Päivitä Firefox sen uusimpaan versioon

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 50955
  • Luotu:
  • Luonut: Atte
  • Kommentti: yhteenveto päivitetty
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: funky
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen sisältö

Firefox päivittää itsensä automaattisesti. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka päivitysprosessi toimii ja miten päivitykset voi hakea itse.

Huomaa: Jos Firefox on toimitettu esiasennettuna eli käyttöjärjestelmän mukana, Firefoxin päivitykset jaetaan järjestelmän omalla ohjelmistojen päivitysohjelmalla. Tämän artikkelin sisältö koskee vain Linux-käyttäjiä, jotka ovat asentaneet Firefoxin itse (ilman jakelun paketinhallintaa).

Miten automaattiset päivitykset toimivat?

Firefox on oletuksena asetettu hakemaan päivityksiä automaattisesti.

• Päivitykset ladataan taustalla ja asennetaan, kun käynnistät Firefoxin seuraavan kerran uudelleen.
  • Jos päivitys on odottanut asennusta yli 24 tuntia, saat ilmoituksen, jossa vaihtoehtona on käynnistää Firefox uudelleen ja asentaa päivitys.

Update Win4Update Mac4Update Lin4

Huomaa: Firefox ei päivitä automaattisesti liitännäisiä (kuten Adobe Flash, Quicktime tai Java). Liitännäiset voi päivittää Mozillan liitännäisten tarkistussivulla.

Päivitysten hakeminen itse

Voit hakea päivityksiä manuaalisesti milloin tahansa.

1. Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Firefox-valikkoa, mene Ohje-valikkoon ja valitse Tietoja Firefoxista Windows XP: Mene Ohje-valikkoon ja valitse Tietoja Firefoxista.Napsauta Firefoxin valikkopalkissa Firefox-valikkoa, ja valitse Tietoja Firefoxista.Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Ohje-valikkoa, ja valitse Tietoja Firefoxista.
  2. Tietoja Firefoxista -ikkuna aukeaa ja Firefox alkaa hakea päivityksiä. Jos päivityksiä on saatavilla, ne ladataan automaattisesti. Jos Firefox on jo ajan tasalla, voit sulkea Tietoja Firefoxista -ikkunan.
    Update Win1 Fx14Update Mac1Update Lin1
  3. Kun päivitykset on ladattu ja ne ovat valmiina asennettaviksi, napsauta Asenna päivitys. Firefox käynnistyy uudelleen ja päivitykset asennetaan.
    Update Win2 Fx14Update Mac2Update Lin2
  1. Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Firefox-valikkoa, valitse Ohje-valikko ja valitse sitten Tietoja FirefoxistaNapsauta Firefoxin valikkopalkissa Firefox-valikkoa, ja valitse Tietoja Firefoxista.Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidan Ohje-valikkoa ja valitse Tietoja Firefoxista.
  2. Jos suuria päivityksiä on saatavilla, napsauta Hae uusi versio aloittaaksesi päivitysprosessin.

Fx3.5 Update Win2 Finnishb513a14c34322eef221cf4c407eda5bf-1264102928-31-2.jpgb513a14c34322eef221cf4c407eda5bf-1264100909-839-2.jpg
  3. Tietoja Firefoxista -ikkuna avautuu ja Firefox alkaa etsiä päivityksiä. Jos päivityksiä on saatavilla, ne ladataan automaattisesti. Jos Firefox on jo ajan tasalla, voit sulkea Tietoja Firefoxista -ikkunan.
    Update Win1 Fx15
  4. Kun päivitykset on ladattu ja ne ovat valmiina asennettavaksi, napsauta Päivitä käynnistämällä uudestaan. Firefox käynnistetään uudestaan ja päivitykset asennetaan.
    Update Win2 Fx15

Miten päivitysasetuksia voi muuttaa?

Firefoxin päivityksen voi asettaa automaattisiksi tai niiden automaattisen hakemisen voi lopettaa kokonaan.

