Firefoxin palauttaminen – lisäosat poistetaan ja asetukset palautetaan | Ohje

Firefoxin palauttaminen – lisäosat poistetaan ja asetukset palautetaan

Tämä ominaisuus on käytettävissä ainoastaan Firefoxin versioissa pöytäkoneille tai kannettaville.

Tätä ominaisuutta on paranneltu Firefoxin viimeisimmissä versioissa. Paranneltujen ominaisuuksien käyttäminen edellyttää Firefoxin päivittämistä.

Jos Firefoxin kanssa on ongelmia, sen virkistäminen saattaa auttaa. Virkistäminen korjaa monia ongelmia hukkaamatta kuitenkaan tärkeitä tietoja, kuten kirjanmerkkejä, salasanoja ja avoimia välilehtiä.
Huomaa: Laajennukset ja niiden tiedot poistetaan.

Virkistä Firefox

1. Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Ohje-valikkoa ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Firefox-painiketta, siirry Ohje-alavalikkoon ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.Napsauta valikkopalkissa Ohje-valikkoa ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.
    Reset Firefox 1 - WinXP Troubleshooting info - win Troubleshooting info - mac Troubleshooting info - lin
    Jos et pysty käyttämään Ohje-valikkoa, avaa Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -sivu kirjoittamalla osoitepalkkiin about:support ja painamalla Enter.
  2. Napsauta Nollaa Firefox-painiketta Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -sivun oikeassa yläkulmassa.
    Reset Firefox 2 - WinXP Reset Firefox - Win - 1 Reset Firefox - Mac - 1 Reset Firefox - Lin - 1
  3. Vahvista nollaaminen napsauttamalla Nollaa Firefox-painiketta avautuvassa varmistusikkunassa.Vahvista nollaaminen napsauttamalla Nollaa Firefox-painiketta alas liukuvassa varmistuskehotteessa.
  4. Firefox sulkeutuu ja nollataan. Kun nollaus on suoritettu, ikkunassa luetellaan tiedot, jotka on tuotu. Napsauta painiketta Valmis ja Firefox aukeaa.Firefox sulkeutuu ja nollataan. Kun nollaus on suoritettu, ikkunassa luetellaan tiedot, jotka on tuotu. Napsauta painiketta Valmis ja Firefox aukeaa.
  1. Napsauta ensin valikkopainiketta New Fx Menu ja sitten Ohje-painiketta Help-29 .
  2. Valitse Ohje-valikosta Tietoja ongelmatilanteisiin.
    Jos et pysty käyttämään Ohje-valikkoa, avaa Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -sivu kirjoittamalla osoitepalkkiin about:support ja painamalla Enter.
  3. Napsauta Nollaa Firefox…-painiketta Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -sivun oikeassa yläkulmassa.
    Reset 29 Win Reset 29 Mac Reset 29 Lin
  4. Vahvista nollaaminen napsauttamalla Nollaa Firefox-painiketta avautuvassa varmistusikkunassa.
  5. Firefox sulkeutuu ja nollataan. Kun nollaus on suoritettu, ikkunassa luetellaan tiedot, jotka on tuotu. Napsauta painiketta Valmis ja Firefox aukeaa.

Napsauta tätä Virkistä Firefox painiketta. (Löydät Palauta-painikkeen myös about:support -sivun oikeasta yläkulmasta).

Mitä virkistystoiminto tekee?

Kaikki Firefoxin asetukset sekä henkilökohtaiset tietosi tallennetaan profiilikansioosi. Virkistystoiminto luo uuden profiilikansion säilyttäen tärkeimmät tiedot.

Normaalisti Firefoxin profiilikansiossa säilytettävät lisäosat, kuten laajennukset ja teemat, poistetaan. Muihin sijainteihin tallennettuja lisäosia, kuten liitännäisiä, ei poisteta, mutta kaikki niihin tehdyt muutokset - esimerkiksi liitännäisen käytöstä poistaminen - palautetaan oletusasetuksiinsa.

Firefox säilyttää nämä

• Kirjanmerkit
  • Selaushistorian
  • Salasanat
  • Avoimet ikkunat, välilehtiryhmät ja välilehdet
  • Evästeet
  • Lomakkeiden automaattisen täytön tiedot
  • Käyttäjän sanaston

Nämä kohteet ja asetukset poistetaan

Huomaa: Vanha Firefox-profiili sijoitetaan työpöydälle kansioon "Firefoxin vanhat tiedot". Jos palautusvirkistys ei ratkaise ongelmaa, voidaan joitain tallentamattomia tietoja palauttaa kopioimalla tiedostoja uuteen profiiliin. Jos et tarvitse tätä kansiota enää, voit poistaa sen, sillä se sisältää henkilökohtaisia tietoja.