Yksityinen mobiiliselaus - Selaa internetiä mobiililaitteella tallentamatta tai synkronoimatta tietoa vierailemistasi sivuista

Kun selailet internetiä mobiililaitteellasi, Firefox tallentaa puolestasi informaatiota muun muassa vierailemistasi sivuista, tallentamistasi käyttäjätunnuksista ja salasanoista. Erityisen hyödyllistä tämä on silloin, jos käytät Firefox Sync-palvelua, koska nämä tiedot synkronoidaan mobiililaitteesi Firefoxin ja toisen Firefox-asennuksen - esimerkiksi kotikoneesi - kanssa. On kuitenkin tilanteita, joissa et halua Firefoxin muistavan näitä tietoja. Esimerkkinä voisi olla tilanne, jossa ostat mobiililaitteesi avulla syntymäpäivälahjaa perheenjäsenellesi, joka käyttää kanssasi samaa tietokonetta.

Yksityinen mobiiliselaus antaa sinulle mahdollisuuden selailla internetiä ilman tietojen tallentamista vierailemistasi sivuista. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tietoja yksityisessä selaamisessa ei tallenneta, sekä annetaan yksityiskohtaiset ohjeet yksityisen selaamisen käyttämiseen.

Huomaa: Tämä artikkeli ei koske versiotasi Firefoxista. Tarvitset viimeisimmän Firefox -version, jonka voit ladata osoitteesta mozilla.org/.

Varoitus: Yksityinen selaus ei tee sinusta anonyymiä internetissä. Internet-palveluntarjoajasi, työnantajasi (käyttäessäsi työnantajasi verkkoa) tai sivut itse saattavat tallentaa tietoja vierailemistasi sivuista.

Tiedot, joita yksityinen selaus ei tallenna

• Vieraillut sivut: Mitään sivuja ei tallenneta älykkääseen aloitusnäyttöön tai selaushistoriaasi.
  • Lomakkeisiin ja hakupalkkiin syötetyt tiedot: Mitään internet-sivujen tekstikenttiin kirjoitettua tekstiä tai osoitepalkkiin syötettyjä hakuja ei tallenneta automaattista täyttämistä varten.
  • Salasanat: Uusia salasanoja ei tallenneta.
  • Latauksia: Yksityisen lataamisen aikana lataamiasi tiedostoja ei lisätä ladattujen tiedostojen luetteloon. Lataamasi tiedostot tallennetaan silti normaalisti laitteellesi.
  • Evästeet: Evästeet tallentavat vierailemistasi verkkosivuista tietoa, kuten sivun ominaisuudet, kirjautumisasetukset ja liitännäisten käyttämä data. Kolmannet osapuolet voivat käyttää evästeitä myös seuraamaan selaamiskäyttäytymistäsi. Lisätietoja selaamiskäyttäytymisen seuraamisesta saat artikkelista Seuraamisenestotoiminnon käyttäminen Firefox for Androidissa
  • Väliaikaisesti tallennettu verkkosivun sisältö, yhteydettömän tilan verkon sisältö ja käyttäjän tiedot: Mitään väliaikaisia internet-tiedostoja (väliaikaistiedostot) tai verkkosivun yhteydetöntä tilaa varten tallentamia tiedostoja ei tallenneta.
Huomaa:
  • Jos luot uusia kirjanmerkkejä käyttäessäsi yksityistä selausta, niitä ei poisteta sen jälkeen, kun olet lopettanut yksityisen salaamisen.
  • Jos käytät Firefox Sync-palvelua, mobiililaitteellasi tapahtuvan yksityisen selaamisesi tietoja (selaushistoria) ei synkronoida muiden synkronoitujen Firefox-asennusten kanssa.

Uuden yksityisen välilehden avaaminen

Uuden yksityisen välilehden avaamiseen on kaksi tapaa.

Uuden tyhjän yksityisen välilehden avaaminen

• Napauta Valikko-painiketta (joko näytön alalaidassa tai oikeassa yläkulmassa) ja napauta Uusi yksityinen välilehti.
Kun käytät yksityistä välilehteä, Valikko-kuvake (niissä laitteissa, joissa Valikko-kuvake näytetään) on violetti normaalin harmaan sijasta.
new private tab Android image of new private tab

Linkin avaaminen uudessa yksityisessä välilehdessä

• Napauta pitkään linkkiä, jolloin aukeaa ponnahdusvalikko. Napauta Avaa linkki yksityiseen välilehteen.

Open link in new private tab Android

Avoimien yksityisten välilehtien hallinnoiminen

• Napauta osoitepalkin vieressä olevaa avoimet-välilehdet -kuvaketta, joka näyttää avoimien välilehtiesi määrän. Luettelo avoimista välilehdistä aukeaa.

Tabs in Android list of tabs in Android

• Napauta Yksityinen selaus-kuvaketta (naamion kuva). jolloin aukeaa luettelo yksityisistä välilehdistäsi. Voit sulkea yksittäin jokaisen yksityisen välilehden.

private browsing tabs in Android
  • Laitteissa, joissa näytetään valikko-kuvake, voit myös napauttaa Valikko-painiketta ja sen jälkeen Sulje kaikki välilehdet.

close all private browsing tabs

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/15nDTTW