Tallennettujen sivustotietojen hallitseminen

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Manage local site storage settings

Jotkut sivustot pystyvät tallentamaan paikalliseen muistiisi tietoa, esimerkiksi tiedostoja, ja nämä tiedostot pystyy poistamaan vain manuaalisesti. Tietojen tallentaminen auttaa sivustoa toimimaan nopeammin ja estää tiedon katoamisen, jos yhteys katkeaa. Firefox näyttää, kuinka paljon levytilaa nämä tiedot vievät, ja antaa käyttäjän vapauttaa tilaa laitteeltaan näiden asetusten avulla.

Sivustotietoasetusten tarkistaminen

Pääset tarkistamaan sivustotietoasetuksiasi Firefoxin AsetuksetAsetukset -välilehdeltä seuraavasti:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus-paneeli ja siirry Evästeet ja sivustotiedot-osioon.
Fx65CookiesAndSiteDataFx63settings-AcceptCookiesFx61settings-CookiesAndSiteDataFx60Settings-CookiesAndSiteData

Yksittäisten sivustojen sivustotietojen poistaminen

1. Napsauta Evästeet ja sivustotiedot-osiossa Hallitse tietoja… -painiketta. Näyttöön avautuu ikkuna, jossa on luettelo sivustoista ja niiden koneellesi tallentamasta tiedon määrästä.
    Fx60ManageCookies&SiteDataFx65CookiesAndSiteData-ManageData
  2. Valitse sivusto, jonka tiedot haluat poistaa, ja napsauta Poista valitut (tai napsauta Poista kaikki-painiketta, jos haluat poistaa kaikki tallennetut evästeet ja sivustotiedot).
  3. Napsauta lopuksi Tallenna muutokset.

Lisää tietoa yksittäisten (tai kaikkien) sivustojen tallentamien evästeiden poistamisesta löytyy artikkelista Poista verkkosivujen tietokoneellesi tallentamia tietoja poistamalla evästeitä.

Kaikkien tietojen poistaminen

1. Napsauta Evästeet ja sivustotiedot -osiossa Tyhjennä tiedot… -painiketta.
    Fx60CookiesAndSiteData-ClearFx65CookiesAndSiteData-ClearData
  2. Merkitse ne tiedot, jotka haluat poistaa:
    • Evästeet ja sivustotiedot (poistaa aktiiviset sisäänkirjautumiset ja sivustoasetukset)
    • Välimuistissa oleva verkkosisältö (poistaa tallennetut kuvat, komentosarjat ja muun välimuistissa olevan sisällön)
  3. Napsauta Tyhjennä-painiketta.

Jos haluat tietää lisää välimuistissa olevan verkkosisällön poistamisesta Firefoxissa, lue artikkeli Firefoxin välimuistin tyhjentäminen.

Paikallisen tallennustilan käytön salliminen ja estäminen

Voit asettaa Firefoxin aina sallimaan tai estämään yksittäisiä sivustoja tallentamasta tietoa. Halutessasi voit sallia myös tietojen tallentamisen vain yhden istunnon ajaksi.

1. Napsauta Evästeet ja sivustotiedot -osiossa Poikkeukset…-painikettaHallitse oikeuksia…-painiketta.
    Fx60Settings-Cookies&SiteData-ExceptionsFx65CookiesAndSiteData-ManagePermissions
  2. Kirjoita tai kopioi sallittavan tai estettävän sivuston tarkka osoite, tai valitse se luettelosta, jos se on jo siellä.
  3. Napsauta Estä, Salli istunnon ajaksi tai Salli.
  4. Viimeistele napsauttamalla Tallenna muutokset.

Lisätietoa löytyy näistä artikkeleista: