Tämä yhteys ei ole suojattu -varoitus

Kun Firefox ottaa yhteyden suojattuun verkkosivustoon (sivun osoite alkaa "https://"), sen täytyy varmistaa että sivuston esittämä varmenne on voimassa ja että sen varmenteen suojaus on riittävän vahva suojaamaan turvallisuutesi ja yksityisyytesi asianmukaisesti. Jos varmennetta ei pystytä todentamaan, tai jos suojaus ei ole riittävän vahva, Firefox keskeyttää yhteyden verkkosivustoon ja näyttää virheilmoituksen "Yhteys ei ole suojattu":

Fx52InsecureConnection

Toiminta virheen tapahtuessa

Jos kohtaat "Yhteys ei ole suojattu" -virhesanoman, olisi suotavaa että otat yhteyttä sivuston omistajaan ja kerrot heille virheestä, jos mahdollista. On myös suositeltavaa, että odotat verkkosivuston korjausta, ennen kuin käytät sitä. Turvallisinta on napsauttaa Palaa-painiketta tai siirtyä jollekin muulle sivustolle. Jollet tiedä ja ymmärrä teknistä syytä sille miksi sivusto esitti virheelliset tunnistautumistiedot, ja jollet ole valmis vaarantamaan tietosuojaasi ja yksityisyyttäsi käyttämällä yhteyttä jota saatetaan salakuunnella, sinun ei tulisi jatkaa sivustolle.

Teknistä tietoa

Napsauttamalla Yksityiskohdat-painiketta saat lisätietoa siitä, miksi yhteys ei ole turvallinen. Joitakin yleisiä virheitä on esitelty seuraavassa:

Varmenteen lähde ei ole luotettu

Varmenteen lähde ei ole luotettu

Virhekoodi: MOZILLA_PKIX_ERROR_ADDITIONAL_POLICY_CONSTRAINT_FAILED

Tämä virhe tapahtuu, kun verkkosivun varmenteen myöntäjälle on asetettu Mozillan CA Varmenneohjelman mukaisia käytänteitä, joita verkkosivu ei ole ottanut käyttöön. Tämän virheen ilmeneminen tarkoittaa, että verkkosivuston omistajan on yhdessä varmenteen myöntäjän kanssa korjattava käytänneongelmat.

Mozillan CA Varmenneohjelma julkaisee englanninkielistä luetteloa upcoming policy actions affecting certificate authorities, jossa kerrotaan verkkosivuston omistajille hyödyllisiä yksityiskohtia. Lisätietoja saat myös Mozilla Security Blogista: Distrust of Symantec TLS Certificates.

Varmenne tulee voimaan vasta (päiväys)

Varmenne tulee voimaan vasta päiväys (...)

Virhekoodi: SEC_ERROR_EXPIRED_ISSUER_CERTIFICATE

Virheteksti näyttää myös järjestelmäsi nykyisen päiväyksen ja kellonajan. Siinä tapauksessa että tämä aika ei ole oikea, voit korjata virheen asettamalla järjestelmäsi päivämäärän ja kellonajan oikeaksi (kaksoisnapsauttamalla kellon kuvaketta Windowsin Tehtäväpalkissa). Lisätietoa tästä saat artikkelista Aikaan liittyvät varmenneongelmat turvallisilla sivustoilla.

Varmenne on vanhentunut (päiväys)

Varmenne on vanhentunut päiväys (...)

Virhekoodi: SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE

Tämä virhe tapahtuu, kun verkkosivuston varmenne on vanhentunut.

Virheteksti näyttää myös järjestelmäsi nykyisen päiväyksen ja kellonajan. Siinä tapauksessa että tämä aika ei ole oikea, voi korjata virheen asettamalla järjestelmäsi päivämäärän ja kellonajan oikeaksi (kaksoisnapsauttamalla kellon kuvaketta Windowsin Tehtäväpalkissa). Lisätietoa tästä saat artikkelista Aikaan liittyvät varmenneongelmat turvallisilla sivustoilla.

Varmenteeseen ei luoteta, koska sen myöntäjän varmenne on tuntematon

Varmenteeseen ei luoteta, koska sen myöntäjän varmenne on tuntematon.
Palvelin ei mahdollisesti lähetä kaikkia asianmukaisia välivaiheen varmenteita.
Voi olla, että täytyy tuoda uusi juurivarmenne.

Virhekoodi: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER
Varmenteeseen ei luoteta, koska sen myöntäjän varmenne on tuntematon.
Palvelin ei mahdollisesti lähetä kaikkia asianmukaisia välivaiheen varmenteita.
Voi olla, että täytyy tuoda uusi juurivarmenne.

Virhekoodi: MOZILLA_PKIX_ERROR_MITM_DETECTED

MOZILLA_PKIX_ERROR_MITM_DETECTED on virhekoodin SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER erikoistapaus, joka näytetään kun havaitaan Mies välissä -hyökkäys.

