: - i type text in other apps - and it feels like firefox captures my input - not using firefox directly, it just run by itself without an… (read more)

Recently notice CPU spikes while:

- i type text in other apps
- and it feels like firefox captures my input
- not using firefox directly, it just run by itself without any load
- and this spikes happens only when firefox is runs, when closed all fine
- same thing with waterfox which uses the same codebase confirming

that the issue is related.

Asked by 0sPAcU 2 hours ago

Website doesnt work with Firefox ESR

Hello, i have a problem with Firefox ESR and the management Webinterface of a telefon system (Auerswald COMpact5200R). The Website works with Edge, Chrome, IE and normal … (read more)

Hello,

i have a problem with Firefox ESR and the management Webinterface of a telefon system (Auerswald COMpact5200R). The Website works with Edge, Chrome, IE and normal Firefox Releases - but not with the ESR Releases for example 91.2.0esr or 91.1.0esr.

When i open the website it asks for credentials. Then there is a button (think its a new frame), if i click this, it ask again for credentials (if you want to get admin rights). Normal users doesnt have these rights, so they cancel the dialog and get their configuration functions.

If i do this with Firefox ESR - the second popop for credentials show up - and if i cancel it, the frame/website doesnt load further.

I tried different settings for SameSite cookies or network.auth.allow-subresource-auth but (same settings than in normal Firefox releases) it doenst work. Sorry, but i cannot provide a public link for testing to the website, because its an internal management Interface.

What can i check next to get it work again?

Regards, Michael

Asked by michael.reiter 1 hour ago

Received email from mozilla could it be a phishing email?

Hi there I receive an email which claims to be from Firefox Monitor. Address is Firefox Monitor <breach-alerts@mozilla.com> Picture is attached I'm not sure this … (read more)

Hi there I receive an email which claims to be from Firefox Monitor. Address is Firefox Monitor <breach-alerts@mozilla.com>

Picture is attached

I'm not sure this is legitimate as I have tried to log on to Mozilla Support but it does not recognise my email address.

Could you investigate and feedback?

If it is legitimate can kindly provide details of course of action to be taken.

thank you

Asked by rmcdealmeida 47 minutes ago