Firefoxin asentaminen Linuxille

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 1150
  • Luotu:
  • Luonut: Ville
  • Kommentti: yritin parantaa luettavuutta, järjestelmävaatimukset-linkit kuntoon, korjasin tekijänoikeudet -> tavaramerkki
  • Tarkistettu: Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen lähde
Muutoksen sisältö

Ensimmäinen askel Firefoxin käyttämiseen on sen asentaminen tietokoneelle. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Firefox asennetaan Linuxille.

Monissa Linux-jakeluissa Firefox on jo valmiiksi asennettu. Jotkin jakelut sisältävät Firefoxin sijaan IceWeaselin, joka on Firefox ilman tavaramerkein suojattua grafiikkaa.

Useimmissa Linux-jakeluissa on paketinhallintajärjestelmä, jonka avulla Firefoxin asentaminen on helppoa. Firefox kannattaa asentaa paketinhallinnan avulla. Paketinhallinta:

• Varmistaa, että kaikki tarvittavat kirjastot on asennettu
  • Asentaa Firefoxin kyseiselle jakelulle parhaiten sopivalla tavalla
  • Luo pikakuvakkeen Firefoxin käynnistämiseksi
  • Tekee Firefoxin käytettäväksi kaikille tietokoneen käyttäjille
  • Tekee Firefoxin poistamisen yhtä helpoksi kuin muidenkin ohjelmien

Paketinhallinnalla on myös huonoja puolia:

• Se ei välttämättä asenna Firefoxin viimeisintä versiota
  • Se voi asentaa Firefoxin ilman tuttua kuvaketta ja grafiikkaa (yleensä IceWeasel)

Asentaminen paketinhallinnan avulla

Fedora 8, CentOS 5.1

1. Napsauta Sovellukset-valikkoa ja valitse Lisää/Poista Ohjelmia.
  2. Fedora kysyy root-salasanaasi. Anna salasana ja napsauta OK.
  3. Napsauta Etsi-välilehteä
  4. Kirjoita hakupalkkiin Firefox.
  5. Etsi Firefox listasta ja valitse se.
  6. Napsauta Käytä alaoikeassa kulmassa.

Voit nyt käynnistää Firefoxin avaamalla Sovellukset-valikon, napsauttamalla Internet ja valitsemalla Firefox.

Ubuntu 7.10

1. Napsauta Sovellukset-valikkoa ja valitse Lisää/Poista....
  2. Kirjoita hakulaatikkoon ikkunan yläreunassa Firefox.
  3. Etsi listasta Firefox-selain (Firefox Web Browser) ja valitse sen valintalaatikko.
  4. Napsauta Toteuta muutokset.
  5. Napsauta avautuvasta varmistusikkunasta Hyväksy.
  6. Ubuntu kysyy root-salasanaasi. Anna salasana ja valitse OK.
  7. Napsauta Ohjelma asennettiin onnistuneesti -ikkunassa Sulje.

Voit nyt käynnistää Firefoxin avaamalla Sovellukset-valikon, napsauttamalla Internet ja valitsemalla Firefox-selain.

Asentaminen paketinhallinnan ulkopuolella

Näiden ohjeiden avulla voit asentaa Firefoxin kotihakemistoosi ja vain yhden käyttäjän käytettäväksi.

Varmista ennen asentamista, että tarvittavat kirjastot on asennettu tietokoneellesi. Puuttuvat kirjastot voivat estää Firefoxin käyttämisen.
  1. Lataa Firefox lataussivulta ja tallenna se kotihakemistoosi.
  2. Pura ladatun paketin sisältö.

bash$ cd ~ bash$ tar zxf firefox-*.tar.gz

1. Käynnistä Firefox, suorittamalla firefox-tiedosto firefox-kansiossa.bash$ ~/firefox/firefox

Firefoxin pitäisi nyt käynnistyä. Voit tämän jälkeen luoda työpöydällesi kuvakkeen Firefoxin käynnistämiseen.

libstdc++5 virhe

Sinun pitää asentaa tietokoneellesi vaaditut kirjastot Firefoxin käynnistämiseksi. Useat jakelut eivät sisällä libstdc++5 -kirjastoa oletuksena.

"firefox ei ole asennettu" -virhe, tai väärä versio Firefoxista käynnistyy

Firefox pitää käynnistää komennolla bash$ ~/firefox/firefox Jos yrität käynnistää Firefoxin komennolla bash$ firefox käynnistyy paketinhallinnan kautta asennettu versio tai saat "firefox ei ole asennettu" -virhettä.