Avaa videot, animaatiot ja pelit asentamalla Flash-liitännäinen

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 3605
  • Luotu:
  • Luonut: Atte
  • Kommentti: moved to knowledge base
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: AnonymousUser
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen lähde
Muutoksen sisältö

Adobe Flash Player on liitännäinen, jolla selaimet, kuten Firefox, voivat näyttää Flash-mediaa verkkosivuilla. Flash-tekniikkaa käytetään usein animaatioissa, videoissa ja peleissä.

Flash-liitännäisen asentaminen Liitännäisten etsijällä

1. Mene sivulle, joka käyttää Flash-liitännäistä, esimerkiksi Adoben testisivulle.
  2. Sivun ylälaitaan ilmestyy keltainen ilmoituspalkki. Napsauta Etsi puuttuvia liitännäisiä, jolloin Liitännäisten etsijä -ikkuna avautuu.

3. Valitse listasta Flash-liitännäisen viimeisin versio ja napsauta Seuraava.

4. Lue loppukäyttäjän lisenssisopimus ja valitse Hyväksyn, jos hyväksyt ehdot. Napsauta Seuraava aloittaaksesi asennuksen.

• Jos Windows kysyy suostumustasi Adobe Flash Playerin asennukseen, napsauta Kyllä.
  1. Kun asennus on valmis, napsauta Valmis. Avoin sivu päivitetään, ja Flash-liitännäisen pitäisi olla nyt asennettu.

Flash-liitännäisen asentaminen käsin

Jos yllä olevat ohjeet eivät toimi, voit yrittää Flash-liitännäisen asentamista käsin:

1. Mene Flash Playerin lataussivulle Adobe.comissa ja lataa Flash-asennusohjelma.
  2. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

3. Avaa ladattu tiedosto (esim. install_flash_player.exe) ja seuraa asennusohjelman ohjeita.
  1. Mene Flash Playerin lataussivulle Adobe.comissa ja lataa Flash-asennusohjelma.
  2. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

3. Avaa ladattu tiedosto (esim. install_flash_player_osx_ub.dmg).
  4. Avaa Finderissa Adobe Flash Player.pkg -tiedosto suorittaaksesi asennusohjelman ja seuraa asennusohjelman ohjeita.

Flash asentaminen on helpointa jakelun omalla paketinhallinnalla. Asentaaksesi viimeisimmän version käsin:

1. Mene Flash Playerin lataussivulle Adobe.comissa.
  2. Tallenna tiedosto install_flash_player_10_linux.tar.gz, kun sitä ehdotetaan.
  3. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

4. Avaa pääte (Gnomessa: avaa Sovellukset-valikko, valitse Apuohjelmat ja napsauta Pääte).
  5. Vaihda pääteikkunassa hakemistoon, johon latasit tiedoston (esim. cd /home/user/Downloads).
  6. Pura libflashplayer.so tiedostosta, jonka latasit, komennolla tar -zxvf install_flash_player_10_linux.tar.gz.
  7. Ollessasi pääkäyttäjä, kopioi purettu tiedosto, libflashplayer.so, Firefoxin asennushakemiston plugins-alihakemistoon. Jos Firefox on asennettu esimerkiksi kohteeseen /usr/lib/mozilla, käytä komentoa sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins ja anna pääkäyttäjän salasana, kun sitä kysytään.

Kun olet asentanut Flashin, käynnistä Firefox uudelleen. Varmistaaksesi, että Flash on asennettu oikein, avaa Työkalut-valikko ja valitse Lisäosat. Jos asennus onnistui, Shockwave Flash näkyy aktiivisena kohteena.

Flash-liitännäisen ongelmien korjaaminen

Katso artikkeli Flash-liitännäinen - Pidä se ajan tasalla ja korjaa sen ongelmia korjataksesi Flashin ongelmia ja pitääksesi liitännäisen ajan tasalla.