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Napsauta Lisäasetukset-kuvaketta.
  3. Napsauta Päivitys-välilehteä. Automaattisen päivityksen asetukset näytetään.
    Options - Advanced - Win3Prefs - Advanced - Mac3Prefs - Advanced - Lin3
  4. Päivitysasetukset:
    • Hae päivityksiä väliajoin: Valitse asiat, joihin haluat Firefoxin etsivän päivityksiä. Firefox voi etsiä päivityksiä Firefox-ohjelmaan, asennettuihin lisäosiin (paitsi liitännäisiin — käytä tähän tarkoitukseen liitännäisten tarkistussivua) ja hakukoneisiin.
      • Poistaaksesi automaattiset päivitykset käytöstä, poista valinta kaikista kolmesta komponentista.
        Jos poistat valinnan kohteesta Firefox, et saa kriittisiä turvallisuuspäivityksiä, jotka saattavat pitää sinut turvassa verkossa, ellet tee säännöllisesti päivitysten tarkastamista käsin.
    • Kun päivitys löytyy: Valitse, kuinka haluat Firefoxin käsittelevän löydetyt päivitykset.
      • Kysy, mitä tehdään: Firefox kysyy sinulta haluatko ladata ja asentaa päivityksen. Jos et, voit ladata sen myöhemmin käsin.
      • Lataa ja asenna päivitys automaattisesti: Firefox lataa ja asentaa löydetyt päivitykset automaattisesti. Jos haluat saada ilmoituksen päivityksen aikana käytöstä poistettavista lisäosista, valitse kyseinen vaihtoehto.
    • Katsellaksesi viimeksi ladattuja ja asennettuja päivityksiä, napsauta Näytä päivityshistoria.
  5. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

Firefoxin päivityksen voi asettaa automaattisiksi tai niiden automaattisen hakemisen voi lopettaa kokonaan.

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. .
  2. Napsauta Lisäasetukset-kuvaketta.
  3. Napsauta Päivitys-välilehteä. Automaattisen päivityksen asetukset näytetään.
    Options - Update - Win - Fx 10Options - Update - Mac - Fx 10Options - Update - Lin - Fx 10
  4. Firefox päivittää:
    • Asenna automaattisesti (suositeltu: turvallisin): Firefox lataa ja asentaa automaattisesti löydetyt päivitykset.
      • Varoita, jos päivitys poistaa käytöstä lisäosia: Jos haluat varoituksen, kun päivitys poistaa käytöstä joitakin lisäosia, valitse tämä.
    • Hae päivityksiä, mutta minä päätän asennetaanko ne: Firefox antaa sinun valita, haluatko ladata ja asentaa päivitykset. Ellet halua päivittää, voit ladata päivitykset myös myöhemmin.
    • Älä hae päivityksiä (ei suositeltu: turvallisuusriski): Firefox ei etsi päivityksiä.
      Varoitus: Jos poistat valinnan kohteesta Firefox, et saa kriittisiä turvallisuuspäivityksiä, jotka saattavat pitää sinut turvassa verkossa, ellet tee säännöllisesti päivitysten tarkastamista käsin.
    • Jos haluat nähdä aiempien päivitysten tiedot, valitse painike Näytä päivityshistoria.
  5. Päivitä automaattisesti:
  6. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti. .

Firefoxin päivityksen voi asettaa automaattisiksi tai niiden automaattisen hakemisen voi lopettaa kokonaan.

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. .
  2. Napsauta Lisäasetukset-kuvaketta.
  3. Napsauta Päivitys-välilehteä. Automaattisen päivityksen asetukset näytetään.
    Fx11Options-Adv-Upd_Win7Update Mac Fx11Update Linux Fx11
  4. Firefox päivittää:
    • Asenna automaattisesti (suositeltu: turvallisin): Firefox lataa ja asentaa automaattisesti löydetyt päivitykset.
      • Varoita, jos päivitys poistaa käytöstä lisäosia: Jos haluat varoituksen, kun päivitys poistaa käytöstä joitakin lisäosia, valitse tämä.
    • Hae päivityksiä, mutta minä päätän asennetaanko ne: Firefox antaa sinun valita, haluatko ladata ja asentaa päivitykset. Ellet halua päivittää, voit ladata päivitykset myös myöhemmin.
    • Älä hae päivityksiä (ei suositeltu: turvallisuusriski): Firefox ei etsi päivityksiä.
      Varoitus: Jos poistat valinnan kohteesta Firefox, et saa kriittisiä turvallisuuspäivityksiä, jotka saattavat pitää sinut turvassa verkossa, ellet tee säännöllisesti päivitysten tarkastamista käsin.
    • Jos haluat nähdä aiempien päivitysten tiedot, valitse painike Näytä päivityshistoria.
  5. Päivitä automaattisesti:
    • Hakukoneet: Valitse tämä, jotta hakukoneisiisi etsitään automaattisesti päivityksiä.
  6. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti. .

