Támogatás keresése

Kerülje el a támogatási csalásokat. Sosem kérjük arra, hogy hívjon fel egy telefonszámot vagy osszon meg személyes információkat. Jelentse a gyanús tevékenységeket a „Visszaélés bejelentése” lehetőséggel.

Learn More

A témacsoportot lezárták és archiválták. Tegyen fel új kérdést, ha segítségre van szüksége.

klávesové zkratky

  • 4 válasz
  • 1 embernek van ilyen problémája
  • 23 megtekintés
  • Utolsó üzenet ettől: srdosm

more options

Ahoj,

mám dvě otázky ohledně krávesových zkratek.

(1) Nemůžu nikde dohledat, jak editovat existující klávesové zkratky. Existují nějaké rozšíření, která umožňují vytvářet nové, ale já bych chtěl deaktivovat už existující.

Dočetl jsem se, že to firefox prostě neumožňuje, jenomže například google na svých stránkách používá také klávesové zkratky, například u překladače ctrl+shift+s prohodí jazyk zdrojový s cílovým. Potom to vypadá tak, že se použijí obě zkratky jak na google webu, tak na firefoxu.

Tím, že se to internetových stránek začínají zavádět zkratky se z nemožnosti editace stává regulérní bug.

(2) A druhá otázka: když na těch samých stránkách (translator.google.com) použiju tu samou klávesovou zkratku ctrl+shift+s, tak mám možnost vyfotit část stránky, ale v translatoru se mi prohodí jazyky. Jak vynutím ve firefoxu, aby se na stránkách zkratky nevykonávaly? Tedy že se provede jen to focení stránky ve firefoxu.

Tohle je ten samý problém, jako v dotazu 1, jen se v něm na to dívám z druhého pohledu. Je to možná ještě víc bug net v otázce 1, protože tady mi klávesová zkratka přímo mění internetové stránky.

P.S. Doufám, že není pravda že firefox tyto možnosti zcela zazdil....

Ahoj, mám dvě otázky ohledně krávesových zkratek. (1) Nemůžu nikde dohledat, jak editovat existující klávesové zkratky. Existují nějaké rozšíření, která umožňují vytvářet nové, ale já bych chtěl deaktivovat už existující. Dočetl jsem se, že to firefox prostě neumožňuje, jenomže například google na svých stránkách používá také klávesové zkratky, například u překladače ctrl+shift+s prohodí jazyk zdrojový s cílovým. Potom to vypadá tak, že se použijí obě zkratky jak na google webu, tak na firefoxu. Tím, že se to internetových stránek začínají zavádět zkratky se z nemožnosti editace stává regulérní bug. (2) A druhá otázka: když na těch samých stránkách (translator.google.com) použiju tu samou klávesovou zkratku ctrl+shift+s, tak mám možnost vyfotit část stránky, ale v translatoru se mi prohodí jazyky. Jak vynutím ve firefoxu, aby se na stránkách zkratky nevykonávaly? Tedy že se provede jen to focení stránky ve firefoxu. Tohle je ten samý problém, jako v dotazu 1, jen se v něm na to dívám z druhého pohledu. Je to možná ještě víc bug net v otázce 1, protože tady mi klávesová zkratka přímo mění internetové stránky. P.S. Doufám, že není pravda že firefox tyto možnosti zcela zazdil....

Kiválasztott megoldás

V každém případě, tady není to správné místo, kam se s takovým dotazem obrátit. Autoři Firefoxu sem nepáchnou a podpora je jen systém "uživatel-uživateli". Pokud to chceš brát jako bug, zkus to tady: bugzilla.mozilla.org

Válasz olvasása eredeti szövegkörnyezetben 👍 1

Összes válasz (4)

more options

Vyskúšajte rozšírenie "Shortkeys (Custom Keyboard Shortcuts) for Firefox"

more options

Ansam said

Vyskúšajte rozšírenie "Shortkeys (Custom Keyboard Shortcuts) for Firefox"

Tohle ten problém neřeší. V tom rozšíření můžu vytvářet nové zkratky a veškeré další nastavení se týká jen čistě těch nových zkratek. Víceméně je to obecné rozšíření, které je i pro chrome. Neřeší to problém (1) jak editovat klávesové zkratky a (2) kdy se spolu hádají klávesové zkratky ze stránek a z prohlížeče.

more options

Kiválasztott megoldás

V každém případě, tady není to správné místo, kam se s takovým dotazem obrátit. Autoři Firefoxu sem nepáchnou a podpora je jen systém "uživatel-uživateli". Pokud to chceš brát jako bug, zkus to tady: bugzilla.mozilla.org

more options

Jenom doplním, kdyby to někdo také hledal. Odpověď je taky: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=588710 Editace či priorita klávesových zkratek zatím není, ale už 11 let se o tom mluví :-)