Websites blokkeren voor het opslaan van websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus in Firefox

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Websites die u bezoekt bewaren cookies en andere websitegegevens op uw computer. De opgeslagen gegevens bevatten bepaalde informatie, zoals uw voorkeuren voor websites en aanmeldingsstatus. Dit artikel beschrijft hoe u het opslaan van deze gegevens door websites in Firefox kunt blokkeren.

Cookies voor een enkele website blokkeren

U kunt het venster Pagina-info gebruiken om Firefox zo in te stellen dat cookies van één website worden geblokkeerd:

1. Ga naar de website die u voor het instellen van cookies in Firefox wilt blokkeren.
  2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt binnen de pagina en selecteer Pagina-info bekijken.
  3. Selecteer in dit venster het paneel Toestemmingen.
  4. Verwijder het vinkje bij Standaard gebruiken onder Cookies instellen.
  5. Wijzig de instelling naar Blokkeren.
    Fx59PageInfo-BlockCookies
  6. Sluit het venster Pagina-info.

Verwijder alle cookies die de website al in Firefox heeft ingesteld. Voor instructies, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Cookies meer dan één website blokkeren

Als u meer dan één website hebt die u wilt blokkeren, kan het gebruik van het venster Pagina-info voor elke website tijdrovend zijn. U kunt als volgt individuele websites blokkeren door hun adres in te voeren in de lijst Uitzonderingen voor cookies en websitegegevens in de optiesvoorkeuren van Firefox:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    Fx60Settings-CookiesAndSiteData Fx61settings-CookiesAndSiteData Fx63settings-AcceptCookies
  3. Klik naast Cookies en websitegegevens van websites accepteren (aanbevolen)Cookies en websitegegevens accepteren op Uitzonderingen…. Het dialoogvenster Uitzonderingen - Cookies en websitegegevens wordt geopend.
    Fx60Settings-Cookies&SiteData-Exceptions
  4. Typ het exacte adres van de website die u wilt blokkeren.
  5. Klik op Blokkeren.
  6. Klik tot slot op Wijzigingen opslaan.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Security en ga naar de sectie Geschiedenis.

3. Kies Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het vervolgkeuzemenu naast Firefox zal.
    Fx60HistorySettings-UseCustom Fx63CustomHistory
  4. Klik naast Cookies van websites accepterenCookies van websites accepteren op Uitzonderingen…. Het dialoogvenster Uitzonderingen - Cookies wordt geopend.
    Fx59Settings-Cookies-Exceptions
  5. Typ het exacte adres van de website die u wilt blokkeren.
  6. Klik op Blokkeren.
  7. Klik tot slot op Wijzigingen opslaan.

Voor het verwijderen van cookies die eerder waren opgeslagen, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Een lijst van geblokkeerde websites bekijken

Om een lijst van websites die geen cookies mogen instellen te zien:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel PrivacyPrivacy & Beveiliging en ga naar de sectie Geschiedenis.
  3. Kies Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het vervolgkeuzemenu naast Firefox zal:Firefox zal.
    Fx52CustomHistory Fx56CustomHistory cookies exceptions 57
  4. Klik naast Cookies van websites accepterenCookies van websites accepteren op Uitzonderingen….
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    Fx60Settings-CookiesAndSiteData Fx61settings-CookiesAndSiteData Fx63settings-AcceptCookies
  3. Klik naast Cookies en websitegegevens van websites accepteren (aanbevolen)Cookies en websitegegevens accepteren op Uitzonderingen….

Cookies voor alle websites blokkeren

Om Firefox zo in te stellen dat cookies van alle websites worden geblokkeerd:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel PrivacyPrivacy & Beveiliging en ga naar de sectie Geschiedenis.
  3. Kies Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het vervolgkeuzemenu naast Firefox zal:Firefox zal.
  4. Verwijder het vinkje bij Cookies van websites accepterenCookies van websites accepteren.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
  3. Selecteer Cookies en websitegegevens blokkeren (kan ervoor zorgen dat websites niet goed werken)Cookies en websitegegevens blokkeren en gebruik daarna het vervolgkeuzemenu naast Geblokkeerd type om het te blokkeren type cookies te kiezen. De opties worden in volgorde van minst beperkend naar meest beperkend vermeld. Sommige websites zullen niet goed werken wanneer alle cookies worden geblokkeerd.
    Fx63settings-BlockCookies .
  4. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Om cookies te verwijderen die eerder zijn opgeslagen, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Cookies van derden blokkeren

Om Firefox zo in te stellen dat alleen cookies van de website die u op dat moment bezoekt worden geaccepteerd, zie Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen.

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support