Firefoxin päivityksen voi asettaa automaattisiksi tai niiden automaattisen hakemisen voi lopettaa kokonaan.

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. .
  2. Napsauta Lisäasetukset-kuvaketta.
  3. Napsauta Päivitys-välilehteä. Automaattisen päivityksen asetukset näytetään.
    Options - Update - Win - Fx 12Adv Update Win 20
  4. Firefox päivittää:
    • Asenna automaattisesti (suositeltu: turvallisin): Firefox lataa ja asentaa automaattisesti löydetyt päivitykset.
      • Varoita, jos päivitys poistaa käytöstä lisäosia: Jos haluat varoituksen, kun päivitys poistaa käytöstä joitakin lisäosia, valitse tämä.
    • Hae päivityksiä, mutta minä päätän asennetaanko ne: Firefox antaa sinun valita, haluatko ladata ja asentaa päivitykset. Ellet halua päivittää, voit ladata päivitykset myös myöhemmin.
    • Älä hae päivityksiä (ei suositeltu: turvallisuusriski): Firefox ei etsi päivityksiä.
      Varoitus: Jos poistat valinnan kohteesta Firefox, et saa kriittisiä turvallisuuspäivityksiä, jotka saattavat pitää sinut turvassa verkossa, ellet tee säännöllisesti päivitysten tarkastamista käsin.
    • Jos haluat nähdä aiempien päivitysten tiedot, valitse painike Näytä päivityshistoria.
    • Asenna päivitykset taustalla toimivalla palvelulla: Firefox käyttää Mozillan huoltopalvelua päivitysten asentamiseen. Tämän asetuksen avulla Firefoxin ei tarvitse pyytää oikeuksia muutosten tekemiseen käyttäjätilien valvonnalla.
  5. Päivitä automaattisesti:
    • Hakukoneet: Valitse tämä, jotta hakukoneisiisi etsitään automaattisesti päivityksiä.
  6. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti. .

Firefoxin päivityksen voi asettaa automaattisiksi tai niiden automaattisen hakemisen voi lopettaa kokonaan.

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. .
  2. Napsauta Lisäasetukset-kuvaketta.
  3. Napsauta Päivitys-välilehteä. Automaattisen päivityksen asetukset näytetään.
    Update Mac Fx11Adv Update Mac 20Update Linux Fx11Adv Update Lin 20
  4. Firefox päivittää:
    • Asenna automaattisesti (suositeltu: turvallisin): Firefox lataa ja asentaa automaattisesti löydetyt päivitykset.
      • Varoita, jos päivitys poistaa käytöstä lisäosia: Jos haluat varoituksen, kun päivitys poistaa käytöstä joitakin lisäosia, valitse tämä.
    • Hae päivityksiä, mutta minä päätän asennetaanko ne: Firefox antaa sinun valita, haluatko ladata ja asentaa päivitykset. Ellet halua päivittää, voit ladata päivitykset myös myöhemmin.
    • Älä hae päivityksiä (ei suositeltu: turvallisuusriski): Firefox ei etsi päivityksiä.
      Varoitus: Jos poistat valinnan kohteesta Firefox, et saa kriittisiä turvallisuuspäivityksiä, jotka saattavat pitää sinut turvassa verkossa, ellet tee säännöllisesti päivitysten tarkastamista käsin.
    • Jos haluat nähdä aiempien päivitysten tiedot, valitse painike Näytä päivityshistoria.
  5. Päivitä automaattisesti:
    • Hakukoneet: Valitse tämä, jotta hakukoneisiisi etsitään automaattisesti päivityksiä.
  6. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti. .

Mitä minun tulisi tehdä, jos päivitys ei onnistu?

Nämä artikkelit voivat auttaa sinua päivityksiin liittyvissä ongelmissa:

Pohjautuu tietoihin artikkelista Software Update (mozillaZine KB)