Olet saattanut ottaa tietoturvaohjelmistossasi (esim. Avast, Bitdefender, ESET tai Kaspersky) käyttöön SSL-tarkistuksen. Yritä poistaa tämä tarkistus käytöstä. Tästä on lisätietoa saatavissa artikkelissa Virheen "SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER" ongelmanratkaisu.

Saatat nähdä tämän virheilmoituksen Windowsissa myös tutuilla suurilla sivustoilla, kuten esimerkiksi Google, Facebook tai YouTube silloin, kun toimit käyttäjätunnuksella, joka on suojattu Microsoft Perhe -asetuksilla. Nämä asetukset voi poistaa tietyltä käyttäjältä, katso lisätietoja Microsoftin tukiartikkelista Miten poistan perheominaisuuksia käytöstä?.

Varmenteeseen ei luoteta, koska se on allekirjoitettu itsellään

Varmenteeseen ei luoteta, koska se on allekirjoitettu itsellään.

Virhekoodi: ERROR_SELF_SIGNED_CERT

Itsellään allekirjoitetut varmenteet suojaavat tietojasi salakuuntelijoilta, mutta eivät kerro mitään siitä, kuka tiedot vastaanottaa. Ne ovat yleisiä intranet-sivustoilla, jotka eivät ole julkisesti saatavilla. Jos näet varoituksen tällaisella intranet-sivustolla, voit jättää varoituksen huomiotta. Lisätietoja löydät tukiartikkelista Virheen "SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER" ongelmanratkaisu.

Varmenne on kelvollinen vain palvelimelle (sivuston nimi)

Sivuston esimerkki.com tietoturvavarmenne ei ole kelvollinen.

Varmenne on kelvollinen vain palvelimille: www.esimerkki.com, *.esimerkki.com

Virhekoodi: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN

Tämä virhe kertoo, että sivuston lähettämä tunnistetieto kuuluu toiselle sivustolle. Vaikka kaikki lähettämäsi tieto on turvassa salakuuntelijoilta, tiedon vastaanottaja saattaa olla joku muu kuin se, jonka luulet sen olevan.

Yleinen tällainen tilanne on se, kun varmenne kuuluu itse asiassa saman sivuston jollekin toiselle osalle. Olet esimerkiksi saattanut käydä sivustolla https://esimerkki.com, mutta varmenne on myönnetty sivustolle https://www.esimerkki.com. Tässä tapauksessa, jos otat suoraan yhteyttä osoitteeseen https://www.esimerkki.com, varoitusta ei pitäisi tulla.

Vahingoittunut varmennesäilö

Saatat saada varmennevirheitä myös silloin, jos profiilikansiossasi oleva varmenteet sisältävä tiedosto (cert8.dbcert9.db) on vahingoittunut. Voit yrittää luoda sen uudelleen poistamalla tiedoston, kun Firefox on suljettu:

Huomaa: Tämä toimenpide tulisi suorittaa vasta vihoviimeisenä vaihtoehtona, kun mikään muu virheenkorjausyritys ei onnistu.
  1. Avaa profiilikansiosi:

Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta sitten Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.Napsauta Ohje ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -välilehti avautuu.

• Napsauta Ohjelman perustiedot -osiossa Avaa kansioAvaa FinderissaAvaa hakemisto -painiketta. Profiilikansiosi sisältämä ikkuna avautuu.Profiilikansiosi avautuu.
    Huomaa: Jos et voi käynnistää Firefoxia, seuraa artikkelin Profiilit - kirjanmerkkien, salasanojen ja muiden käyttäjätietojen säilö ohjeita.

2. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

3. Napsauta tiedostoa cert8.dbcert9.db.
  4. Paina näppäimistöltä command+Delete.
  5. Käynnistä Firefox uudelleen.
Huomaa:Tiedosto cert8.dbcert9.db luodaan uudelleen, kun käynnistät Firefoxin uudelleen. Tämä on täysin normaalia.

Varoituksen ohittaminen

Huomaa: Joitakin varoituksia ei ole mahdollista ohittaa.

Varoitus tulisi ohittaa ainoastaan silloin, jos olet täysin varma, että sivuston identiteetti on oikea ja yhteys on suojattu - vaikka luottaisit sivustoon, joku saattaa peukaloida yhteyttäsi. Heikosti suojatun yhteyden kautta syöttämäsi tiedot saattavat myös joutua salakuuntelijan haltuun.

Voit ohittaa varoitussivun napsauttamalla painiketta Yksityiskohdat:

• Sivustoilla, joilla on heikko suojaus, sinulle annetaan mahdollisuus edetä sivustolle käyttäen vanhentunutta suojausta.
  • Sivustoilla, joiden varmennetta ei pystytä vahvistamaan, saattaa näkyä jopa mahdollisuus lisätä poikkeus.
Varoitus: Oikeat julkiset sivustot eivät pyydä lisäämään poikkeusta varmenteilleen - tässä tapauksessa virheellinen varmenne saattaa olla merkki sivustosta, joka yrittää harhauttaa sinua tai varastaa identiteettisi.