Muokkaa tapaa, jolla Firefox käsittelee eri tiedostotyyppejä

Tässä dokumentissa selitetään kaikki Mozilla Firefoxin asetusikkunan ohjelmat-paneelin asetukset. Avaa asetusikkuna seuraavasti

Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

Vastaavat tiedot muista paneeleista löytyvät Asetukset artikkelista.

Ohjelmat-paneelista voit valita, millä tavalla Firefox käsittelee eri tiedostotyyppejä (esim. PDF- tai äänitiedostoja). Paneelissa on lista tiedostotyypeistä ja niihin liittyvistä toiminnosta. Voit valita jokaisen tiedostotyypin halutun käsittelytavan kuten, millä ohjelmalla tai liitännäisellä jokin tiedostotyyppi avataan automaattisesti vai tallennetaanko se suoraan levylle.

Ohjelmapaneelista voi valita tai muuttaa tapaa, jolla Firefoxin käsittelee eri tiedostotyyppejä, kuten esimerkiksi PDF-tiedostoja. Eri sisältötyypit on listattu paneeliin ja voit muokata jokaisen käsittelytapaa tai ohjelmaa jolla ne avataan.

Jokainen tiedostotyyppi on mahdollista avata omalle tietokoneelle tallennetulla ohjelmalla. Tietyt sisältötyypit on myös mahdollista avata web-sovelluksilla, Firefoxin toiminnoilla (kuten syötteet live-kirjanmerkkinä) tai Firefoxiin asennetulla liitännäisellä. Tiedostot voi myös tallentaa tietokoneelle.

Valitse tiedostotyypin käsittelytapa valitsemalla tiedostotyyppi listasta jolloin olemassa oleva käsittelytapa muuttuu alasvetovalikoksi. Valitse alasvetovalikosta haluamasi käsittelytyyppi.

• Valitse ohjelma
    Valitse alasvetovalikosta verkkosovellus tai tietokoneelle asennettu ohjelma. Jos haluamaasi tietokoneelle asennettu ohjelmaa ei ole listassa, valitse kohta Valitse uusi ja osoita Firefoxilla suoritettava tiedosto.
  • Valitse toiminto tai liitännäinen
    Valitse listasta liitännäinen jos sellainen löytyy tiedostotyypille ja haluat avata tiedostotyypin liitännäisellä.
  • Tallenna levylle
    Kun valitset Tallenna levylle, tiedosto tallentuu kiintolevylle. Jos olet määrittänyt oletustallennuskansion, tiedosto tallentuu siihen automaattisesti.

Huom.: Jos tiedostotyypille on asennettu liitännäinen, Firefox käyttää liitännäistä aina kun tiedosto on sisällytetty sivuun. Firefox noudattaa sisältötyypin kohdalle valittua käsittelytapaa vain kun tiedosto avataan suoraan (esimerkiksi linkistä).

[[Options window Palaa asetusikkuna-artikkeliin]::